Leo a disk partitioning

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Leo a disk partitioning

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60106
    PokaiMu
    Účastník (Participant)

    Ahojte. Nerad by som vyvolal flame alebo nieco podobne… Len tak pre informaciu… Mate/nemate rozdeleny disk – 1. partition = OS, 2. partition = user’s home? V oboch pripadoch skuste popisat vyhody/nevyhody. dik

    #139577
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mám 2 partície, na jednej Mac a na druhej Win. User home mám na partícii spolu s macom

    #139580
    filip.kotian
    Účastník (Participant)

    ja delim disk vzdy na 2 casti, jedna je OS a nainstalovane programy a druha su data a podobne… mozno je to zvyk este z Windowsu, kedy sa mi stavalo ze ak mi padol windows sformatoval som C nahodil novy windows a o data som neprisiel :)

    #139581
    dex
    Účastník (Participant)

    Myslím, že to nie je najrozumnejšie riešenie. OS X má default home na tej istej partícii ako systém a ak si to aj sám prehodíš, každá aplikácia si bude myslieť, že používaš tie, ktorá máš tam, kde je systém. Bude sa ti na tom omnoho nepoodlnejšie pracovať. Navyše takto rozdelený disk nie je najšťastnejšie riešenie ani z tech. hľadiska. Pokiaľ vyslovene nemusíš, použi radšej len 1 partíciu a ak sa bojíš, že by ti padol systém ;) , používaj Tájm Mešín.

    #139583
    filip.kotian
    Účastník (Participant)

    ja mam na tej druhej casti len filmy, dokumenty, hudbu, fotky a pod. vsetky programy a vsetko co si robi osx stale zostava na particii kde je system. nic som nikam neprehadzoval :)

    #139585
    marek
    Účastník (Participant)

    ja odjakziva tri particie, jedna system a softy ktore sa instaluju, druha zvysne softiky ktore netreba + win pre parallels + tretia na zakazky

    je to kvoli tomu ze ked padne system alebo cokolvek, tak len naformatujem systemovu particiu a nainstalujem

    ma to vyhodu aj kvoli disk utility, ktora ked raparuje tak disk “odpoji” a praveze ten systemovy nejde odpojit kedze z neho bezi system

    kvoli tomu aj tie tri particie, lebo parkrat som zazil ako zblbla len jedna z particii a zvysne boli ok, tym padom sa prislo len o par dat, aj ked v dnesnej dobe ked je kvalitny backup /timemachine/ je tento faktor otazny

    #139589
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Riešil som to kvôli bezpečnosti veľmi podobne ako Marek posledných cca 10 rokov, ale odkedy používam Time Machine a pevné disky s veľkou kapacitou na zálohy sú v podstate dostupné za veľmi prijateľné ceny, už je to jedno, a rozdeľovanie partícii je len plýtvanie diskovým priestorom (teda hlavne v prípade notebooku, kde nemôžete mať extrémne kapacity). Posledný týždeň fungujem už len s jednou partíciou a využívam užívateľský home folder.

    #139620
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Mam 2 particie. 1. – Mac, 2. – Win na hry. Na pracu, hudbu (iTunes aj nakup), filmy, foto pouzivam sietovy disk, ktory ma moznost aj miroringu ak by som chcel bezpecnost.
    Kniznicu pre iTunes mam ja svoju na svojom MBP a zena svoju na svojom HP. Vsetka muzika sa automaticky (z CD aj kupena) uklada na sietovy disk. Ja si potom len nacitam tu, ktoru chcem ja a zena tu svoju. K fotkam aj filmom ma pristup kazdy v sieti (bezpecnost ale musi byt).

    Ak potrebujem pracu so sebou, tak nakopirujem, co treba a ked to dokoncim, tak to presuniem spat na sietovy disk.

    Ja pouzivam NAS D-LINK DNS 323, Router od T-Com k Magiu. Ak pracujem doma, tak priamo na sietovom disku cez Ethernet. Zena cez WIFI – ale je to bieda (ale ona nechce mat ziadne kable :)).

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.