Kurzor – šípka – packa ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Kurzor – šípka – packa ?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #76917
    miro r
    Účastník (Participant)

    Ahoj. Mám air 11″ a niekedy mi na internet. stránkach , napr. aj na tejto zmizne šípka alebo packa (ruka) a mám len taký čudný kurzor, akoby ” I “. Prečo ?
    Dík.

    #260060
    raul
    Moderátor

    Si robis srandu, nie?

    #260061
    palcifer
    Účastník (Participant)

    sipka je normalne, packa je pri odkazoch a I je, ked ukazes na text, aby si ho mohol oznacit a zkopirovat v pripade potreby.

    #260068
    miro r
    Účastník (Participant)

    Dík moc, ale až tak blbý niesom. To “I” mám vtedy, ked tam proste nemá čo robiť. Napr. práve pri odkazoch.

    #260069
    raul
    Moderátor

    Nehnevaj sa, urcite ta o chvilu urazim, ale nemyslim to zle.
    Pises, ze nie si blby, lebo to, co ti palcifer (trpezlivo) vysvetlil ty vies. Potom ale asi si “blby” (len pouzivam tvoju terminologiu), lebo si to presne tak napisal v prvom prispevku temy, a to ti vysvetlil.

    Ked mas iny problem, popis ho, posli screenshot, alebo nieco podobne.

    #260086
    Anonymný
    Neaktívny

    raul blby si asi ty, ked nechapes co napisal. napisal to zrozumitelne a ja viem co sa pyta. ked mu nevies poradit radsej sa do toho nestaraj. ak tomu nechapes skusim to teda popisat este ja ako som to pochopil. ked si bezne na dakej stranke a prides mysou na odkaz zmeni sa ti obycajny kurzor – sipka na ruku, ked prides na text, ktory sa da oznacit zmeni sa kurzor na tu palicku. jeho problem je v tom, ze kurzor sa mu zmeni na palicku a ostane tak stale. aj ked pride na odkaz aj ked je na volnej ploche. nevies si predstavit kurzor v tvare palicky(oznacovanie textu) polozeny na odkaze, ked potrebujes screenshot?

    #260129
    raul
    Moderátor

    nuda7: mas pravdu, to co si napisal ty a to co napisal on, je uplne to iste :)
    az z druheho prispevku je jasne, co myslel, prvy prispevok popisuje standardne spravanie. Holt, uz som si na teba zvykol.

    ps: “blby si asi ty” som radsej odignoroval.

    #260345
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    no niekedy ta zmena kurzora blbne, neviem cim to je. Stava sa mi aj to, ze mi ostane kurzor pre oznacovanie textu, aj ked mam kurzor napriklad na tlacidle….je to dost divne, mohli by to fixnut.

    #260349
    raul
    Moderátor

    Nebude to len tou konkretnou strankou? Stava sa ti to na vsetkych strankach? Mohol by si dat screen…

    #260379
    miro r
    Účastník (Participant)

    Raul ty si tvrdohlavý jak mulica. Napísal som to jasne hned v prvom príspevku. nuda7 to pochopil správne. A ako píše mcgiany deje sa mu to iste čo aj mne. A nie je to konkrétnouá strankou, deje sa to hocikedy takze to neiem vlastne charakterizovat.
    Tak vie niekto čo s tým ?????

    #260383
    raul
    Moderátor

    U niektorych sa asi neoplati snazit sa pomoct… Dal som sem otazky, ktore by mi mohli napovedat, v com je problem, tipy mam. Ale ani screenshot nebude, tak nic…

    Logicky, ak som to nepochopil, snaz sa mi to vysvetlit, mozno ti budem vediet pomoct. Preto si pytam screen, ci tomu spravne rozumiem. Ale nie, ziadne info nedas, len chces pomoc. Tak to si super.

    Aj ta veta – neviem to charakterizovat, nevie niekto, co je s tym? Dakujem pekne…

    Drzim palce, snad ti pomoze niekto mudrejsi ako ja, ked ti na to nie som dost dobry..
    Skus reset pram :)

    #260391
    Anonymný
    Neaktívny

    raul problem bude asi aj vtom, ze ked na macu robis screenshot, tak kurzor sa zo screenshotu odstrani. jedina moznost teda ako ti vysvetlit ako vyzera takyto kurzor http://www.worldtimzone.com/mozilla/testcase/css3cursors_files/text.gif na odkaze, kde bezne byva takyto kurzor http://www.masternewmedia.org/images/link-cursor-hand_id210876_size135.jpg je asi odfotit monitor alebo daky graficky editor.

    #260392
    renad
    Účastník (Participant)

    Aký je názov témy – taká je aj diskusia !

    #260397
    igino
    Účastník (Participant)

    Aha! renad.

    #260405
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    tak, aby sme to nejak uzavreli a nehadali sa jak sliepky na trhu.

    raul: popis problemu je jednoduchy. Obcas sa stava to, ze typ kurzora (teda sipka, ruka, alebo oznacovac textu…whatever) nesedi s tym, co prave robim. Tak sa niekedy stane, ze pri oznacovani textu mam obycajnu sipku, pripadne pri prejdeni na link mam oznacovac textu. Stava sa to v niektorych pripadoch, ked behas z jedneho programu do druheho a kurzor sa jednoducho nezmeni. V poslednej dobe sa mi to uz dlho nestalo, ale bola to asi prva vec, ktoru som si pri prechode na MAC vsimol.

    miro r: aby sme nestracali cas. Ano, je to bug a netyka sa to teda len teba. Je na Apple, aby s tym nieco urobil. Je to rusivy element, ale na funkcnost kurzora to nema vplyv. Teda, aj ked mas napriklad na link oznacovac textu namiesto ruky, kliknutie na link funguje.

    #260462
    miro r
    Účastník (Participant)

    mcgiany a nuda7 ďakujem pekne. a raul – nechcel som sa ta dotknút.

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.