Kúpa Iphone 4 na čo si treba dať pozor…..???

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Kúpa Iphone 4 na čo si treba dať pozor…..???

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #93409
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Ahojte chalani, chcem Vás poprosiť o rady, vopred sa ospravedľňujem, ale tlačí ma čas a nemám ho teraz na to aby som tu surfovala a hľadala infošky, lebo mám možnosť kúpiť dnes používaný iphone 4 v obchode so zárukou 1 rok, a budem ho mať na vyskúšanie cca na 2-3 hodiny, tak mi prosím poraďte na čo si dať pozor, čo vyskúšať aby som zistila, prípadné vady, lebo mi nejde do hlavy prečo ho predáva tak lacno. Bola som pri tom, keď ho chlapík doniesol na predaj do obchodu, ale bez príslušenstva, aj nabíjačka nie je originál,ale mobil vyzerá super ako nový len 2 malé škrabančeky, lenže sa bojím či nie je kradnutý, originál je, bol overený, takže čo si na ňom všetko vyskúšať……. a na čo si dať pozor, prípadne kde si môžem podľa výrobného čísla overiť či nie je kradnutý možno sa to dá.Ada

    #351630
    max7323
    Účastník (Participant)

    ak sa Ti zaruka vztahuje aj na to ci je kradnuty nemas sa preco bat …;-)

    hlavne si pozri ci tam mas aktualny iOS a ci tam je nejaky iny unlock , aby si mala istotu ze i po preinstalovani Ti tam pojdu dat rozni operatori /ci nie blokovany na nejakeho zahranicneho operatora/.

    #351632
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ada, zabudni na to. Telefon bez vseho obvykle znamena, ze je kradnuty. Za zadne prachy to nestoji. Nekde vycestujes, napriklad do UK a zjistis, ze telefon je najednou zablokovany. Proc? Protoze byl v UK nahlaseny jako ukradeny/ztraceny a operatori ve spolupraci s apple ho jedoduse nedovoli prihlasit do site. Taky se ti muze stat, ze po restore telefonu zjistis, ze je najednou zablokovany i pro slovenske operatory. Znovu opakuju, zabudni na to!

    Jestli chces neco malo usetrit, kup od nekoho novy vybrany od operatora, nebo aspon od nekoho, kdo ma od nej komplet papiry a imei na zarucaku bude sedet s imei v telefonu, na supliku karty a pod. Dobra koupe muze byt i na ebay, kde mas i zaruku, ze kdyz ti clovek neposle nic, nebo neco jineho nez mel popsano na aukci, dostanes penize zpet.

    #351633
    Marc_Ecko
    Účastník (Participant)

    ada ak ho dava za menej ako 200€ tak je to “lopka” na milion percent. prides o prachy a telefon ti vezmu policajti ked si ta najdu na zaklade imei. kasli nato, pokukaj na bazosi a kup si nejaky so zarukou a s papierom

    #351640
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Ahoj Marc no cena je 220 e on ho dal do obchodu za 160 e a preto je mi podozrivé že za taký mobil mu stačí tak málo cez bazoš ani kupovať veľmi nechcem čítala som teda riadne príbehy a keď kúpim od niekoho kto ho zobral z Orange a bude nejaký problém do Orange musí ísť s tým mobilom ten kto ho kúpil z Orange takže ďalší zbytočný problém ale myslím že sa na to asi vykašlem a kúpim nejaký Sony ericsson v tej cene a nový tá značka sa mi osvedčila a tak super vyzeral tento deň…..

    #351641
    iTuxx
    Moderátor

    marc_ecko: ja som pred mesiacom kupil 2ks iPhone 4 16GB kompletky neblokovane a zachovale, jeden za 170€ a druhy za 190€. A neboli to lopaty. Da sa kupit lacno, len to chce stastie a pozorne oko.

    #351647
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Kompletka znamená asi aj s príslušenstvom a tu je to bez vzhľadovo je telefón až príliš krásny na to že má určite aspoň rok skôr má napadlo či už nebol aj displej menený a zbytočné opletačky nepotrebujem…. Chcem byť šťastným vlastníkom iPhonu a nie mať nočné mory …..

    #351649
    odklizec
    Účastník (Participant)

    A proto kup radeji od nekoho kdo ma papiry a pekne z rucky do rucky, zadne posilani postou. Bohuzel, u pouzivanych mobilu z druhe ruky je vzdy riziko, ze s telefonem neco bude. Pad na zem nebo do vody nemusi byt na obale vubec videt ;)

    Problem s Orange telefonama je ten, ze reklamovat je muze pouze ten, na koho pausal je kupovany. Ale da se to pomerne snadno obejit, kdyz se s dotycnym domluvis, aby ti dal notarsky overene zplnomocneneni k nakladani s tim mobilem. Kdyby se cukal, tak navrhni, ze to overeni u notare zaplatis, stoji to tusim par eur a udelaji to na pockani? Vzor zplnomocneni se da najit na netu, staci dopsat jmena a adresy ucastniku, cislo (imei/ser cislo telefonu) zanest s obcankama k notari, pred nim podepsat, on da razitko a je to. Nevim jak na slovensku, ale v CR uz ani neoveruje notar, ale normalne u okynka na poste ;) U notare to beztak notar ani neuvidi, stempl tam hodi sekretarka?

    #351653
    iTuxx
    Moderátor

    adina: samozrejme, radsej k tomu pristupuj skepticky, nech sa nepopalis.

    odklizec: u nas je na poste problem aj s listami/balikmi/poukazkami, nieto aby este riesili take veci ako overovanie dokumentov :-) Ale takych co by pri predaji suhlasili s notarsky overenym splnomocnenim je, podla mna, velmi malo (ja som nikdy v zivote ziadne nedaval a ani by som nedal. Na to aby som sa tahal za notarom nemam cas, radsej predam telefon niekomu inemu). Radsej na mieste podpisem strucnu kupno predajnu zmluvu.

    #351656
    Marc_Ecko
    Účastník (Participant)

    ano itux da sa kupit velmi vyhodne ale treba mat stastie a byt prvy. cenu 200€ som uviedol preto ze je to najnizsia priemerna cena co som tak pozeral na nete.

    ADA. najdi jednoducho niekoho kto ma telefon z obchodu ( ma blok na plnu sumu) alebo niekoho kto predava ip vybrany z telekomu. ak bude po akcii nechas si ho oblokovat za 3,95 a pohodicka ajfon je doma.
    s orange telefonmi su vzdy problemy pri reklamacii, navyse velmi male percento ludi ti pri predaji podpise ci uz splnomocnenie alebo kupno predajnu zmluvu, radsej to predaju niekomu komu na tom nezalezi.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.