Kúpa iMac 27 a výmena disku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kúpa iMac 27 a výmena disku

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    antontokar
    Účastník (Participant)

Ahoj,

chcel by som si kúpiť iMac 27, ten nový tenký. Viem ale ako tieto stroje reagujú na bežné disky a chcel by som tam SSD. Cena, ktorú ponúkajú za 256gb ssd disk je ale dosť prehnaná si myslím. Ja taký disk ani nepotrebujem, mám dátové úložisko, kľudne by mi stačil 100GB.

Preto zháňam niekoho, kto by mi to bol ochotný na vlastnú zodpovednosť rozobrať a vymeniť. Samozrejme na cene sa vieme dohodnúť.

Odpovede môžete písať aj na antontokar@antontokar.sk

bakosmi
    Účastník (Participant)

tak preco nejdes do fusion drive-u? 1TB? tam mas 128GB SSD + 1TB DISK… a vyjde ta to bez DPH nejakych 219 eur. coz myslim ze vymena po kupe je dost nerentabilna, prides o zaruku, zle ti to niekto zlepi, bude sa ti do toho prasit atd… navyse zverovat niekomu do ruk rozobratie novej masiny…

zvazoval som vsetky moznosti, taktiez mi staci 128GB SSD, preto som priplatil za 1TB fusion drive, rozdelim to na 2 disky a bude vystarane. neoplati sa spekulovat.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

bakosmi ma pravdu. Taketo veci by som nerobil. Navyse, ak tam chces mat rozumnu kapacitu, mal by si zacat aspon na 512 GB SSD co je cena ujujuuuuuj vysoka.

antontokar
    Účastník (Participant)

Ako pisem, kapacitu vobec nepotrebujem, kedze doma mam datove ulozisko. Skor ma odradza, ze sa v tom pocitaci bude stale nieco tocit, znamy ma starsi iMac este minulu generaciu a nepaci sa mi velmi, ake zvuky robi ta hlavicka disku.

Uz ked pisete o tom fusion drive, bolo by mozne proste vyuzit to SSD a ten velky disk proste nechat vypnuty?

bakosmi
    Účastník (Participant)

samozrejme, zrusis corevolumes a urobis z toho separatne 2 disky, ale ved tie WD blue nie su velmi hlucne (v PC som ho skoro nepocul) v novom iMacu to huci? lebo pokial som to spravne pochopil koli teplotam a hluku pouzili WD Blue a nie Black, ktory ozaj huci ako sijaci stroj… ale blue by mal byt tichy….

antontokar
    Účastník (Participant)

No tak to si ma potesil :) ked to chapem spravne, tak su to vlastne uplne 2 samostatne disky, ktore viem rozdelit, jeden bude fungovat ako bezne normalne samostatne ssd na ktorom bude cely system a druhy mozem dat kludne disable alebo ho pouzivat ako samostatny 1tb hdd.

bakosmi
    Účastník (Participant)

ano, presne tak, a tak to planujem aj ja.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.