Konvertovanie videa do iPhone 4

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Konvertovanie videa do iPhone 4

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 21 až 35 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    raul
    Moderátor

Itunes necita ani mkv ani avi
    Dva a pol chlapa skonvertuj tiez cez handbrake. Tak isto, cez pressets.

Čabinko
    Účastník

vlc mam ale ja to chcem riesit radsej tymto sposobom, teda ak sa to da, ta druha vec so serialom

denton
    Účastník

a co tym ziskas ked to budes konvertovat? To mi povedz … ved len zabijes cas a este stratis nejaku kvalitu. Alebo sa riadis heslom „na co to robit jednoducho ked sa to da aj komplikovanejsie“ ?

denton
    Účastník

a inak, prepisanim koncovky avi na mp3 iPhone nezacne zazracne prehravat to video. Koncovky len hovoria o pouzitom kontajneri a kontajner obsahuje zvuk a obraz, ktory je kodovany nejakym kodekom. Tie tvoje avicka maju obraz pravdepodobne v Xvid/Divx, ktory iPhone nedokaze (presnejsie iPod aplikacia v iPhone) prehrat (zvlada iba mpeg4 a h264). Ale ine aplikacie to dokazu a je to jednoduchsie a rychlejsie riesenie.

raul
    Moderátor

Suhlasim, v pripade suboru do 200mb by som radsej pouzil vlc…

Čabinko
    Účastník

no dobre no tak dik za rady

iMartin
    Účastník

zmena kontajneru pomoze iba ak mas video v kodovani H.264 (respektive v inom, ktore iphony prehraju). QuickTime vie prehodit video do kontajneru MOV, ale pouzivam MPEGStreamclip, ktory vie aj ine kontajnery.

to o tom itunes vs. avi som nevedel, ale skor mu vadi kodek ako kontajner.

takze mas na vyber: 1. konverzia (mierna strata kvality, tomu na nevyhnes), alebo 2. alternativny prehravac (a problemy s tym suvisiace), alebo 3. ak mas video v priaznivom kodovani, tak staci nejakym softom zmenit kontajner

Čabinko
    Účastník

aaa ku tej tretej veci. ako zistim ake mam kodovanie? aby som vedel ci staci zmenit kontajner

Čabinko
    Účastník

No dobre na zaklade vasich rad som zacal konvertovat hd video a idem to vyskusat…mensie subori s nizsou kvalitou ako serialy budem prehravat cez vlc cize s tym nic nebudem robit a pokial si dam konvertovat normalny filmy 1,4gb na mp4 tak mi ho prekonvertuje v tej istej kvalite aj velkosti ak nastavim rf na 0? cize video na 100%?

iMartin
    Účastník

uz som ti tu pisal ako zistis kodovanie. otvor to v QT a daj Window -> Show Movie Inspector a pri „Format“ hned prva informacia.
    teraz ma napadlo, ze neviem ci mas Mac alebo Win, na Win skus to iste alebo nejak inak, neviem …

a opakujem: 100% v HandBraku ti urobi nenormalne velky subor, nechaj tam nejakych 60-70% a zapni si Prewviw Window a tam uvidis …

Čabinko
    Účastník

dobre dik moc a mam win 7…idem pohladat to prewiev to by sa fakt hodilo

habik11
    Účastník

Ahojte rád by som si konvertoval video na iPhone ale vždy keď to urobím, je jedno aké rozlíšenie použijem, vždy mi nechá hore a dole čierne pásiky. Používam Xilisoft Video Converter Ultimate 6, vyberiem si H.264 a rozlíšenie som už skúšal dávať všeliake ale aj keď som dal 960 x 540 čo je takmer rozlíšenie iPhonu vždy mi tam nechá tie čierne pásiky, vie mi niekto pomôcť?

komfort
    Účastník
    majdy
    Účastník

…mne sa tiež páči Miro Video Converter, je rýchli, a jednoduchší snáď už ani nemohol byť, aj total amatér prekonvertuje, myslím že totho aj dosť podporuje keďže som nemal problém, a je free v Mac App Store :)

habik11
    Účastník

to komfort: Vyskúšal som tvoj program, vybral som si súbor, zariadenie iPhone a dal konvertovať no keď som dal synchronizovať iPhone s iTunes tak mi napísalo že sa nedá prekopírovať do iPhone lebo ho nie je schopný prehrať. A ja nemám problém si prekonvertovať film len keď si v tom svojom programe vyberiem zariadenie iPhone alebo iPad a dám rozlíšenie 960 x 540 alebo 1280 x 720 tak vždy mi to zmrví do malého pásu ktorý zaberá max. polovicu displeja a nechápem prečo. A inak mám Windows :) Ale ďakujem za snahu.
    A ešte som skúšal zmeniť pomer strán z auto na 4:3 alebo 16:9 ale nič nepomohlo.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 21 až 35 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.