Kontrola spotreby dat spatne

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Kontrola spotreby dat spatne

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #99252
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    Zdravim chlapci,

    da sa pls nejakym sofistikovanym softverom, ktory dokaze nahliadnut do utrob iphonu spatne pozriet spotreba dat za dany den? Potrebujem zistit kolko dat pretieklo cez iphone za dany den, od urcitej hodiny do urcitej hodiny. Idealne aj detaily typu aky typ trafiky na aku ip adresu. Je take nieco mozne? dakujem

    O2 mi nauctoval 600 eur po jednodnovej navsteve Svajciarska. Nezda sa mi, ze som mohol spotrebovat tolko dat a chcem si to preverit

    #379129
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ne neda. I kdyby se dalo, prd ti to bude platne, protoze operatora nezajima co ti ukaze mobil, ale to co protece u nej. Priste si bud vypni data v roamingu, nebo si zaplat roamingovy datovy balicek, pripadne si zapni roaming data limit. To vschno by ti usetrilo dost penez.

    #379130
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    Ja viem, ze operatora nezaujima co mi ukaze mobil. Ale mna to zaujima. Tzn. ak mi mobil ukaze ze som tolko dat spotreboval, som ticho a platim. Ak mi mobil ukaze, ze tolko dat som nespotreboval tak sa idem branit a hadat s operatorom.
    Diky za cenne rady, cely problem vznikol z toho, ze mam nejaky datovy balicek na region 1-2. Absolutne som netusil, ze Svajciarsko je region 3 (tak isto ako USA, Canada a dalsie exoticke neeuropske krajiny). Moja chyba, ale stale nemozem uverit tomu, ze upload 4 fotiek na FB pocas lyzovacky mohol zobrat 66 MB

    #379141
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Jestli jsi po celou dobu pobytu v zahranici mel zapnute data, tak te ujistuju, ze tech 66 MB neni vubec nerealnych. Push messages, maily, imessages, atd. To vsechno si co chvili neco nekam posle nebo stahne. Takze kilo ke kilu a 60MB je pryc ani nevis jak ;)

    #379145
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    ja viem, ze teoreticky nerealne to nie je. Ale hovorim, ze v tomto pripade je. Lebo presne viem co som robil. Ja som vacsinu dna lyzoval a pocas obeda som pridal 4 fotky na facebook. ZIadne updaty, ziadne browsovanie, ziadne imesages, ziadne telefonovanie, ziadne emaily. Prave preto, ze viem co som robil, hovorim, ze to je nemozne.
    Bol som v USA a Canade vyse tyzdna s tym istym tarifom a moj ucet za net nepresiahol 100 eur…

    #379150
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Jasne, ty jsi vedome nemusel delat nic. Ale staci abys mel v pozadi nejake nevypnute (blbe napsane) apps, ktere si samy komunikuji a posilaji data hore dole, tak o tom ani nemusis vedet. Stejne tak telefon sam posila data hore dole kdykoliv ma dostupna data. Klidne to muze byt bug, nebo jen zaseknuta appka, ktera se opravi az restartem telefonu. Zkratka pokud jsou data aktivni, nemas zadnou jistotu jake data, kdy a kolik se jich posila.

    #379151
    EdDy
    Účastník (Participant)

    A čo lokalikzačné služby? Ja som šiel na víkend do prahy, vypol som si dátove služby no lokalizovalo ma to vkuse…

    #379154
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Bohuzial v O2 zaradili Svajciarsko do zony 3 kde je tarifa 9€/1Mb cize tych 66Mb si asi presurfoval.
    Tak ako sa pise vyssie. Mohla to urobit appka na pozadi, takisto aj systemove ako AppStore alebo aktualizacia SW. Hlavne ta aktualizacia SW sa ti do iphonu stiahne bez tvojho vedomia alebo suhlasu. Nebol to nahodou tvoj pripad?

    #379157
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    aktualizacia neprebehne bez mojho suhlasu a zadania hesla. Co ma lokalizacia GPS spolocne s datovou prevadzkou? Vsetky appky na pozadi vypinam niekolko x denne. Ale prave preto aby som vylucil tieto situacie by som chcel presny vypis datovej komunikacie. Preto by som bol rad keby sme sa vratili k povodnej otazke

    #379158
    alzheimer
    Účastník (Participant)

    SW mam aktualizovany na poslednu verziu. Ten sa urcite nestahoval (to by som tam mal teraz upozornenie ze mozem instalovat)

    #379160
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Myslel som “stiahnutie” aktualizacie, nie aktualizaciu samotnu. Ale ked tvrdis ze mas v iphone najnovsiu verziu tak teda nic

    #379161
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Data zpetne nijak nezjistis. S tim se smir. A jak jsem psal vys, bud ti ty data stahla/odeslala nejaka appka, at uz tretostranova, nebo systemova. 60MB za den, pokud jsi navic posilal nejake fotky, neni nic neobvykleho. Mona ne standard, ale urcite zadna zahada hlavolamu. Pokud ma smartphone dostupnou sit, tak komunikuje, i kdyz to neni videt. Resetni si v telefonu spotrebu a zkus si nasimulovat tvuj vylet. Pak si zkontroluj spotrebu jakou ti rekne mobil s aktualni spotrebou reportovanou u O2. Predpokladam, ze msji nejaky web s prehledem aktualni spotreby?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.