KnockKnock – Lauch Items

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software KnockKnock – Lauch Items

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #532905
    Veterans97
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    nedávno som našiel zaujímave video ohľadom bezpečnosti mac-ou + iOS zaridený (youtube – Petr Mára), kde spomenul program KnockKnock – scaner ktorý vám ukáže pluginy, wigets, launch items… ktoré sú vo vašom mac-u, ktoré sú hodnotené od 0 po 50/60 že či su bezpečné/škodlivé.

    Hneď som to skúsil a našlo mi v Launch Items jednu zložku:

    MacUpper
    /Users/(uživatelské meno)/Library/MacUpper/MacUpper.app/Contents/MacOS/MacUpper

    Ktoré však malo hodnotenie 22/59 – https://www.virustotal.com/sk/file/337e6198d98d3ff131f0fb6080bccce094d5b7386596a4cc4bec60934c3ee8c8/analysis/

    Hneď v zozname som našiel aj MacUpperDaemon, čo predpokladám že asi je to nejak prepojené. Tak som začal hľadať na google ale nič poriadne sa mi nepodarilo nájsť, čo to je, či to škodý… Preto som skúsil Malwarebytes Anti-Malwer, ktorý mi to samozrejme hneď našiel dal som to vymazať a keď som skúsil spustiť znova KnockKnock (po reštarte macu) už mi dannú zložku/file nenašlo.

    Asi po týždny som skúšal znova KnockKnock ktorý mi opať našiel dannú zložku/file. Následne som spustil Malwarebytes, ktorý ale nanašiel už danú zložku a hlási že všetko je v poriadku.

     

    Chcem sa spýtať, či niekto viete čo je to ten MacUpper. Prípadne ako sa ho zbaviť úplne (viem nájsť aj cestu do toho priečinku a rozmýšlal som že ho vymažem ručne ale prv som sa chcel poradiť).

     

    #532908
    0xCF
    Účastník (Participant)

    zaujimave, vies to zbalit do zipu a hodit sem ako prilohu? ten .app aj daemon,  sam som zvedavy co to je. a KnockKnock, dik za tip, uzitocna vec

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.