Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Je tu niekto, kto rozbehal cs1.6 cez bootcamp? (VYRIESENE)
- Toto téma obsahuje 14 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 10 months od
mudrnudl.
-
AutorPríspevky
-
6. januára 2013 o 14:42 #91384
mudrnudlÚčastník (Participant)Zdravim,
rozmyslam nad tym, ze si pomocou bootcampu nainstalujem stary win xp (ktory nezabera tolko miesta) na svoj macbook pro (so snow leopardom) a rozbeham tam cs 1.6. Mam ho normalne kupeny, takze steam. Mam len obavy o par veci a na tie sa chcem spytat:
– tlacidla klavesnice budu namapovane ako na wine? to znamena napriklad, ze konzolu normalne spustim cez klavesu („><") v lavom hornom rohu hned pod esc? - nebude mi to hadzat ziadne problemy s openGL, respektive grafikou? - na disku nemam moc miesta, takze by som chcel windowsu vyhradit co najmenej miesta, myslite, ze by stacilo 10GB? (pojde tam len win xp + steam + cs1.6) - ked sa budem chciet potom zbavit celeho windowsu, bude ho mozne odstranit kompletne a vratit sa do povodneho stavu? (t.j. pripojim 10gb miesta vyhradeneho pre win naspat k svojmu uloznemu priestoru) prosim nezmienovat alternativy ako virtualizaciu a emulaciu systemu ani novsie verzie cska. Vdaka za odpovede.6. januára 2013 o 14:53 #342362
Tomas128Účastník (Participant)CSko v pohode ide cez bootcamp nemal som ziadny problem
6. januára 2013 o 14:56 #342363
mudrnudlÚčastník (Participant)to som rad.
ak vies, mohol by si prosim ta zodpovedat aj tie 4 otazky?6. januára 2013 o 15:05 #342364
bawyModerátormudrnudl: a nie je pohodlnejšie si kúpiť cez steam novší CS, ktorý by si nemusel virtualozovať ale spúšťal by si ho priamo z Macu?
6. januára 2013 o 15:13 #342365
mudrnudlÚčastník (Participant)pohodlnejsie urcite ano, ale herny zazitok by vobec nebol taky dobry (pre mna samozrejme)
6. januára 2013 o 16:05 #342370
raulModerátorNo, nazov temy – cs 1.6 cez win bootcamp netreba rozbehsavat, ide to uplne perfektne. Ostatne styri otazky si zodpovies sam, akonahle to nainstalujes :)
predposledna – podla mna 7gb staci :)
posledna – samozrejme, je to ako si napisal.6. januára 2013 o 18:48 #342379
Jozef RemenÚčastník (Participant)netreba pouzivat Bootcamp, je to zbytocne kvoli CS 1.6 restartovat do Windows.
CS 1.6 uplne perfektne beha pod Parallels. S prijatelnymi kompromismi to ide aj pod Wine – skusil by som najprv WineBottler a uvidis. Kazdopadne, pod Parallels to ide 60 FPS.
7. januára 2013 o 21:34 #342503
mudrnudlÚčastník (Participant)Uz som to skusal cez wine, predsa by som neisiel instalovat windows len tak. Stale bol nejaky problem, nie je to uplne riesenie. Virtualizovat prostrednictvom Parallels alebo hociakeho ineho nastroja nechcem, jednemu moze ist 60FPS inemu menej. Urcite dosiahnem vyssi vykon, ak to vyriesim po svojom. Akurat mi nastal problem pri vytvarani particie, bohuzial aj ked mam 17gb volnych, tak nemam 10gb spojiteho volneho miesta, takze particiu nevytvorim. Jedinym riesenim je defragmentacia disku (ano defragmentacia!). Dalsi problem mi nastal teraz, ked sa mi po 24 hodinach dokoncila „rychla“ defragmentacia a zistil som, ze budem potrebovat spustit „uplnu“ defragmentaciu, na ktoru zasa budem potrebovat nabootovat z DVD a pustit defragmentaciu tak… Skratka a jednoducho problemy sa na mna lepia na kazdom kroku. A to si neviem predstavit ako dlho sa mi bude ta „uplna“ defragmentacia.
Vlastne, teraz ma napadlo, ze skusim skopirovat par desiatok GB dat z mojho pevneho disku na moj externy a povodne data zmazat. Mozno sa mi so stastim podari to takto prekabatit. Urobim potom particiu a subory mozem veselo skopirovat naspat…7. januára 2013 o 22:14 #342506
inspektorkoÚčastník (Participant)Ospravedlnujem sa, necital som pozorne.Som rad, ze som Vas pobavil :)
7. januára 2013 o 22:27 #342507
raulModerátorInspektorko, je sice pekne, ze adobe pre svoj balik svolilo oznacenie cs2, my sa bavime o cs1.6, co znamena counter strike 1.6 :D :D :D
7. januára 2013 o 22:37 #342509
fanthomas4Účastník (Participant):D :D :D :D :D haha :D :D dobre som sa pobavil :D :D :D
7. januára 2013 o 23:33 #342513
BlchacÚčastník (Participant):D :D prihlásil som sa iba pre to aby som sem mohol postnúť smajlíkov nakoľko ma inspektorko veľmi pobavil :D
BTW
Adobe sa seklo, nič nerozdáva :DAdobe Creative Suite 2 není zdarma, za vším je pouze chyba Adobe
8. januára 2013 o 7:24 #342524
FainoÚčastník (Participant)kupil som si cez steam za par drobnych Counter-Strike: Global Offensive a nemusim viac riesit :P
9. januára 2013 o 0:11 #342622
mudrnudlÚčastník (Participant)A keby som ti povedal, ze aj ja? A ze aj tak chcem 1.6?
Cela tema je pekne zaspamovana, co uz narobim.
Vyriesil som to tak, ako som pisal v predoslom prispevku. Potom som si musel urobit particiu cez disk utility, kedze bootcamp nechcel urobit nic mensie ako 20GB. Urobil som si 8GB particiu naformatovanu na FAT, nainstaloval som xpcko (pri instalacii preformatoval na ntfs, kedze mam jeho podporu nainstalovanu aj macu a je to lepsi suborovy system), vsetky aktualizacie, antivir, operu, steam a ten cs1.6 + nejaky boti. Mam stale volnych asi 800MB, takze myslim, ze vhodnejsiu velkost som nemohol zvolit…
Vdaka vsetkym, co sa snazili pomoct!
LOCK9. januára 2013 o 7:03 #342626
raulModerátorBudes spokojny…
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.