je format pesniciek stiahnutych cez iTunes kvalitny?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes je format pesniciek stiahnutych cez iTunes kvalitny?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80666
    čoper
    Účastník (Participant)

    Dobry den,
    chcel by som sa spytat ake mate skusenosti s kvalitou pesniciek stiahnutych cez iTunes.
    Cital som ze sa to stahuje v nejakom iTunes plus formate a ja netusim ci je to nejaky podobny zly format ako mp3 alebo ci je to nieco ako ked si kupite original cd nosic interpreta.
    Planujem hudbu pocuvat na kvalitnych sluchadlach, reprakoch tak ci sa mi to oplati kupovat cez iTunes.

    #282407
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    ahoj. no ja sa do tychto technickych udajov az tak velmi nerozumiem, ale podla toho co som okrajovo pochytil tak to je v kvalite aac 256bit, co je takmer bezstratovy format, alebo take nieco….takze pokial viem je to dost dobra kvalita a zda sa mi ze tu kvalitu maju v blizkej dobe este zdvihat. no co ja viem tak je to aspon taka kvalita ako mas na cd nosicoch, ale pre overenie odporucam pouzit strycka googla, ten vie vsetko ;)

    #282419
    denton
    Účastník (Participant)

    nie je to “takmer bezstratovy” format, ale ide o stratovy format. Lenze kvalita je velmi dostacujuca. Apple tieto 256kbps AAC nerobi z CDciek, ale z originalnych studiovych nahravok, takze vo vysledku to je kvalitnejsie nez ked si niekto spravi rovnake 256kbps AAC z CDcka z obchodu. Aby clovek rozpoznal rozdiel medzi pesnickou z iTunes Music Store a CD, tak potrebuje mat netopiere usi a velmi drahu zvukovu aparaturu.

    #282446
    čoper
    Účastník (Participant)

    DJJohny
    kvalitu maju este zdvihat? ale to bude platit uz asi iba na novo vydane veci nie? a kde si sa o tomto docital nespomenies si?

    #282447
    mrzo
    Účastník (Participant)
    #282452
    Jaem
    Účastník (Participant)

    coper, co si predstavujes pod pojmom “kvalitne sluchadla a repraky”?

    #282458
    čoper
    Účastník (Participant)
    #282460
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    sluchadla v pohode, ale Shure je Shure. Bose ma dobre repro, ale ukrutne predrazene. Kedysi to bola spicka, aj dnes to je spicka, ale da sa kupit tiez spicka za nizsiu cenu :)

    A kvalitu zvuku z iTunes sa neboj, za archivny format sa povazuje MP3 320 Kbit/s, AAC (MP4) je s efektivnostou kodovania na tom vyrazne lepsie a 256 Kbit/s je viac ako adekvatne.

    Aby bolo jasne – AAC+ (5.1 zvuk) kodovanie je pouzivane aj na Blu Ray diskoch (niektorych, moze byt aj AC3). Ta kvalita je medzi spickovou nahravkou a AAC z iTunes Store (kodovane rovno zo zdojovej nahravky) meratelna jedine pristrojmi, nie ludskym sluchom. Sum, ako v pripade MP3 tam pocut nebudes ani na hitech sluchadlach.

    #282462
    čoper
    Účastník (Participant)

    dakujem
    noo rozmyslal som aj nad B and W P5
    http://www.google.com/products/catalog?client=safari&rls=en&q=b+and+w+p5&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=1617698352368482813&sa=X&ei=A_yGTpWWE-nA0QWD4OnyDw&ved=0CCQQ8wIwAQ#ps-sellers

    ale bal som sa ze nakolko su z kvalitnych materialov budu aj tazsie a menej pohodlnejsie pre dlhe nosenie a hlavne su aj dvakrat drahsie

    #282463
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ak mas v plane pocuvat prevazne hudbu z iphonu alebo ipodu tak sa kvalitou ani nemusis zaoberat a na rozoznanie rozdielu kvality medzi originalnym CD nosicom a suborom stiahnutym z iTunes si priprav par tisic eur na zostavu a velmi dobry sluch.

    #282464
    čoper
    Účastník (Participant)

    a aku prenosnu masinku na pocuvanie hudby na cestach by si odporucil ty?

    #282465
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Nepotrebujes inu “prenosnu masinku”, na bezne pocuvanie staci aj ipod. Len som chcel povedat aby si neriesil kvalitu albumov stiahnutych z iTunes pretoze na to bezne pocuvanie uplne postacuje aj s obrovskou rezervou. Ak sa povazujes za audiofila urcite nebudes pocuvat hudbu z audiovystupu macbooku alebo iMacu a tak v tom pripade budes musiet poriadne zainvestovat do spickovej aparatury aby si vobec tie kvalitativne rozdiely rozpoznal.
    V opacnom pripade doporucujem kupit kvalitnejsie prenosne sluchadla podla tvojich financnych moznosti a na rozdiely v kvalitach CD a iTunes uplne zabudnut :-)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.