iWeb `08 – problém

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iWeb `08 – problém

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54997
    edkis
    Účastník (Participant)

    Snazim sa oboznamit s iWeb08 s pokusit sa vytvorit nejaku web stranku no narazil som na 1. problem:
    Mam vybranu temu Darkroom s vlastnym pozadim v Browser background a chcem zmenit defaultne pozadie Page background na Gradient fill lenze mne ten prechod neurobi na celej stranke ale na zhruba poslednej stvrtine stranky.
    Preco je to tak kedze som menil pozadie stranky a nie pozadie vrstvy?

    #109588
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Casto nie je mozne tahat gradient cez cele pozadie stranky, kvoli technickym “limitom” HTML a logikou slicovania obrazkov. Zalezi od konkretnej stranky/dizajnu. iWeb to asi zohladnuje, skus spravit nejaku inu cistu stranku a natiahnut gradient tam, ze co to spravi.

    #109589
    edkis
    Účastník (Participant)

    uz som to vyriesil a to tym za som zmenil temu z Darkroom na White.

    #109590
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    edkis: V prvom rade je nutne si uvedomit, ze iLife ’08 je uplne znovu naprogramovana cela .. cize, spusta veci tam este nie je o proti iLife ’06, a spusta veci nebude chodit este tak ako ma. Preto to treba brat s rezervou.

    #109596
    edkis
    Účastník (Participant)

    Asi mas pravdu : ). Napokon som zistil ze v kazdom browseri zobrazi stranku inac takze je po testovani. Skusil som Safari, FF, Operu a Camino a najvernejsie bola stranka zobrazena v Opere.

    #109598
    cesnak
    Účastník (Participant)

    edkis: Co si spravil ze ti stranky zobrazuje inac v roznych browseroch? Ja pouzivam iWeb a nemozem povedat zeby som s tym mal nejake vacsie problemy ako popisujes.

    #109600
    edkis
    Účastník (Participant)

    tak napriklad tiene mi vobec nezobrazuje FF

    #109602
    jurosik
    Účastník (Participant)

    zeby to bolo tym, ze tiene budu az s CSS3, ktora este nie je tusim ani vonku… (a len postupne sa browsre pripravuju na podporu)

    #109607
    cesnak
    Účastník (Participant)

    Mas pravdu v iWeb ’06 to fungovalo. Ak spravne vidim tak vsetko bolo zobrazovane pomocou obrazkov takze loadovanie stranok bolo ovela pomalsie. Hlavne ak sa pouzivali png obrazky. Teraz to nechavaju na browser a museli asi nieco obetovat. Vyzera, ze vsetko funguje v Safari pre mac a IE pre windows. Myslim, ze IE je stale najpouzivanejsi prehliadac pre windows aj ked osobne si nepamatam kedy som ho naposledy pouzil.
    Napriek tomuto pre mna osobne nie zase az tak podstatnemu nedostatku mi to usetri vela casu a je to pre mna najpohodlnejsie riesenie na udrzovanie mojich stranok. Este keby som si vedel vytvarat vlastne sablony bolo by to dokonale.

    #109611
    edkis
    Účastník (Participant)

    No ale musim poznamenat ze v Safari 2 tie tiene su a web stranka vyzera najvernejsie.

    #117410
    ig
    Účastník (Participant)

    pozdravujem srdecne, prosim vas, poradi niekto laikovi zaciatocnikovi s iWebom? Pripravil som si stranku podla intuitivneho postupu s fotkami a textami, ale ked dam publish, na .mac, skonci pri tretej kapitole s hlaskou format error… treba tam teda pisat nejake html alebo nieco co je podstatne zlozitejsie na vedomosti ako len stlacit publish? alebo ako to mozem teda niekde umiestnit, palebo aspon otestovat u seba na macu ako pracuje interaktivita stranky?
    dakujem, dufam ze ospravedlnite moje formulacie, aj ked su take… laicke.vdaka

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.