iPhoto-problem-rozlisenie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iPhoto-problem-rozlisenie

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Shasha
    Účastník (Participant)

Cavte,
    mam taky mensi problem…to ze mi z nicoho nic prestalo fungovat imporotvanie fotiek z fotaku (akokolvek, nie len cez iphoto) s tym som uz zmierila, no dost mi vadi, ze pri nacitani, ci uz priamo z karty, alebo importe hoc aj z plochy, mi zmeni rozlisenie a rozmery. Dost zaujimave je, ze nie pri vsetkych fotkach…
    tusite niekto co s tym?
    dakujem

raul
    Moderátor

1., si sa zmierila s niecim, co je maximalne divne a nie normalne, takze skus popisat blizsie…
    2., Popis problem detailnejsie, pretoze zmena rozmerov je divna :)

Shasha
    Účastník (Participant)

1. Nikon D 5000, iphoto 7.1.5, OS 10.5.8 prvych par krat po napojeni fotaka, vsetko vporiadku, otvorilo iphoto zobrazilo zariadenie, importovalo fotky…jedneho dna zapojim fotak otvorim iphoto (kedze sa uz automaticky ani neotvorilo) v lavej liste mam ikonku zariadenia po kliknuti na nu, nezobrazi absolutne nic, akoby karta bola prazdna, okej blbe iphoto…skusim cez image capture…najde fotak, v nahlade su ikonky fotiek, dam import, tvari sa ze importuje otvorim folder kde by mali byt fotky a nic (ani nikde inde)
    2. importujem fotky z karty cez iphoto, fotka ktora ma standardne cca 35x25cm rozlisenie 300 pixlov/palec ma po importe nejakych 100×150 cm a rozlisenie 72, no nie kazda…naraz nacitam viac fotiek s rovnakymi parametrami, fotenych s uplne rovnakymi nastaveniami a spravi mi to len pri niektorych…:)

Shasha
    Účastník (Participant)

to naozaj nikto netusite co s tym?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

no mne to pripada tak ze to proste presampluje tie fotky z 300dpi na „desktop firendly“ 72dpi. a teda automaticky musi aj zvacsit rozmery kedze pred tym sa na jeden palec zmestilo 300 bodov a teraz uz len 72.

..to vysvetluje zmenu rozlisenia ale preco to robi tak to fakt netusim

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.