iPhone – predaný a neodregistrovaný

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone – predaný a neodregistrovaný

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #99234
    strycek2
    Účastník (Participant)

    Čafte, možno duplikujem tému ale je to dosť naliehavé. Slečna kúpila iPhone a následne sa prišlo na to, že bývalí majiteľ neodregistroval iPhone od svojho AppleID…Ona je už tretia majiteľka…Skúšal som kontaktovať pôvodného majiteľa, ten odpísal, že telefón skutočne predal a požiadal som ho, aby ho odregistroval od svojho ID…Po novom telefón píše iPhone has been lost…skúšal som hard reset, pri aktivácii chce pôvodné AppleID a heslo…ako to riešiť? Ďakujem

    #379059
    tutuc
    Účastník (Participant)

    no to neporiesis … kontaktuj osobu, ktora ti ho predala. Pokial telefon nezmaze zo svojho uctu a neodlinkuje iphone od svojho apple id, tak si moc nepomozes.

    #379060
    strycek2
    Účastník (Participant)

    stačí ak ho vymaže na iCloude z Find my iPhone alebo ešte niekde ho treba odregistrovať?

    #379061
    tutuc
    Účastník (Participant)

    malo by stacit tam. Nemas vsak moznost to nijako overit, cize je to ciste na nom. Nech ti posle screenschot ak by ti to neslo ani potom. Pripadne moze byt este spekulant ktory to dade ukradol a este predchadzajuci majitel ho ma zablokovany na svoj ucet. Prajem vela stastia pri patrani.

    #379063
    strycek2
    Účastník (Participant)

    mám meno pôvodného majiteľa, mail, od dnešného rána aj telefónne číslo a ak by bol problém, viem sa dopátrať aj po adresu…je trochu neochotný, ale vyzeral, že to odregistruje…či to spravil zistím, keď mi po hard resete pôjde mobil zaregistrovať na moje appleID. Ďakujem na info aj za podporu

    #379070
    strycek2
    Účastník (Participant)

    Teraz už vraj vymazal telefón z Find my iPhone, ale pri aktivácii po hard resete to stále pýta pôvodné ID a heslo…nemá s tým niekto skúsenosti?

    #379073
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Tak ho z FMI nevymazal

    #379079
    ND
    Účastník (Participant)

    Ak predavajuci “tak trosku zavadza”, alebo vyzera “trochu neochotny”, asi by mi to startovalo vnutorny alarm. Iph ma na svoje ID registrovany povodny, alebo druhy majitel? Ak druhy, s povodnym asi nevybavis nic. Ak povodny, ako iph pouzival druhy majitel?

    Ak mas podozrenie, ze slecna kupila kradnuty a nechces to nechat tak, asi nemas inu moznost, ako to ohlasit na policiu. To, ze zadrzia nefunkcny iphone je asi najmensi problem, aj tak by ti len chytal prach. Ak zistia, ze bol naozaj kradnuty, tak trosku vacsi. Ale zas ovela mensi, ako ma predavajuci.
    Ak kradnuty nebol a predavajuci by bol stale trochu neochotny, tak mozes zmluvu zrusit. Predpokladam, ze slecna aspon jednoduchu kupnu zmluvu urobila, FO-FO najskor podla Obcianskeho zakonnika. Niekde okolo par. 588 budu podmienky na zrusenie zmluvy. Nefunkcnost zariadenia by tam byt malo. Mozno ani pisomna zmluva nemusi byt.
    Hlavne sa s tym moc ne.erinkaj. Neprosis o ziadnu nadstandardnu sluzbicku. Zaplatil si a chces zariadenie pouzivat. Aky “trochu neochotny” ???

    #379092
    strycek2
    Účastník (Participant)

    nuž, tak ostáva mi dokončiť story. Odpovede smerujem hlavne na ND…chalan čo to predával bol už druhý majiteľ. Keby som býval vedel, že tam ostalo staré AppleID určite neodporučím kúpiť. Používal ho tak, že starého užívateľa odhlásil, a zadal svoje ID a tak fungoval, žiadny reset. Čo sa týka zmulvy, tak žiadna neexistovala, takže týmto smerom by som neobstál. Nakoniec som s majiteľom volal a bol ochotný mi poskytnúť jeho ID a heslo, aby som to opravdu vyresetoval a vyriešil. Pán tvrdil, že on nič také nerobil ani to nevie. Ale keďže to dopadlo ako dopadlo, tak mu ďakujem. Takže rada pre každého, pri kúpe iPhonu z druhej ruky: VŽDY ŽIADAŤ MAJITEĽA ABY TELEFÓN VYRESETOVAL, inak si zarobíte na problémy nechutných rozmerov. V tejto chvíli už je iPhone registrovaný na mňa, teda malo by to byť bez problémov.

    #379101
    ND
    Účastník (Participant)

    Tak to gratulujem. Kazdopadne, bez aspon zakladnej zmluvy by som uz dnes kupu od neznameho asi neriskol.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.