iPhone Bluetooth vs. MacBook vs. Remote aplikacia

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone Bluetooth vs. MacBook vs. Remote aplikacia

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60257
    tresky_blesky
    Účastník (Participant)

    Ahojte. Mam taky problem. Stiahol som si aplikaciu “Remote” na ovladanie iTunes z mojho iPhonu len akosi mi v itunes nechce najst moj iPhone cez Bluetooth rozhranie. Respektive neviem ci mi ho vobem moj macbook najde. Ked si zapnem BT na macu a dam browse device “Radko’s iPhone” tak mi napise nasledovne “The device does not have the necessary support”. Viete niekto poradit kto ma skusenoti s aplikaciou Remote ako to rozbehat?
    Dik

    #140615
    tresky_blesky
    Účastník (Participant)

    Prave som prisiel nato ze na Remote je treba mam zapnute wifi. Ale aj tak by ma zaujimalo to BT a Mac. To myslia v apple vazne ze BT funguje iba na Handsfree???? Akoze ziaden iny ucel bluetootu na iPhone nieje?

    #140617
    Aleks
    Moderátor

    Áno, myslia to vážne. Áno, žiaden iný účel nie je.

    #140618
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    Áno, nie je. Zatiaľ. Ale želám si opak, handsfree podpora je málo … Apple má (nie pre nás) výbornú politiku a všetko má vopred premyslené. Tá problematika BlueTooth na iPhone je presne tým prípadom. V USA sa to hodí, ale my ešte nemôžeme nakupovať hudbu a filmy v iTunes Store, čiže mnohí z nás by si to radi chceli nahradiť kopírovaním nelegálne nadobudnutého multimediálneho obsahu z iPhonu na iPhone prostredníctvom Bluetooth. Čo samozrejme nie je správne a tiež to nepodporujem. Lenže my sme zatiaľ diskriminovaní Applom, kvôli nemožnosti nákupu hudby a filmov z iTunes Store. Tak sa mnohí pýtajú: “Čo mám teda robiť?” Legálna cesta nákupu obsahu cez iTunes Store je u nás zatiaľ stále nemožná a aj kopírovanie cez BlueTooth nie je možné. Toto je jedna z mála vecí, čo robí iPhonu na Slovensku zlú reklamu, skôr by som povedal, že robí negatívne ohlasy slovenských majiteľov iPhonov. A v podstate je to drobnosť, ktorá keby sa vyriešila, tak máme o jeden zbytočný problém menej. Ale toto je skôr cesta politiky a filozofovania, tak to tu nebudem ďalej rozoberať. iPhone je geniálne zariadenie, ale aj ono má svoje zbytočné muchy.

    Moja relevantná poznámka na záver:

    iPhone a aj Apple celkovo je terčom kritiky len u tých ľudí, ktorí vôbec nepochopili jeho skutočný význam, určenie a hodnoty a porovnávajú ho len čisto hardvérovo s ostatnými komerčne známymi značkami na trhu, čo je prejavom maximálnej slaboduchosti a neprofesionality. Žiaľ, aj takýchto ľudí je aj u nás dosť a je mi ich ľúto …

    Btw. sorry za dlhšie vyjadrenie, ale je to k téme !

    #140620
    Aleks
    Moderátor

    S poznámkou súhlasím. K prvému odstavcu by som však rád podotkol, že BT dosahuje reálnu prenosovú rýchlosť ~20 KBps čiže je podľa mňa je funkcia posielania zbytočná, je to ako disketová mechanika… Lepšie by bolo toto široko uplatniť na WiFi, ktoré je stonásobne rýchlejšie.

    #140624
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    BlueTooth je papierovo tak pomalý? Ani som si to neuvedomil, vždy som ho porovnával v posielaní súborov len s technológiou Irda, oproti ktorej je BlueTooth o poznanie rýchlejší. WiFi, tak to je už fakt o inom …

    #140638
    raul
    Moderátor

    CG: takisto suhlasim, pekne povedane…

    BT je podla mna viac-menej zbytocny, vobec mi nevadi, ze to iPhone nema. Jednak ako povedal Aleks je pomale a je to zastarala technologia… Avsak vyhoda typu ovladat cez to mac a nielen handsfree nieje zly napad… Jailbreakery si to aj tak spravili po svojom :-)
    Ale s tym wifi suhlasim, ak by smevedeli vyuzivat iPhone ako router :-)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.