iPhone a logovanie vasej polohy…

Domov Diskusné Fóra Ostatné iPhone a logovanie vasej polohy…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 60 )
  • Autor
    Príspevky
  • #77050
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Rad by som vedel aky je vas nazor na vec:
    Ak ste to este nevedeli, iPhone zaznamenava vasu polohu, tieto zaznamy sa pri backupe prenasaju aj na vas pocitac, kde je ich mozne, bez problemov precitat a zobrazit. Viac tu: http://www.tuaw.com/2011/04/20/your-iphone-is-silently-and-constantly-logging-your-location/
    EDIT: clanok v cestine – http://iphonemania.mobilmania.cz/Apple+smiruje+uzivatele+iPhone+uklada+kazdy+svuj+pohyb

    Vadi vam, to? Je vam to jedno? Nevidite v tom problem…

    #260834
    Spatrel
    Účastník (Participant)

    Stiahol som program….skúsil som….je to zaujímavé, síce mi ukazuje aj také lokácie kde som nebol (iba malé bodky), inak sedí.
    Ak to neposiela niekam inam, tak mi to ani nevadí, ak hej, tak trošku :-) (veľký brat?)
    Ale páči sa mi to v tom, že si môžem kde všade som sa túlal :-)

    #260835
    rixi
    Účastník (Participant)

    Na 9to5mac uz tiez o tom pisu. Je to slusny objav, aj ked mi to nevadi, asi bude z toho pekny skandal. Svoje pohyby som videl aj v Rakusku. Datove pripojenie mam vsak v zahranici vypnute a okrem toho lokality neboli uplne presne, takze asi su to zozbierane data, ktore s ktorymi disponuju nasi operatori.

    #260836
    igino
    Účastník (Participant)

    No a? Kazdy telefon sa predsa spaja s vysielacom/-cmi a ma svoje jedinecne IMEI cislo. To by sme museli prestat pouzivat kreditky, pripajat sa na internet, pouzivat mobilny telefon. Kazdy operator vie podla mna vasu trasu vysledovat tiez, policia takisto….

    #260842
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 igino – operator tieto data zo zakona, uchovava a CHRANI. Policia ich dostane LEN na prikaz sudu… K datam, ulozenym v tej podobe ako su, sa vie dostat kopec nepovolanych ludi, ci uz pri predaji, pocitaca alebo telefonu, a pri inych roznych scenaroch, najme ak doteraz takmer nikto nevedel, ze tam su… V tom vidim najvacsi problem, v nevedomosti o tomto logovani a v jednoduchosti pristupu k jeho datam. Tot moj nazor.

    #260843
    hatto
    Účastník (Participant)

    presne tak, kazdy si chce co najviac zistit o uzivatelovi a raz to pouzije, nemusi to byt v negativnom zmysle- reklamy a pod…

    #260851
    igino
    Účastník (Participant)

    mrzo: ano, v tom, ze tu informaciu nikto nam uzivatelom nepodal, s tebou suhlasim. Je to trosku… hmmm povedzme smutne. A o prvej vete si myslim svoje, ale riesit to tu nebudem.

    Ospravedlnujem sa za link na ine forum, ale aha co som nasiel: http://superapple.cz/2011/04/uchovava-apple-tajne-polohu-iphonu-uchovava-ale-ne-tajne/
    Takze je to presne ako so vsetkymi licencnymi ujednaniami. Priznajte sa, kto z Vas/nas ich cita vzdy a navyse pozorne???

    Pamatam si este na prvy boom, ked prisiel Skype. Stiahli sme, nainstalovali a huraaaa do volania kamkolvek zadarmo. Ale to, akym sposobom Skype funguje a ze moze vyuzivat vas trafic, nikto nezaregistroval. Ved naco, casto sme si hovorili. A potom sme sa divili, ked nam od providera prisiel ucet za internet. Podaktori (aj ja) sme mali este v tej dobe “pausal” na urcite mnozstvo dat. A bolo neskoro plakat.

    #260852
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Ano ten clanok som prave docital… Ak je to pravda, je velmi zaujimave, ze si toho nikto este nevsimol a viac sa o tom nepisalo uz davno, ale az teraz pri prevaleni celej “afery”. Stale to neriesi moju dalsiu namietku – ako lahko je mozne sa k tymto datam dostat…

    #260855
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Tak teda za mna : Toto sa mi obec nepaci, nie ze by som chodil po skrysach Bin Ladina ale ak niekto prostrednictvom nejakeho zariadenia uchovava kazdy tvoj pohyb…. To uz je sila. Hlavne ze nas na to nikto neupozornil. Ako tu uz niekto spomenul – Velky Brat, presne tak by som to definoval. Par vyvolenych taha za nitky a my si to nechame lubit :-(((

    #260858
    igino
    Účastník (Participant)

    eraserv6: bohuzial, praveze upozornil. Len my sme to odignorovali/neprecitali. Tiez sa mi to nepaci, ale klikol som “Suhlasim”.

    #260860
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Otazka je ci to dokaze Apple sledovat aj ked je funkcia lokalizacie vypnuta. Teda vypnem GPS modul ked ho nepotrebujem mat zapnuty a aj napriek tomu zaznamenava moj pohyb.
    Ak ano tak bozechran co bude o par rokov. Myslim ze sa spolocnost ako Google s ich Androidmi radia ruka v ruke s touto “technologiou” po boku Apple, vid Street View skandal v europe.
    Je to smutne ale bohuzial realita pokial sa radovi obcania neozvu je taka ze si nechaju kydat na hlavu az kym nebude neskoro…

    #260862
    basman
    Účastník (Participant)

    .

    #260864
    hatto
    Účastník (Participant)

    eraserv6: nemyslim ze je to tym ci mas zapnute alebo vypnute gps. lebo dovolenku mi nezaznamenalo, a to som ho tam mal urcite zapnute, skor si myslim ze ide o pripojenia na wifi ako pri ipode, lebo viem ze som tam nebol pripojeny na ziadnu wifi.

    #260891
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    polohu zaznamenava triangulaciou BTS. cize to nepotrebuje ani wifi a ani GPS a zaroven sa tym setri baterka.
    naco je tam ta “funkcia” na zaznam polohy neviem ale vypnut sa to da len tak ze vytiahnes SIMku.
    No a ak je niekto paranoidny tak staci jednoducho zapnut sifrovanie backupov a nepovolany clovek sa k tym datam nedostane.

    #260901
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    sleepwalk3r : Po zasifrovani backupu sa k precitaniu dat nedostane nikto okrem mna teda ani samotny Apple? Chapem to spravne?

    #260906
    maiob
    Účastník (Participant)

    pokial je to len v backup-e a ten je len v mojom Macu (resp PC) tak nevidim problem, nech si to uchovava co chce, pokial by to bolo v rozpore s niecim isto by sa do toho uz niekto obul a riesil to a v USA by za toto vysudil neskutocne peniaze (vid sud ohladom kapacity HDD, sice vsade je napisane ze kapacita 1MB nie je 1024kB na HDD ale dotycna osoba aj tak uspela) a toto by bolo to iste

    #260910
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @eraserv6
    ak iPhone tie data aj odosiela do Apple tak samozrejme ze sifrovanie zalohy ti nijak nepomoze. Je to dobre len pre pripad ze by sa niekto dostal k tvojim suborom na disku (napr pri kradezi booku).

    #260916
    mapplec
    Účastník (Participant)

    nechapem preco to tolko ludi prekvapilo.. kazdy smartfon o vas uchovava dost vela informacii, vratane polohy..
    zaujimave je, ze u Androidu to ludom vobec nevadi a pritom zbiera este viac dat…

    #260928
    raul
    Moderátor

    Ja nevidim na nic zle – marketingovy prieskum – vies kde mas zakaznikov a co im ponuknut. Pani, apple nam predstavuje buducnost reklamy, nacal to davnejsie Google s Adsense a Adwords…

    Preco nie…

    #260935
    Greed
    Účastník (Participant)

    Len tak pre informaciu, kde su tie udaje vo windowse?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 60 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.