Iphone 5c vs Iphone 5s

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Iphone 5c vs Iphone 5s

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Príspevky
  • #103452
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa spytat co by ste mi odporucili kupit iphone 5c 32gb alebo iphone 5s 16gb?
    Pamet nehra velku rolu, iba som chcel priblizit situaciu cenovu. Dolozita otazka je skor zhladisk fotak, rychlost, vydrz baterky, podpora do buducnosti. Teda osobne nazori pribadne skusenosti.
    Dakujem za rychle odpovede.

    #398293
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ ti ide až tak veľmi o tú pamäť tak 5C, ale z tých hľadísk, čo si vymenoval, tak jednoznačne 5S. Radšej trochu počkať, prišporiť a kúpiť 5S 32GB. 5S bude mať dlhšiu podporu do budúcnosti o jeden rok. Batérie sú mizerné na obidvoch, čiže to máš jedno a 5S má Touch ID, slow-motion video, 64bit procesor. Podľa môjho názoru iPhone 5C nie je tým “pravým” iPhonom.

    #398296
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    na kapacite dost zalezi, urcite by som tiez volil 32 GB iPhone 5S.

    Ide o to, ze systemove updaty maju uz dost vela GB, a pri 16 GB modeli s nahratymi aplikaciami, fotkami, hudbou sa ten update nema kam ulozit. Kopa aplikacii obsahuje zdroje aj pre iPad a starsie iPhony = su velke.

    16 GB iPhony a obzvlast 8 GB iPhone 5C by snad Apple nemal ani predavat. Vid. situacia okolo iPhone 6 – plne sklady 16 GB modelov, ktore nikto nechce, 64 GB zufalo nedostupna, 32 GB ani neexistuje.

    #398297
    dfx
    Účastník (Participant)

    odporucam 5s 32gb.

    5c coskoro nebude podporovany a 5s je takmer to iste ako 6 ( 6 plus ).

    5s bude este dlho podporovany, minimalne 2 roky.

    16gb je velmi malo.

    #398298
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Zo 16gb v pohode vydrzim .Vsetky tieto informacie viem. Dakujem za vas nazor o krocik mi pomohol. Moj prvy smartphone bol iphone 3g vela krat bol v servise tak som presedla na android. Vsetky 3 fony boli nexusi chcel som cisty android. Ale momentalne nastalo sklamanie a rozhodol som sa vratit k iphonom len kvoli ich os. Zial obavam sa ze iphone bude pomalsi, nehovoriac o tom ze je mensi. Viem ze za kvalitu sa oplati priplatit, ale pride mi vela kupit si iphone 6. A po pravde ani 5s neni najlacnejsie, ale tolko som este ochotny zaplatit. Stale niesom uplne na 100% presvedceny o tom ze sa mam vratim ku applakom…
    Podla vaseho nazoru iphone 5c ani z hladiska ceny asi nieje dobry napad?

    #398299
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    Iphone 5C nie je podľa mňa dobrý nápad zo žiadneho hľadiska. Obávaš sa, že iPhone bude pomalší? A akože v čom? Síce som žiadny Nexus nemal, ale iPhone s iOS je dokonale odladený a nikdy som nemal pocit, že bol spomalený ani po roku, ani po dvoch. Spomalenie môže nastať ako napríklad tento rok s iPhonom 4S, kedy na neho vyšiel iOS 8, ale aj to sa aktualizáciami vyladí. A takú dlhú podporu ako iPhony nemá ani jeden výrobca, čo tak sledujem.

    #398300
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Tak tak, ako vravia chalani.
    5C je dosť nahovno.
    kúp si 32 GB iPhone 5S – to je asi najlepšie riešenie pre teba. (prípadne ten 16, ale tak podľa mňa so 16 sa už nedá žiť lebo mám skoro plný 64)

    #398301
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Nemyslim os… Os je super vyladeny, plinuly a krasny. Myslim na internete browser alebo pri appkach. Pozrel som si zopar videi na youtube a su pomalsie ako ine androidi.

    #398303
    JFK.
    Účastník (Participant)

    to ťažko, Safari má Nitro JavaScript… nepozeral som porovnávania (ani nemienim), ale podľa mňa Safari pre iPhone 5 a novší je super-rýchle, ak máš LTE alebo dobré wifi.

    a keby aj nebol, na tú milisekundu sa môžeš vykašlať, či?

    -neviem prečo majú Androiďáci tento hlúpy zvyk všetko porovnávať, pritom sú tie android telefóny komplexne dosť nahovno v rôznych aspektoch a nájdu si jeden dementný detail ( nepodstatný, postrádatelný, userom nespozorvatelný) a ten budú ospovedať… geez, idem si na to dať kávu!

    #398306
    dfx
    Účastník (Participant)

    5c je minulost. neodporucam nikomu

    #398307
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Chapem co si povedal mal som ten isty nazor pokial som si nekupil android. Toto sa da prezit na tom mi az tak nezalezi. Velkost displeja je len o spetnom zvyku. Este ma vytocilo zistenie ze niektore appky na os su platene, ale na android nie. Toto je tiez zistenie co ma odradza.
    Ale teraz ta najdolezitejsia otazka ako je to z kazenim? Mne sa 3g pokazilo 3x a to som sa o neho fakt staral… Viete sa aj k tomuto vyjadrit? Pozri ale je kopec veci preco iphone vynikajuci os!!, fotak, reprak, kvalita displeja, prepracovany dizajn a mnoho dalsich…..

    #398308
    JFK.
    Účastník (Participant)

    prečo ťa vytočilo, že Appky sú platené? veď ak si Developer, tak je to spôsob akým zarábaš peniaze, no nie? je to ich práca, čo ťa na tom môže vytočiť :D
    keď ju chceš tak si ju kúpiš, ak nie…tak si sťahuješ len free appky, je to na tebe.
    + všeobecne sa počíta s tým, že ak dáš radovo stovky-eur za iPhone, tak máš zopár centov, príp. eur na Appku, ktorú chceš/potrebuješ.
    ^^
    odporúčam aby si sa nad tým nezamýšlal a akceptoval to ako fakt,… keď ideš natankovať auto a zistíš, že benzín zdražel, tak-či-tak natankuješ a možno sa nad tým ani nezamyslíš, proste to akceptuj.

    ~kazivosť iphonov je ako u každej spotrebnej elektroniky, myslím, že všeobecne sa držia lepšie ako androidová konkurencia, ale občas sa stane, že sa niečo pokazí… tak ako so všetkým.

    #398309
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Dobre musia z niecoho zit a vyvijat dalej toto chapem. Ale preco na os ta appka stoji nieco a na android ta ista appka je zadarmo?? Toto nechapem…. Preco niesu podmienky spravodlive pre vsetkych pouzivatelov?
    Ja mam skusenosti dost zle z iphone ci ipod. Ale na mac si nedam dopustit ten slape ako hodinky.
    Pytam sa vas ake mate skusenosti? Nie na to co sa pise na nete…

    #398310
    JFK.
    Účastník (Participant)

    vravím ti, tie Appky nerieš :D
    -napadá ma jeden hnusný, odporný argument:
    uživatelia iPhonov majú obecne viac peňazí ako uživatelia androidov…
    (príslušenstvo do Mercedesu bude stáť viac ako do Škody)

    mier :)

    #398323
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    Dúfam, že na toto fórum nechodia používatelia Android zariadení, lebo po tvojom komentári sa tu rozpúta asi celkom slušný flame :D @1Riso1: to, že máš zlé skúsenosti z iPhonu či iPodu je smutné, ale kvôli tomu by som nehádzal celú firmu do jedného vreca. Poviem ti to tak, že vlastnil som už všetky generácie iPhonu, niektoré viac a či menej dlhšie. Aktuálne mám 6 Plusko. Počas celej doby, čo som používal iPhony som s nimi nemal ani jeden jediný problém. Dobre 1 s vibráciami na 5S-ku, ktoré nehorázne rezonovali. Dal som to reklamovať, o 4 dni som dostal nový kus a išiel som “ďalej” ako sa hovorí. Od toho tu je tá záruka, aby v prípade potreby (chyby telefónu), som ju využil a telefón dal opraviť. Napíš mi jediného výrobcu, ktorý v prípade uznania chyby modelu telefón nerozoberá, ale rovno ti dá “nový” iPhone. Neviem, čo si čítal o tej kazovosti, ale je celkom logické, že čím viac kusov telefónov, alebo čohokoľvek sa vyrobí, tak je aj vyššie riziko toho, že bude aj viac “zmätkov”. Percento chybných kusov môže byť roky to isté, avšak pri zvýšenej produkcii môžeš práve Ty naraziť na chybný kúsok.

    #398344
    1Riso1
    Účastník (Participant)

    Ja celu firmu do jedineho vreca nehadzem, uprimne apple berem ako spickovu firmu a mam k nej velmi pozitivny kladny vztah. Ale povedzme si na rovinu bez Jobsa to neni uz take ake to bolo… Takze velky fanusik. Ked som svoj iphone 3g zreklamoval prvy raz tak mi nedali novy kus. Rozobrali ho a “opravili ho”.
    Mate pravdu nahoda je svina. Ja len nechcem kupit nieco za vela penazi a bude to stale v oprave…

    #398345
    iTuxx
    Moderátor

    JFK: a to preto, lebo androidovy telefon moze byt aj lacny. Lacny iPhone nie je. V pripade ze sa bavime o novych zariadeniach. Ak zoberieme do uvahy aj pouzivane zariadenia, tak tie 4ky a 4Ska maju aj chudaci co peniaze nemaju a cakaju len na jailbreak, aby mohli stahovat hry zdarma, chodia s pavukmi na displayoch lebo nemaju peniaze na opravy a tak podobne. To su presne taki isti chudaci co sa vozia na 10 rocnych sedmickovych bavorakoch, ktore kupili za 3 litre a teraz do nich pchaju splynovace, lebo im zozeru aj gate. A to neratam naklady na servis.

    #398350
    Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

    Áno, bez Jobsa to je iné, ale zase ani Cook nemôže byť zlý CEO, kedže sa mu darí neustále zvyšovať predaje nových produktov a zvyšovať zisky a podiel spoločnosti. O to predsa každej spoločnosti ide. Nikdy nevieš ako by to bolo teraz, keby Jobs žil. Jediné zaváhanie z môjho pohladu je pri novom iOS a OSX, ale verím, že všetko doladia tip-top, kedže je potvrdené, že iOS má výjsť ešte vo verzii 8.2.x a 8.3.x.

    #398354
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    1Riso1: mal som iPhone 3G. Prvy co som dostal v Orange mal 4 vadne pixely na obrazovke. Vymenene kus za kus cez swap. Ak to kupujes priamo, u nas sa iPhony NEOPRAVUJU. Robi sa swap vymena. Je jasne, ze ked kupis bazarovku, tak musis riesit opravu.

    iTuxx: sam mam iPhone 4S. Nie kvoli tomu, ze som chudak co nema peniaze. Mam ho preto, ze ho povazujem za absolutne najlepsi design doposial, skutocne citit premiovo ako Leica kamera. Ma tiez primeranu hmotnost, 5S sa mi zda z dovodu hmotnosti az papierovy, skratka nemam pocit z robustnosti (je to len pocit). Je to rovnake, ako prilis lahka zrkadlovka alebo trebars vidlicka. Chyba tomu feeling spravnej hmotnosti.

    iPhone 6 uplne vypadava z hry, svoj nazor na tu prisernost som tu uz neraz prezentoval. Otrasny design, vytrcajuca sosovka, nepouzitelne obrovske, ze sa to neda bezpecne drzat a ovladat 1 rukou. Vydrz na bateriu pri tej velkosti takisto uboha.

    Takze, ono to nie je len o tom, ci na to mas alebo nemas. Je to o preferenciach. A tiez o tom, ci to vobec vyuzijes alebo nie. Novy iPhone mne osobne neprinasa zhola nic, cim by ma oslovil.

    #398355
    iTuxx
    Moderátor

    Sak hej, viem o tom ze su aj takto zmyslajuci majitelia, preto som vyssie napisal “aj chudaci”. Myslel som tych, co maju plne plochy blbych hier, ale ani nevedia co je to iCloud alebo zaloha v iTunes. Su to ti co maju lajbave ruky lebo ich telefony maju pavukov, rozne odreniny a take tie hnusne spinave gycove puzdra (alebo aj nie). Pochybujem ze tvoj kus ma co i len skrabanec.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.