Ahoj.
Tak som sa k tomuto problému po dlhom čase vrátil.
iPhone som pripojil k iTunes, dal do DFU mode a urobil restore. Potom som ho aktivoval a obnovil zo zálohy, čo som pred resetom vytvoril. Stále ten istý problém. Senzor ako keby funguje, len mi neotáča appky (fotky, Safari…), ale pozadie sa nakláňa… :(
povodny iPhone + 3G(s) mali len akcelometer… v iP4 a vyssie sa nachadza uz aj gyroskop… ci ho za akcelometer vymenili alebo pridali tak to neviem… ale celkom to dava logiku… ak by nefungoval akcelometer ale iba gyro… pozadie + niektore hry co su pre gyro by isli, ostatne ako otacanie obrazu a pod nie…
edit: treba to ale brat s rezervou, je to len moja spekulacia
Špekulácia, ale za to dobrá. Zmysel to celkom dáva. Ale na iP 3GS si pamätám, že tam nešlo Real Racing 3 kvôli absencii gyroscope, takže ak by aj gyroscope fungoval, tak v RR3 by to mali ísť, ale ani tam mi to nefunguje …
edit: Tak už som zistil kde je problém. Gyroskop funguje v pohode. Akcelerometer však nie. Cez aplikáciu Sensor Monitor som si pozrel pohybové senzory, a akcelerometer nezaznamenáva žiadnu odozvu.
Teraz som našiel nejaký návod na manuálne otáčanie obrazovky. Avšak bolo to len pre jailbreak-nuté iphony. Nie je nejaká app, ktorá by to dokázala? Ja som zatiaľ nenašiel žiadnu…
Takova funkcionalita je primo soucasti iOS. Akorat to teda neni na jeden klik. Staci si zapnout Assistive Touch funkci. Najdes ji v General > Settings > Accessibility > Assistive Touch.