Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › iPhone 5 – odchadza power button
- Toto téma obsahuje 25 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 rokmi, 3 mesiacmi od
cerwik.
-
AutorPríspevky
-
23. septembra 2013 o 8:15 #96103
janerÚčastníkZdravim vas,
posledne 2-3 dni mam problem s power tlacitkom. Vacsinou reauguje cca az na 3 az 6 pokus. Myslim si ze ista reklamacia. Telefon je z telekmou, preto sa chcem opytat ked pojdem odniest telefon na reklamaciu ako dlho budem bez telefonu, a vymenia mi ho za novy alebo opravia ? Dalsia vec je ze mi raz pred mesiacom spadol na zem, telefonu nic nie je iba ma na jednom boku take mensie ryhy. Mozu sa vyhovorit na to ze to mohlo byt sposobene tym padom aj ked nebolo ? Ak mi opravia/vymenia telefon budem pokracovat v zaruke ?
Dakujem
23. septembra 2013 o 8:38 #364792
bawyModerátorVyhovoriť sa môžu, bez telefónu budeš 4-14 dní podľa nálady technikov a pracovníkov telekomu. Ak by ti reklamáciu uznali, dostaneš nový iP, ktorý nebude pokračovať v záruke, jedine že si necháš zavolať vedúceho prevádzky a rozumne sa s ním porozprávaš že nechceš volať SOI, že chceš na NOVÝ KUS novú 24mes. záruku.
Pretože operátori porušujú permanentne zákon o ochrane spotrebiteľa práve týmto krokom.23. septembra 2013 o 9:25 #364796
janerÚčastníka ked sa vyhovoria ze to bolo sposobene padom, mam nejaku sancu sa este branit ? ked telefon este mesiac po pade fungoval na 100%. Budem rad ak my sem napisete vase tipy ako s nimi jednat lebo uz teraz vidim ze budu spekulovat… A ked si zavolam veduceho a poviem mu ze chcem na novy kus 24 mesacnu zaruku tak mam na to pravo v podstate nie ?
23. septembra 2013 o 9:31 #364799
bawyModerátorSamozrejme že máš na to právo, pokiaľ to nezaberie treba normálne kontaktovať SOI, už majú informácie o týchto prípadoch takže to nebude problém..
A čo sa týka toho vyhovorenia nezáleží na pracovníkoch telekomu, ten nemá kompetenciu záruku uznať alebo nie, ten môže dať do preberacieho protokolu maximálne: odrenina po boku prístroja…už technik zváži či ti to vyreklamujú alebo nie, a to ide iba o jeho dobrý alebo zlý deň :)
23. septembra 2013 o 9:34 #364800
janerÚčastníkDakujem pekne :), este sa opytam co vsetko treba mat pri reklamacii, staci len telefon alebo komplet krabicu so vsetkym ?
23. septembra 2013 o 9:52 #364801
bawyModerátorstačí len telefón nabijačka a kábel
23. septembra 2013 o 17:35 #364834
panluboÚčastníkStačí len telefón, načo nabíjačku a kábel? Už som vela krát reklamoval a vždy som dával len telefón. A keď tam máš odreninu z pádu a oni tú vadu prisúdia tomu mechanickému poškodeniu tak ti zrušia záruku úplne. Čiže ti zostane pokazený telefón bez záruky… Mám s tým skúsenosť… :-/
23. septembra 2013 o 17:42 #364835
bavorak69ÚčastníkJa by som mozno trosku poupravil… IPhony sa v ramci zaruky neopravuju, posudzhje sa len ich stav, ci zariadenie splna zarucne podmienky, pokial zariadenie splna zarucne podmienky (to znamena, nebolo mechanicky poskodene, nebol vystaveny neznamej kvapaline) tak iPhone vymenia v servise za refurbished zariadenie, musim ta poupravit (toto nie je nove zariadenie) z pohladu applu si dostal vymenenu suciastku a ako bonus je pouzity novy kryt, preto ti samozrejme predajca neda na taketo zariadenie novu zaruku, ale pokracujes v povodnej zaruke, s tym ze sa ti zaruka predlzi o dobu po ktoru si mal zariadenie v servise… este sa stava ze taketo refurbished zariadenia nemaju skladom napr v tvojej farbe popr. Kapacite… Vtedy je zariadenie dodane naspat na predajne miesto (ale nemusi) a vtedy mas pravo na vymenu za nove zariadenie (iba take iste, ale predajca ho musi mat skladom) popr. Mas pravo na odstupenie od kupnej zmluvy… To znamena ze ak si ho zakupil v plnej cene, tak ti predajca vrati plnu cenu (musis dodat ale kompletne prislusenstvo, krabica nie je potrebna), ak si mt zakupil v akcii (na pausal) dostanes spat kupnu cenu za mt a tvoje cislo sa stane neviazane… Pri reklamacii je potrebne dorucit iba mt a zarucny list, pokial reklamacia suvisi napr s nabijanim musis dorucit aj nabijacku… Este by som napisal ze SOI do tohto procesu nevstupuje, oni preveruju administrativnu stranku veci, v pripade ak ti servis zrusi zaruku, mas pravo obratit sa na sudneho znalca v obore elektrotechnika a dat si vypracovat sudnoznalecky posudok… Keby este nieco potrebujes napis ;)
23. septembra 2013 o 17:52 #364837
bavorak69ÚčastníkEste doplnim panlubo:
Servis neriesi ci tvoja odrenina suvisi s popisovanou vadou, v pripade mechanickeho poskodenia (lubovolnej casti MT) sa rusi zaruka na cele zariadenie… Taktiez ak napr namocis spodnu stranu (mikrofon) a niekedy v buducnosti sa ti pokazi reproduktor, servis neriesi ci zatecenie sposobilo popisovanu vadu, nakolko sa rusi v tomto pripade zaruka na cele zariadenie23. septembra 2013 o 18:17 #364844
LitvoÚčastníkZdravim
Bavorak vidim ze sa do toho vyznas mam problem s hornym tlacidlom a chcem ho ist dat reklamovat..
tiez je to telekom…
otazka zne: Co znamena mechanicky poskodeny do akej miery ….? ja mam malu priehlbinku s boku kryta pravdepodobne nebola sposobena padom ale nejakym narazom (nie silnym)…. a osuchany od klucov kedze ho nosim v jednom vrecku kde mam vsetko….
a este ma zaujma ci ma vyznam do reklamacie dopisovat ze sem tam stratim signal pocas hovoru …23. septembra 2013 o 18:21 #364846
bawyModerátorbavorak69: ja ťa tiež v pár veciach poupravím
servis ti vydá NOVE zariadenie v zmysle že dostaneš novú GSM antenu, novú bateriu, novú motherboard, nový kryt, nové sluchatko, atď…proste nový telefón…to či bol predtým použitý alebo nie, mňa ako janka z hornej dolnej nezaujima, ja dostávam odlišné IMEI = odlišné zariadenie = takto to popisuje zákon = nová záruka – BODKA.
To ako to berie apple mňa nezaujima, zákon zatiaľ nie je robený pre apple ale pre obchranu spotrebiteľa.
Pravda je taká že Apple chce aby to tak bolo, ale Apple musí v prvom rade rešpektovať zákony v tej ktorej krajine. To že samotní operátori to nevedome potvrdzujú dokazuje to že kvantum ľudí, ktorí vedia trochu vecne argumentovať a stáli si za svojim 2ročnú novú záruku dostali. To je myslím dosť precedentný jav. Inak so všetkým ostatným s Tebou súhlasím.23. septembra 2013 o 18:32 #364852
bavorak69ÚčastníkPre Litvo:
Mechanicke poskodenie, nemusi primarne suvisiet len s padom zariadenia, napr v pripade ak je mt z plastu, nemusi prist navonok k mechanickemu poskodeniu, ale bude napr porusena nejaka suciastka pod tym krytom i ked kryt samotny poskodeny byt nemusi, pride k preliacenie, len ti odporucim zariadenie reklamovat cim skor, aby sa ti v blizkej buducnosti nestalo nieco, kvoli comu ti tu zaruku uz uznat nemusia…
Co sa tyka stracania signalu pocas hovoru, to zial nesuvisi s vadou, ale je to vlastnost iphonov… Ak sa nachadzas v pokryti so slabou 3g sietou, je lepsie na iphone vypnut 3g, iphony funguju tak ze aj ked si na mieste so slabym pokrytim 3g, iphone uprednostni radsej slabu 3g siet namiesto toho aby sa prepol do 2g a potom hovory padaju :/ mozno to tvoj pripad nieje, ale mozes si to overit tak ze si to 3g vypnes23. septembra 2013 o 18:37 #364853
LitvoÚčastníkDakujem za odpoved to 3g skusim vypnut na nejaky cas…
23. septembra 2013 o 18:39 #364854
bavorak69ÚčastníkPre bawy, je dolezite v tomto pripade ze nedostavas nove obchodne balenie, je to len refurbished zariadenie, je to tak povediac obrovska vyhoda voci inym znackam ktore riesia opravu, vymenou vadnych dielov… V pripadr ak by si dostal nove obchodne balenie, dostavas novu zaruku, zial v tomto pripade to tak nie je…
Priznam sa ze nepoznam pripad kedy by niekto na vymenene zariadenie zo servisu dostal platnu 24 mescnu zaruku, netvrdim vsak ze to je nemozne, avsak s takym niecim som sa nestretol…23. septembra 2013 o 18:45 #364856
bavorak69ÚčastníkEste pre bawy:
Tvoje tvrdenie ze nove imei = nova zaruka ako teda plati napriklad pri inych znackach, kde pride len k vymene motherboardu avsak kryt, bateria a vsetko ostatne je povodne?23. septembra 2013 o 19:35 #364865
RomanSA2Účastníkčlovek ked toto číta, tak sa aj bojí ten telefón tam zobrať :D mne tiež odchádza PowerButton, a radšej serem nato, polka tlačítka je normálna, takže ako tak to funguje :D
napr. aj na macbook air (mid 2012) mi praská jeden pánt ked zatváram book, ale kašlem nato lebo stále mám nanič pocit s reklamácií :)
23. septembra 2013 o 20:02 #364868
bavorak69ÚčastníkPre romansa2:
Praveze si to nepochopil ;) treba zariadenie reklamovat cim skor, ked sa zavada prejavi… Je to tvoje pravo, tak preco si ho odopriet? Reklamacii sa netreba bat, nehryzu… Dolezite je vzdy spravne popisat kedy sa zavada napr prejavuje… Keby nieco napis23. septembra 2013 o 20:19 #364870
janerÚčastníktakze chapem tomu tak ze ked uvidia ze ho mam trocha obity tak mi za to zoberu zaruku a telefon nemusia vobec opravit ci ako ?
23. septembra 2013 o 20:28 #364871
bavorak69ÚčastníkPre janer:
Ano aj nie, co je pre teba trocha nemusi byt trocha pre technika v servise a taktiez to plati aj naopak… Proste to zober na reklamaciu a pockaj na vyjadrenie, za diagnostiku v takomto pripade neplatis, tak nerozumiem preco to neposlat do servisu23. septembra 2013 o 20:41 #364873
RomanSA2ÚčastníkPre Bavorak : díkes ozvem sa keby dačo, já mám telefón od novoty v puzdre a aj s fóliami :) bez jedného škrabancu .. aspon niake pozitívum :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.