iPhone 4S z Orange s O2 kartou

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone 4S z Orange s O2 kartou

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #82447
    sTromSK
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    potreboval by som poradit. V Orangi som si kupil iPhone 4S a chcem si do neho dat O2 sim kartu. Ako prvy krok som urobil to, ze som dal v O2 zmensit simku na rozmery micro sim karty. Dalej som chcel mobil aktivovat, ale stale mi hlasi, ze mam vlozit platnu a pin kodom nezamknutu simku a neviem s tym dalej pohnut. Mobil by mal byt nezablokovany (kedze je z Orangu).

    Ked ho skusim aktivovat cez Wi-Fi, dostanem hlasku, aktivacia zlyhala, ked ho skusim aktivovat cez iTunes, tak mi iTunes vypise, ze “There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate”.

    Pomoze mi, ked vlozim simku do ineho iPhonu a tam ju skusim zbavit ochrany pin kodom?
    Alebo je problem v simke, ze ju phone nechce nacitat (napr. kvoli tomu, ze je zle odstrihnuta? ale vyzera byt OK).

    Dakujem pekne za pomoc.

    #292910
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Asi zle odstihnuta simka? Mi se ji taky napoprve podarilo ustrihnout ji ne zcela presne, ale nastesti to slo napravit lehkym pribrousenima karty a jejim posunutim v supliku a pak se uz chytla. Kdyz das kartu do supliku, z druhe strany by jsi mel videt kontakty simky. Pokud je nejaka cara kontaktu na simke viditelne schovana pod okrajem supliku, tak zkus kartu na opacne strane pribrousit a posunout. Treba to pomuze? Mi to zabralo ;)

    #292913
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Zle odstrihnuta SIMka, treba vediet :)

    Tu mas presny navod ako to orezat:
    http://www.iphonetips.cz/apple-novinky/iphone-apple-novinky/navod-jak-vytvorit-microsim-kartu-z-obycejne-sim-karty/

    Inak este dodam, ze budes asi potrebovat aj vlastny carrier profile, aby ti siel internet a MMS. iOS totiz funguje tak, ze po aktivacii sa na zaklade vlozenej SIM nahra do telefonu pripraveny profil operatora so zadanymi udajmi pre pripojenie k datovej sieti. A kedze O2 ako najneschopnejsi operator s Apple ziadnu zmluvu nema a profily nevytvara, tak ziadny profil mat ani nebudes.

    Tudiz, si odkazany na seba si to vytvorit a nahrat.
    http://www.powercx.com/iblog/iphone/how-to-set-iphone-4-apn/

    Vo vseobecnosti na to posluzi iPhone Configuration Utility, s tym nastavis vlastne APN

    #292930
    iTuxx
    Moderátor

    pripadne najprv skus aktivovat Orange kartou a potom vloz O2 kartu

    #292931
    racoste
    Účastník (Participant)

    Neblbni a choď si dať do predajne O2 vymeniť SIMku a daj si ju rovno na predajni aj orezať. Mal som ten istý problém…

    #292943
    norika77
    Účastník (Participant)

    no mne na predajni O2 v trencine povedali, ze mi to nemozu spravit a to z dovodu ze som si nekupil iphone u nich, nespravili mi to ani potom ked som si to chcel zaplatit, nemal to ako hodit do pokladne a to som u O2 da sa povedat od zaciatku, myslim ze toto je mozne len a len na SVK….

    #292949
    racoste
    Účastník (Participant)

    norika77: Tak to je nejaká blbosť. Je absolútne jedno kde bol telefón kúpený. Keď využívaš O2 sim, musia ťa obslúžiť. A orezanie SIM na micro SIM je bezplatné. Ale to vieš- na predajniach robia dosť často “experti”. Treba sa domáhať svojho práva, takže skús buď inú predajňu, alebo zavolaj na call centrum a posťažuj sa ;-)

    #292950
    suley
    Účastník (Participant)

    @norika77 mozno to bolo iba predajne miesto. tiez som najskor nepochodil u takychto suflikantov, musel som ist do origo O2 predajne, tam to spravili zadarmo napockanie.


    @stromsk
    zober SIM a chod s nou do O2 predajne, nech ti ju ceknu, pripadne vymenia, hned ju tam aj odskusaj.

    #292952
    dready
    Účastník (Participant)

    chyba nieje v orezani.. musis si ho aktivovat so simkou s ktorou si kupil telefon inak to nezaktivujes.. nasledne si tam mozes dat sim z o2..
    ak si kupil telefon samostatne .. nie na pausal.. tak potrebujes nejaku orange kartu s ktorou si ho aktivujes a moze byt ze ho mas aj blokovany a o2 ti nepojde ani po aktivacii orange kartou..

    #292971
    norika77
    Účastník (Participant)

    racoste: jasne, ze to je blbost, mne sa ta stalo asi pred rokom, mozno uz pristupuju teraz inac k zakaznikovi, bol som na hlavnej predajni lebo len tam mali vtedy strojceky na orezavanie a na call centrum mi vtedy nepomohli, orezal som ju doma

    #292982
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    dready: nezmysel.

    #292997
    dready
    Účastník (Participant)

    kamosovi ktory kupil iphone 4 z ameriky hadzalo tu istu hlasku a nezaktivoval ho az kym tam nestrcil original simku s ktorou zakupil aj telefon pretoze bol BLOKOVANY

    #293010
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Dready: samozrejme, a co si cakal? AT&T blokuje. To neznamena, ze zasunutie originalnej SIM je potrebne vzdy v kazdom pripade! Ak je telefon neblokovany (co kupeny v Orange, v USA za PLNU sumu), tak ziadnu originalnu SIM zasuvat na aktivaciu NETREBA.

    Preto to, co si napisal je nezmysel. Mimochodom, kupovat blokovany iPhone z USA moze len blb. Predovsetkym, nie je to jednoduche (treba mat US kreditku) a neoplati sa to. Odblokovanie je skoro nemozne resp. problematicke (Gevey SIM nie je ziadny zazrak), zaruka je len 1 rok a neuplatnitelna u nas.

    Pokial si navyse niekto iPhone takto kupi, je POVINNY platit pausal v USA, inak sa jedna o trestny cin a porusenie zmluvy. Ak si mysli, ze si ho tuna nenajdu, velice se plete.

    Dodam len, ze kupit si iPhone v USA za plnu sumu je nieco ineho. Otazne je, ci to za 1 rocnu zaruku stoji.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.