iPhone 4 bateria

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Durius
    Účastník

Čaute,

mojim príspevkom chcem len pomôcť, tým ktorý majú problém z batériou respektíve jej výdržou. Mal som problém že batéria mi vydržala len deň a pol. Čo sa mi zdalo dosť málo na to že je to nový iPhone (dva týždne) a batéria vraj mala viac vydržať než v staršom iPhone 3GS. Tak som googlil a našiel som rôzne rady ako zvýšiť výdrž batérie. Našiel som rôzne rady ako čo povypínať no ale osvedčilo sa my batériu úplne vybiť(až pokiaľ sa nevypne iPhon no a potom úplne nabiť. Po tomto jednom cykle mám iPhon cca. 1deň a batéria je na 80% výdrže (safari,hry,appstore samozrejme). Tak ak má niekto podobný problém nech skúsi vybiť úplne batériu (čítal som že to je ako reštart batérie) a znovu nabiť. Samozrejme nie ju za každým takto nabíjať to by ste ju skôr zničili.Tak dúfam že môj poznatok niekomu pomôže.

rixi
    Účastník

Mne neskutocne setri iPhone 4 aj vypnute wifi. Je to poznatelny rozdiel, ked mobil neustale nemusi vyhladat pritomnost wifi sieti a este vyuzivat tieto pripojenia. Celkom som si na to zvykol, pretoze mi mobilny OW 1GB dat na mesiac postacuje. Vydrz priemer 50 hodin. Este o nieco viac by setrilo bateriu aj vypnute 3G, ale browsovanie po GPRS/EDGE je v Orange strasne pomale (aspon u mna), takze toto uz nevypinam.

Durius
    Účastník

No ja to robím tak, že vypínam 3g a mobilné dáta. Keď potrebujem internet cez operátora tak to zapnem. Mám i tak pocit že 3G sieť nieje až tak pokrytá a s tou našou anténou v iPhone 4 telefónovanie radšej nechávam na Edge.

Io (:
    Účastník

ja mám iphone 3GS 16gb…a vydrží mi max 1 den :(( mám ho na 80% zapnem fotak vypnem ( na par sekund ) a už je na 60%.. je to normalne ? :(

Rado2711
    Účastník

Ludia velmi by ma zaujimala vydrz na iphone 4 piste, piste, piiiste
    Zatial ho mam tyzden:postreh zo vcerajska- pohotovostny rezim 30 hodin a pouzivanie 6 hodin ( zapnuta wifi, 3g, hranie hier, exchange, fb chat, par foto, jas na polovicu)

rixi
    Účastník

mam 41%, pohotovostny rezim 24h, pouzivany 4h, wifi off, 3g on, jas def. 50% a cez noc air mode.

mrzo
    Účastník

Nechapem co riesite… Vydrzi vam pri vasom pouzivani jeden pracovny den? Fajn, vecer na na nabijacku a rano zase do prace… Co ma je do toho komu vydrzi kolko dalsich x hodin…

Sauron3
    Účastník

Ja by som sa chcel spýtať či nevadí že vždy keď prídem domov tak iphon 4 hodím do docku a tam je vlastne neustále pod nabíjačkou neniči sa tým priveľmi baterka?

Io (:
    Účastník

to by aj mna zaujímalo..môj mobilsa nabije asi za polhodku a potom strávi v nabíjačne ešte 10 hodín

Man
    Účastník

Podla mna sa to bude kazit ked ju budes prebijat ale neviem isto…

Rusubr
    Účastník

Nie novým baterkám neublížiš ak ich budeš stále nabijať mala by v iphone byť baterka li ion alebo ako sa to píše proste tá istá čo je v notebookoch a macoch a predsa koľko ľudí nechá svojho maca aj 2-5 dní v nabíjačke a baterke to neublíži a ďalšia vec DURIUS: to kde si zobral informáciu že keď budeš nechávať batériu vybiť a znovu nabiť že jej ublížiš ….toto nieje auto-batéria tej batérií to neublíži.Kľudne nechaj iphon vybiť a potom zas nabiť ver mi že nič sa mu nestane alebo skôr batérií.

macblogger
    Účastník

mne bateria zacina zdochynat. myslim ze po dalsich 3 mesiacoch to bude rovnako ako s vsetkymi iphonmi pred 4kou – kazdy den na nabijacke.

Durius
    Účastník

Rusubr toto je članok na žive.sk tak si to skús prečítať.

http://www.zive.sk/spravy/ako-sa-spravne-starat-o-baterie/sc-30-a-261569/default.aspx

Čo dodržiavať, aby vaša Li-Ion batéria vydržala čo najdlhšie:
    1. Nabíjajte častejšie, pokúste sa zabrániť úplnému vybitiu batérie
    2. Batériu nevystavujte teplotným extrémom – pod bod mrazu a najmä teplotám nad 50 stupňov C
    3. Uchovávajte nepoužívané batérie na chladných miestach nabité asi na 40 % ich kapacity
    4. Nekupujte staré batérie, aj keď sú predávané za nižšie, výpredajové ceny
    5. Napriek tomu, že Li-Ion batérie nemajú tzv. pamäťový efekt, v prípade, že máte batériu s technológiou „Fuel Gauge“, batériu pravidelne (raz za 30-60 dní úplne vybite a potom znovu nabite), aby ste zabránili strate presnosti zobrazovania stavu nabitia batérie (platí najmä pre notebooky)

Striker
    Účastník

Caute, chcel by som sa spytat preco mi iP4 ukazuje pouzivany napr. 13 hodin pritom som ho pouzival max hodinu. Pouzivany cas sa mi zhoduje s pohotovostnym rezimom. Nerobi mi to od zaciatku, skor tak tyzden dva. Neviete co by s tym mohlo byt? A este ked nabijem baterku na 100% a idem spat tak mi za devat hodin spadne na 88%. prijde mi to akoby mi nejaka aplikacia bezala na pozadi ale nic take. Teda aspon ja o nej neviem.

sleepwalk3r
    Účastník

mal som podobny problem na iPhone 3Gs – standby time bol rovnaky ako usage time (aj napriek tomu ze bol telefon sleepnuty) a baterka isla dost rychlo dole. Skusal som restartovat, vypinat aplikacie na pozadi ale nakoniec mi pomohol az restore.

murriik
    Účastník

Určite to je nejaká aplikácia na pozdadí. Niekedy sa mi to stane – večer ho dám na poličku so 100 % a airplane mode, predtým bola spustená napr nejaká hra, app alebo služba, ktorú som vypol klasicky cez home button a ráno v škole odpojím slúchadla a zrazu len 80 alebo 60 %. Vysvetľujem si to po svojom – aktivita danej app na pozadí, neukončenie atď. Som na to veľmi citlivý a keď sa mi to stane automaticky mažem danú app. Asi pred 2 týždňami som si sitahol nejaký free towerdefense, po ktorom sa mi stalo presne toto. To s tým časom používania a pohotovostným režimom to isté.
    Ak by nepomohlo moje riešenie, určite restore :)

peter.pastier
    Účastník

Presne to iste som riesil aj ja na dovolenke, prisiel som na to az doma. Ja som mal problem s aktualizaciou cez appstore. dal som aktualizovat ked som bol na wifine ktoru som nasledne vypol, nemal som zapnute ziadne data takze mi bezal appstore co chcel aktualizovat app v iphone a to bralo asi 40% baterie denne.
    Iphone vydrzi pri normalnom pouzivani bez zavahania 4 dni

murriik
    Účastník

Samozrejme – u každého je „normálne používanie“ niečo iné :)

peter.pastier
    Účastník

aha, tak za normalne pouzivanie iphonu povazujem, trocha hrabania sa po nete, 15 az 20 mailov, par fotiek, youtube, neustale zapnuta wifina a pouzivanie 3g, telefonovanie do hodiny.

jankovci
    Účastník

Taký iPhon čo vydrží 4 dni chcem. Aspoň netrepte chlapci

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.