Iphone 3gs update na 5.1.1 problém

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Iphone 3gs update na 5.1.1 problém

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #86199
    wdytam
    Účastník (Participant)

    Chcel by som Vás poprosiť o pomoc alebo radu. Neter ma poprosila aby som jej spravil update na telefóne od kúpy ho nespravila a začalo ju pár aplikácií obmedzovať. Telefón bol kupovaný v bazare a nik jej očividne nepovedal že bol na telefóne robený jailbreak a následný sim unlock. Po update na 5.1.1 mi tu vypisuje že táto simka nie je pre tohto operátora. A teraz si neviem rady pretože aj Itunes mi vypisuje to isté. Dá sa spraviť nejako downgrade??Alebo niečo?
    Ďakujem

    #312365
    iTuxx
    Moderátor

    Maximalne tam mozes flashnut custom firmware ktory je hacktivovany, potom mozes telefon uplne pouzivat (okrem telefonovania). Ked budes v menu, mrkni do nastaveni na verziu modemu. Urcite bude najnovsia a ta sa neda odblokovat. Downgrade bez HW zasahu nie je mozny. A HW zasah (vymenu cipu modemu) myslim na slovensku nikto nerobi, vzhladom na cenu telefonu sa ani neoplati.
    Jedna moznost odbloku je, pouzitie verzie modemu z iPadu. V tomto pripade ale prestane fungovat GPS, mozu sa objavit problemy s wifi, bateriou, atd. Je to nevratny krok, ktory neodporucam. Dnes sa da 3GS zohnat za 130€ tak odporucam kupit neblokovane.
    Druha moznost odbloku, je ist k operatorovi u ktoreho bol telefon kupeny a poziadat o odblok. Ak nevies u koho bol kupeny, napis sem cislo modelu z Nastaveni-> Informacie.
    Tretia moznost je kontaktovat nejaku sluzbu co sa zaobera factory odblokom. Nevyhoda je, ze tak vedia odblokovat telefony iba od par operatorov a je to prilis drahe.

    Osobne ti radim zvazit kupu neblokovaneho kusu.

    #312384
    wdytam
    Účastník (Participant)

    Dik nepotesil si ma…neviem ani zistit verziu modemu ani sa dostat do menu pretoze 5.1.1 ma tam ani nepusti, som len pri spustani systemu…nasiel som par postupov ako robit downgrade ale asi do toho vidis stale mi tam vypisuje chybu 1934 alebo nieco podobne

    #312387
    iTuxx
    Moderátor

    musis obist aktivaciu orig SIM kartou a to tak, ze tam supnes custom hactivovany FW 5.1.1. Len netusim ci novy redsn0w uz vie aspon tethered 5.1.1. Starsiu 5.1 vie, pretoze som tak brejkol (a unlockol) brachove 3Gs.
    Skoda ze si sa nespytal pred updatom, mozno by sa dalo unlocknut aj tvoje. Lebo pri custom FW sa neaktualizuje modem a teda ostava odblokovatelny. Ako som napisal: brachove locknute 3Gs na 5.1 fici v pohode.

    #312388
    mariodhf
    Účastník (Participant)

    vedel by niekto poradit postup ako dostat do unlocknuteho 3gs pomocou jailbreaku ios5? teraz je tam 4.2.1 myslim.
    PS, nedarí sa mi nájsť žiadnu odpoveď…

    #312393
    iTuxx
    Moderátor

    mariodhf: V prvom rade zvaz, ci sa ti oplati pri kazdom zapinani telefonu pripajat ho na pocitac. Pretoze zatial je iba tethered jailbreak, co znamena ze sa telefon musi spustat pomocou redsn0wu. Ak ti to nevadi, pripadne telefon nevypinas, pokracuj. Vsetko robis, len tak mimochodom, na vlastne riziko.

    Stiahni tento fw: http://appldnld.apple.com/iOS5/041-1535.20120307.Jer6N/iPhone2,1_5.1_9B176_Restore.ipsw

    potom stiahni sn0wbreeze: http://downloads.ih8sn0w.com/sn0wbreeze-v2.9.3.zip

    Spusti sn0wbreeze, vyber ten FW ktory si stiahol najprv, zaskrtni tam volbu ze chces aktivaciu a ze nechces update basebandu (tato moznost bude odskrtnuta, ale pre istotu to skontroluj, MUSI!!!! byt odskrtnuta) a pokracuj vytvorenim toho upraveneho FW. Po par minutach to bude hotove.

    Stiahni novy redsn0w: https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b7.zip?attredirects=0&d=1

    Spusti redsn0w a najdi tam moznost Pwned DFU. Podla postupu daj telefon do toho Pwned DFU modu.
    Spusti iTunes, stlac Shift klavesu a klikni na Restore. Dostanes na vyber firmware ktory ma iTunes flashnut. Vyber ten, ktory si vytvoril sn0wbreezom. Nemali by sa vyskytnut ziadne errory. Po chvili iTunes napise ze je to hotove, ale telefon sa zasekne na logu jablka a doplnani progress baru. To je v pohodke.
    Spusti redsn0w a vyber tam moznost Just boot tethered right now. Telefon sa spusti a normalne sa dostanes do menu.

    Otvor Cydiu, pockaj kym sa aktualizuju balicky z repozitarov.
    Pridaj nove repo ”http://repo.iparelhos.com”.
    V nom najdi Ultrasn0w fixer 5.1 a nainstaluj ho.
    Potom nainstaluj samotny ultrasn0w na iOS5 a vyssie.
    Ak signal nenaskoci hned (mal by), restartuj telefon. Nezabudni ze zas musis ist cez redsn0w a zvolit moznost Just boot tethered right now.
    Dufam ze som na nic nezabudol a nebudu ziadne ine errory :-)

    wdytam: ty mozes skusit tiez tento postup, ale v cydii nemusis nic vyhladavat, ty uz mas modem aktualizovany kedze si nepouzival custom FW, takze ti ultrasn0w nebude fungovat.

    #312397
    mariodhf
    Účastník (Participant)

    dkujem moc za navodik, skusim sa nato pozriet, skoda tej untethered verzie, ale snad sa nato nejak dá počkať…

    #312399
    iTuxx
    Moderátor

    mozme byt radi aspon za tuto. Dnes sa uz neoplati setrit na kupovani blokovanych kusov.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.