Ipad Air

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #97464
    domkac
    Účastník (Participant)

    Chcel by som poprosit o radu. Mam moznost kupit iPad Air v USA. Vie mi niekto poradit ci mi bude fungovat v plnom rozsahu aj u nas pripadne ako sa sprava verzia cellular u naseho operatora.
    Dakujem.

    #371727
    McJobs
    Účastník (Participant)

    bude fungovat v plnom rozsahu, iPady Cellular sa nikdy neblokovali

    #371729
    iTuxx
    Moderátor

    Jemu asi skor islo o tie LTE frekvencie, ze ci mu to bude fungovat, co je podla mna bezpredmetne, pretoze kym bude u nas LTE pouzitelne, tak iPad Air uz pouzitelny nebude :-)

    #371736
    domkac
    Účastník (Participant)

    Ano jedna sa mi o funkcnost kompatibility technologie, ktoru pouziva nas mobilny operator. Kedze to budem kupovat v Apple store tak blokovany urcite nebude. Nozor na funkcnost sa lisi ale prevazuje to, ze u nas cellular fungovat nebude tak aby som zbytocne nekupil nieco co nebude funkcne.

    #371791
    bawy
    Moderátor

    budeš využívať 3/4 rýchlosti celulárneho prenosu dát, TELEKOM momentálne začal fungovať na LTE (to je tá 4/4) len neviem či je kompatibilný s iPadom, každopádne doteraz ľudom LTE nechýbalo a 3G bohate stačilo, čiže si myslím že si to kúpiť môžeš, a obmedzenie nespozoruješ, naopak, ak by to nebodaj fungovalo, poteší zrýchlenie dátového prenosu.

    #371809
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    iPad Air podporuje nasledujuce LTE frekvencne pasma: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26. Pre slovensky trh budes v buducnosti potrebovat niektoru s nasledujucich: 3 (1.8GHz), 7 (2.6GHz), 2 (900MHz) alebo 20 (800MHz). Vsetky su tam.
    Aby ti to ale v buducnosti fungovalo, apple musi buducu LTE siet toho konkretneho oeratora autorizovat. V praxi to znamena ze ked operator dobuduje LTE siet a ma zaujem aby v nej fungovali Apple zariadenia, pozve si cloveka z Apple, ten nasledne zmeria ci siet splnuje apple kriteria (DRX, Handovery, CSFBs) a siet certifikuje. Nasledne sa vsetkym apple zariadeniam posle update, kde sa ta konkretna LTE siet prida to whitelistu.

    Apple si tymto kontroluje “user experience” aby si nemohol nadavat ze ten telefon je pomaly a pada mu internet, kedze tieto problemy si vacsinou vina operatora.

    #372065
    domkac
    Účastník (Participant)

    Dakujem pekne za pomoc a nazor kazdeho.

    #372070
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    mate pravdu, je to jedine o LTE, v podstate Americania maju rovnake zakony ako mi a vacsina z nich uz ani nema preco blokovat telefony alebo hocijake zariadenie pretoze kazdy operator ma LTE na inej frekvecii. LTE je stale pomerne nova vec :D podobne ako samotna existencia mobilneho telefonovania kedy si kazdy isiel na vlastnej frekvenci. Je to vpodstete tiche blokovanie telefonov v USA, ak si kupite telefon od att nebude vam na nom fungovat Verazon LTE.
    Na Slovensku samozrejme bezpredmetne :D

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.