iPad a internet pres mobil

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPad a internet pres mobil

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #84955
    nocom
    Účastník (Participant)

    Zdravim, na MacBooku se v terenu bezne pripojuji na net tak, ze pres bluetooth s nim sparuji svuj hloupy mobil, ktery umi fungovat jako modem (pripojeni je realizovane pres “Bluetooth PAN”) – umozni mi take iPad (non-3G/LTE) se takto pripojit pres muj mobil na net?

    Diky predem za reakce

    #306733
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Ja to tak bežne robím s mojím iPhonom 3G cez bluetooth a funguje to – stačí ich spárovať.

    #306739
    nocom
    Účastník (Participant)

    edit: mazu nesmysl, jinak diky za odpoved, jen je otazkou, jestli to jde prave s kazdym mobilem nebo jen s iPhone, protze ten nemam ani neplanuju

    #306740
    BoroMedico
    Účastník (Participant)

    Jedine to vyskúšať.

    #306742
    mahomo
    Účastník (Participant)

    no pokial viem tak iOS 5.0.1 tuto moznost neumoznoval na iPade, iba na iphone. 5.1 som si zatial nedal, cize nemozem posudit, ale predpokladam, ze to bude mozne iba s novym iPadom.

    #306746
    GatoZV
    Účastník (Participant)

    zaujímalo by ma, funguje takto bezdôtovo s iphonom aj GPS? chcel by som využívať ipad 2 Wifi ako navigáciu, kvôli vačšej obrazovke.

    #306747
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    #306750
    nocom
    Účastník (Participant)

    mahomo: Prave o novy iPad by mi slo, zadny dosud nemam. Jen se obavam, a prave i proto jsem se take ptal, ze pokud to na iPadu pujde, aby to nahodou nebylo omezene jen na sparovani s iPhone, protoze ten bych na to nepouzival. Na Macu neni problem, ale samozrejme OS X neni v rade veci omezeny iOS, takze z toho tezko muzu vychazet.

    Jeste mne napada, co takhle kdybych pripojil pres bluetooth a svuj mobil na net MacBook a pres wi-fi MacBooku bych nasdilel net iPadu?

    #306752
    mahomo
    Účastník (Participant)

    ja som to pochopil tak, ze ked si napisal (non-3G/LTE) iPad, ze mas na mysli iba iPad a iPad 2 :D

    no oficialne je jedno ci sa jedna o 3G alebo LTE. Na apple je napisane:

    Now for the first time, you can share the high-speed data connection on your iPad. If your carrier supports it, iPad can act as a personal hotspot for connecting up to five devices — such as a MacBook Air, an iPod touch, or another iPad — over Wi-Fi, Bluetooth, or USB.

    #306755
    nocom
    Účastník (Participant)

    Mohl jsem se lepe vyjadrit, je to asi matouci, ale myslel jsem proste iPad wi-fi. Konkretne mi pak jde o ten novy, 3. gen :)

    To co je na webu Apple podle mne znamena, ze mohu nasdilet pripojeni iPadu pro dalsi zarizeni, ne? Ja ale potrebuju pripojit iPad na net pres svuj mobil (prostrednictvim BT), coz je hadam pravy opak. Sdilet net z iPadu dalsim zarizenim mne nezajima.

    #306759
    mahomo
    Účastník (Participant)

    aha, sorka….mea culpa, asi som uz po tom tyzdni prepracovany :D

    no tak toto veru neviem, ale pokial viem tak bluetooth v iphone alebo ipade je dost obmedzene, cize dla mna to mozne nebude.

    #306765
    nocom
    Účastník (Participant)

    No v patek je to slozite, to je jasne :D

    Kazdopadne, pokud by neslo toto, tak ta dalsi varianta co jsem zminoval, tedy vzit si v iPadu net pres wi-fi z MBP (resp. jinak receno nasdilet net z MBP pro iPad pres wi-fi) by snad mohla byt schudna, ne? Pokud nekdo tusi nebo to prip. muze zkusit, bylo by to super :)

    #306823
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Whill – cez Macbook WiFi to samozrejme pripojit pojde, potom je ale otazka, na co zo sebou trepat dalsie zariadenie (iPad) :)

    Sparovanie iPadu cez iPhone samozrejme ide, ci uz bluetooth alebo Wifi a takto pouzivat datove pripojenie z iPhone.

    Co sa tyka inych mobilov – mobil na tethering datovej siete cez Bluetooth MUSI podporovat profil Bluetooth PAN (personal area network). Existuje este jeden – DUN, ale ten iPad nepodporuje.

    Takze jedine preverit :)

    Alebo si kupit telefon, ktory podporuje vytvaranie WiFi hotspotu. Na to sa potom pripojis s cimkolvek

    #306833
    nocom
    Účastník (Participant)

    Jozef: To pripojeni pres MBP sice vypada krkolomne, to vim, ale pro zajimavost na vysvetlenou to neni mysleno nekde na denni cesty, kde jsem porad v pohybu, mam pro to jedno specificke vyuziti :) .. cas od casu byvam na chate v Beskydech a tam je mizerny signal, hlavne pak na zahrade (a dole v chajde uz ani nemluvim), jsem rad jak poslu SMS, pro volani a net je treba vyjit do podkrovi. Kdyz jezdim na chatu stejne beru jak MBP tak bych vzal i iPad. No a ted uz se to nabizi, do podkrovi dam MBP, ktery pripojim na net pres mobil (bude mit slusny signal) a z iPadu se dostanu k netu ze zahrady pres wi-fi MBP :) .. pokud to tedy pujde tak je to fajn :)

    iPad – iPhone je asi jasny no .. s tim mym mobilem se uvidi, zas tak to neni pro mne dulezity, zvlast kdyz pujde moznost vyse (mozna pro mne jeste lepsi), kazdopadne muj mobil PAN podporuje (psal jsem, ze se tak pripojim na MBP na net pres nej a takhle se to zarizeni take hlasi), takze sance je :)

    Diky za pro mne pozitivni odpovedi :)

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.