iPad 3 retina vs. iPad Mini

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPad 3 retina vs. iPad Mini

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Autor
    Príspevky
  • #94548
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    Caute, chcel by som poprosit o Vas nazor na moju otazku. Koncom leta planujem kupu iPadu z USA. Len sa akosi neviem rozhodnut ci si vzat iPad 3 s Retina displejom alebo skor iPad mini. Nekupujem ho so ziadnym umyslom konkretnej prace na nom – vyuzivat ho budem hlavne pri cestovani a v skole. Ake su Vase skusenosti s iPadom 3, resp. iPadom mini??

    Vdaka za odpovede

    #356918
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Mam doma mini a je super v zmysle ze je sikovny a extra prenosny. Vaha a hrubka oproti klasickemu ipadu je bezkonkurencna (vaha je polovicna). Na druhu stranu nieje to retina a je to citit uz ked si predtym mal v ruke ine retina zariadenie alebo pouzival iny mobil s vysokym rozlisenim. Hardware je sice este z ipad 2 no najnovsie tituly ako Real Racing 3 alebo N.O.V.A. 3 idu celkom slusne. Ja by som si vsak pockal na Mini s retinou a potom by uz nemalo byt o com. Ak vsak chces mat iPad iba doma a chces velke rozlisenie a obrazovku mozno by som radsej riesil 9,7 palcovy variant.

    #356919
    Griever
    Účastník (Participant)

    Ak sa nahodou rozhodnes pre velky iPad, tak by som skor investoval do 4tej generacie, dostanes 2x taky vykon co znamena dlhsiu trvacnost pri buducich updatoch systemu a taktiez bude mat vacsiu hodnotu ak by si ho chcel predat neskor. Teraz nedavno zlacneli refurbished a vychadza to len o nieco viac ako 3rd gen.

    #356920
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    Skor by som chcel iPadom ciastocne nahradit NB. Kedze pomerne casto cestujem zo skoly domov nebavi ma stale tahat NB so sebou a na Air ako som povodne planoval nie je momentalne rozpocet ;) Tak som uvazoval kupit iPad, bezdrotovu klavesnicu. NB jednoducho nechat na intraku a doma existovat iba s tymto riesenim. S tabletmi nemam skusenosti, preto by som chcel vase postrehy.

    Ak by som bral velky tak jednoznacne uz generaciu s A6X.
    Ked som bol cez vikend v m:zone tak dost ma tlacili a presadzovali mini (neviem ci to maju ako predajnu prioritu)

    #356929
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Peterkos ak máš iPhone alebo poprípade nejaký smartphone s displejom okolo 4″, tak by som určite išiel do iPadu 4 Retina, kedže ten rozdiel velkosti displeja je dosť markantný si myslím na iPadoch a ak máš iPhone ako som hovoril, tak iPad mini by si zasa až tak nevyužil, proste zbytočne by ti bol o trošku väčší displej…
    /if you know what i mean/

    #356941
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    Minule som sa dopocul, ze sa vraj chysta nejaka samostatna konferencia venovana iPadu a iPhonu … Viete o tom nieco? Ci by sa mali predstavovat nove modely ???

    #356942
    JFK.
    Účastník (Participant)

    ojojoooj, tých konferencií ešte bude… to nerieš, …áno nejaká bude september/oktober asi, ale nato predsa nemôžeš čakať, ty si Peterkos a nebojíš sa svojich šancí, chytíš sa toho čo máš a budeš to držať a nepustíš, to… je tvoj osud :)

    #356990
    rackom
    Účastník (Participant)

    Ja osobne by som siel do iPad Mini na domace pouzitie … na web, maily a tak to staci a ak chces aj pisat dlhsie texty, oplati sa bluetooth klavesnica a mas po problemoch.

    #356994
    Cibike
    Účastník (Participant)

    ja by som do ipadu mini nesiel, minimalne nie do aktulanej generacie, ked bude mat retinu a poriadne creva, tak sa to uz mozno oplati, teraz je to blbost – ak si chces prezerat plnohodnotne net bez neustaleho zoomovania ako na iphone, tak ti treba minimalne tu 3. generaciu ipadu co uz ma retinu, hovorim z vlastnej skusenosti

    #357020
    iTuxx
    Moderátor

    JFK: neskusal si karieru ako life coach? :-D

    #357036
    JFK.
    Účastník (Participant)

    iTuxx: no ja neviem :D, ako kamoši a tak o mne hovoria že som depkár a pesimista, ale ja si myslím, že svet vidím celkom realisticky a ako life coach určite pôsobím pre najbližších kamarátov si myslím, aj keď ma určite beru s rezervou :D
    -ale viem aj povzbudiť :P (občas)

    #357156
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    Vdaka za vase nazory a komentare … po dnesnom WWDC som ostal vo vahani, ci predsa neposetrim trochu na MB Air ….

    #357159
    iTuxx
    Moderátor

    JFK: este to mozes skusit na policii ako ten co odhovara samovrahov od samovrazdy :-D nosil by si so sebou rozne Apple hracky a ukazoval ludom ze pre to sa oplati zit :-D

    Peterkos: ja som si dnes kupil novy iPad Mini po tom ako som sa s nim v predajni hral asi pol hodinu a porovnaval s 4gen klasickym iPadom. Musim povedat ze s tym zoomovanim to nie je az take hrozne, ale u mna zavazila hlavne hmotnost a aj fakt, ze na klavesnici sa mi pise vyborne. Navyse na keynote som bol milo prekvapeny ze vsetky nove funkcie iOS7 si uzijem aj na tomto iPade (ved preco aj nie).
    Doteraz som mal iPad 2 takze mam s cim porovnavat. Tento iPad Mini som si kupil iba kvoli tomu ze tato 2ka je pozliepana z 3 roznych a ani nefunguje Home, takze ho teraz len prilepim na stenu vo firme a bude z neho medialne stredisko :-)

    #357181
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    Asi to vyzera tak, ze ak sa nerozhodnem pre novy MB Air, tak zoberiem Mini … vcera som bol v M:zone a hral som sa trosku s oboma (Mini a IP4) a pravdupovediac, som nevidel rozdiel pri mojom pouzivani. Jedinou nevyhodou ako uz aj bolo spomenute je to zoomovanie pri pozerani webu… Ale tak hadam si na to nejako zvyknem.

    Mate niekto skusenosti s produktami z USA a ich dovozom na Slovensko? Cenovy rozdiel je tam markantny. Ked to bude brat so sebou, moze sa stat ze mi to na letisku preclia?

    #357189
    ruidos
    Účastník (Participant)

    iTuxx kde si kupoval ?

    #357222
    iTuxx
    Moderátor

    ruidos: na bazosi som nasiel pani co ho dostala k CSOB uctu a hned jak vysla von z banky som ho od nej za 240€ kupil. Je to samozrejme 16GB wifi. Biely.

    #357237
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Peterkos: k cenam na apple webe si este prirataj dan zo spot. eletroniky (ta je pre kazdy stat v USA ina) a pokial to nebudes mat zabalene ale budes sa tvarot ze si tam s tym uz dosiel tak by nemali preclievat nic.. ved je to “tvoj produkt ktory si si kupil uz na SVK” :) teda krabice by som si bud nechal poslat postou alebo ich proste zahod este v US

    #357242
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    jigga1411: Nevies prosim ta nahodou v akej pribliznej vyske tato dan je? resp. kde by som mohol najst taky udaj aby som sa vedel rozhodnut ci sa mi to vobec oplati riesit az z USA, alebo to jednoducho kupit z okolitych statov bez DPH?? Dikes

    A este otazka – v pripade ze ho kupim v USA. Ak by doslo k reklamacii, vyreklamuju mi ho aj v SR? Ak ano, budu potrebne krabice?

    #357243
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Asi áno, v rámci jednoročnej medzinárodnej záruky, neviem ale naisto :-/

    #357244
    Peterkos
    Účastník (Participant)

    a po uplynuti jednorocnej zaruky sa da predlzit aj u nas?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.