Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › iPad 3 – nejde zapnúť
- Toto téma obsahuje 20 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 rokmi, 5 mesiacmi od
raul.
-
AutorPríspevky
-
23. augusta 2013 o 21:48 #95609
Lulu13
ÚčastníkZdravím, potrebujem poradiť. Mám iPad 3, včera večer som s ním ešte normálne robila, mala som ešte nejakých 30% baterky. Zabudla som ho dať nabíjať a dnes keď som prišla večer domov, myslela som, že je vybitý, lebo bol vypnutý. Dala som ho nabíjať, ale nereagoval – nabíjala som v dock-in, v zásuvke, cez počítač, absolútne na nič neragoval. Ani sa nenabíja, ani ho neviem zapnúť. Neviete poradiť čo by s tým mohlo byť?
ďakujem za každú odpoveď23. augusta 2013 o 21:58 #361849
baboÚčastníkstlac power button a home button naraz a drz… po par sekundach drzania nabehne
23. augusta 2013 o 22:01 #361850Lulu13
Účastníkdrzala som to niekolko minut, stlacala som na preskacku, drzala po jednom, nereaguje absolutne na nic
23. augusta 2013 o 22:07 #361851
bakosmiÚčastníkSkusala si ho zapnut a vypnut?
23. augusta 2013 o 22:08 #361852Lulu13
Účastníkon je vypnuty a ja ho neviem nijak zapnut… a zda sa ze sa ani nenabija… akoby umrel
23. augusta 2013 o 22:11 #361853
Dr.ExitÚčastníkAhoj. Neviem teda ako funguje dock-in nabíjačka pre iPad, avšak ak napojíš iPad normálne len na PC alebo ntb cez USB kábel, tak sa ti dobíjať nebude z toho dôvodu, že na USB porte nenájdeme dostatočné napätie, ktoré je potrebné pre dobíjanie iPadu.
Ak sa iPad alebo celkovo izariadenie vybije totálne na maximum, tak chvíľku samozrejme tvrá (dajme tomu maximálne 20 minút) kým sa dobije do štádia, že sa zapne úplne sám od seba a všetko je v poriadku. Skús ho dať nabíjať normálne cez nabíjačku do zástrčky.
Verím, že po chvíľke sám nabehne a všetko bude v poriadku :)
23. augusta 2013 o 22:13 #361854Lulu13
Účastníkbol v zastrcke asi hodinu…. no co, necham ho tak celu noc a uvidim rano… asi budem musiet skusit servis…
23. augusta 2013 o 22:16 #361856
Dr.ExitÚčastníkAha. Napájací kábel je v poriadku? Nemá nejaké viditeľné poškodenie na samotnom vodiči alebo na konektore?
23. augusta 2013 o 22:18 #361857Lulu13
Účastníkhej, vyzera byt vsetko v poriadku… zvycajme sice nabijam cez ten dock-in, ale kabel je ok, kamoska s nim iPhone nabijala… fakt neviem, co sa mu porobilo… dufam, ze sa do rana spamata… necham ho v zasuvke a uvidim
dakujem vam za rady :-)23. augusta 2013 o 22:19 #361858
Dr.ExitÚčastníkMožnosť je teda buď v napájacom kábly. V samotnej nabíjačke. Alebo je nechcená nečistota na konektore resp. porte iPadu. Ak sa nejedná ani o jednu vec, tak sa môže jednať o hardware-ovú chybu a tú samozrejme je čo najlepšie riešiť v servise.
23. augusta 2013 o 22:23 #361860
Dr.ExitÚčastníkV poriadku. Skús ho teda nechať takto dobíjať a uvidí sa. Ja pevne verím, že sa ho podarí prebrať :)
Dúfam, že je to tre originálne príslušenstvo, ako kábel, tak aj nabíjačka.
V prípade tvojej kamarátky. Dúfam, že využila len tvoj kábel a svoju nabíjačku alebo si nabila iPhone z notebooku. Prečo? Pretože síce sa jej iPhone s iPad nabíjačkou dobije, dokonca rýchlejšie, keďže výkon nabíjačky pre iPad je 10W a výkon tej pre iPhone je 5W. Avšak, môže to z častejšieho používania a dlhodobejšieho hľadiska spôsobiť neplechu ohľadom batérie čiže samozrejme, ak sa to stalo raz, tak v poriadku, ale pravidelne to určite ja osobne neodporúčam.
23. augusta 2013 o 22:46 #361863
baboÚčastníkDr. Exit zartujes dufam :) :) Dolezite je predsa, ze maju obe nabijacky rovnaky prud 0.5A. iPhone mozes originalnou nabijackou na iPad bez problemov dobijat, dobije sa ti rychlejsie (teda hlavne po 80% hranicu, potom aj tak spomali dobijanie).
rovnako si mozes kupit aj 12W nabijacku23. augusta 2013 o 23:16 #361864
Dr.ExitÚčastník@babo Nemyslím si, že pretekajúci prúd je ten istý. Zároveň, už to vidíme len podľa podávaného výkonu. A aj keby teda mali rovnaký prechod prúdu len jedna by mala väčší výkon, myslím si, že je stále jednak najlepšie nabíjať zariadenie s nabíjačkou, ktorá bola priložená, to je jedna vec a druhá, konkrétne batéria v zariadení môže byť tomu prispôsobená a zároveň, ak bolo zariadenie vždy nabíjané tak ako sa malo, tak by zrazu iný výkon nemusel narobiť dobre.
Na oficiálnom Apple nájdeš rozpísané A a W :) http://support.apple.com/kb/ht4060
23. augusta 2013 o 23:51 #361865
baboÚčastníkMam pravdu ja , ale zdovodnenie mizerne. Samozrejme dolezite su volty, uz je vela hodin tak mi nejak zaklady fyziky tiez usli nevedno kade :) . I [A]=P [W] / V [V] ze ano. Prud je samozrejme 1A pre 5W nabijacku, 2.1A pre 10W a 2.4 pre 12W, pomery Amperov aj Wattov sedia, kedze Volty su konstatne. A TO JE PRAVE ONO, NABIJACKY MUSIA MAT ROVANKU VYSTUPNU VOLTAZ, aby ti „nenafukovali“ baterku.
Naprikad
– pre 5W nabijacku mame 1A = 5W / 5V
– pre 10W nabijacku mame 2A = 10W/5Vsamozrejme ako vidis drobne odchylky v percentach tam su, ale to je pomerne zanedbatelne
24. augusta 2013 o 12:08 #361886
bakosmiÚčastníkJediny rozdiel moze byt v naslednej vydrzi…
24. augusta 2013 o 12:56 #361888
Dr.ExitÚčastník@babo No, ono je to viac elektrotechniky a samozrejme ja ti rozumiem, keďže mám za sebou 4 roky tohto predmetu. Samozrejme, ako som uvádzal ešte vyššie, výstupné napätie je dôležité. Napríklad teda aj v prípade kedy ho USB port v notebooku alebo na stolnom počítači nemá dostatočné a preto sa iPad nenabíja. Súhlasím s celkovým rozpisom, avšak stále tvrdím, nie je to len takto číselne jednoduché. Nesmieš nabíjať niečo niečim čo podáva vyšší výkon. Áno, zvyšné veci sedia, zariadenie sa nabije rýchlejšie, ale ako je aj na ich oficiálnom webe písané, používaj na nabíjanie tú nabíjačku, ktorú si našiel v balení. Určitá batéria môže byť špeciálne prispôsobená na takýto výkon/rýchlosť nabíjania a tekutine v betérií by iné nabíjanie nemuselo spraviť dobre. Jednak, naisto sa dá zistiť cez SW alebo aj blizšiu inšpekciu batérie, že nebola nabíjaná nabíjačkou, ktoru mala a ak by si doniesol takéto zariadenie do servisu, že normálne som nabíjal batériu, sama sa mi pokazila a chcem bezplatnú výmenu, tak by ti povedali práve toto. Ak by to bolo jedno, tak by vyrábali jeden druh nabíjačiek aj pre iPhone, iPod a aj iPad, nemuseli by ich rozlišovať, mali by rovnaký výkon plus s tou výhodou, že by bol iPhone a iPod nabitý rýchlejšie.
@bakosmi Presne o toto mi ide. To sa snažím povedať. Batérií to proste nerobí dobre.
@Lulu13 Ako to vyzerá dnes ráno? :)24. augusta 2013 o 13:56 #361892Lulu13
Účastníkparada! rano som iPad v pohode zapla, tesim sa… vobec netusim, co sa mu porobilo… asi len potreboval byt dlhsie v elektrine strceny… takze nateraz v pohode, dakujem vam :-)
inak, absolutne nechapem tie veci o tych nabijackach, to ide mimo mna… nase nabijacky k pristrojom (vsetko samozrejme original) vyzera tak, ze je kabel s usb a ten sa zastrci do tej elektrickej koncovky… cize ja ked mam iPhone 5, syn iPad mini a dcera iPod Touch, tak mame k tomu rovnake kable a rovnake koncovky… teda aspon mne to vyzera rovnako a pouzivame to vsetko spolocne… to akoze tie kable su kazdy iny??
24. augusta 2013 o 14:42 #361898
Dr.ExitÚčastník@Lulu13 Tak to som veľmi rád, že už ide. Asi si potreboval len oddýchnuť :)
Ohľadom káblov, to je úplne v poriadku. Tie sú rovnaké. My sme sa vyššie bavili ohľadom samotných nabíjačiek a ich výkone :)
25. augusta 2013 o 11:14 #361941
raulModerátorA koniec koncov, ani ohladom nabijaciek si nerob starosti, pouzivajte ktorekolvek na hocico… Chlapci sa tu bavia o teorii, negativne nasledky sa ti mozu prejavit tak o 5 rokov :)
25. augusta 2013 o 21:30 #361987
baboÚčastníko 5 rokov raul, ale preto, ze maju ouptut volts skoro totozne :) skus si zobrat na notebook miesto 6.2V nabijacky 7.8V a dost skoro zistis, ze to nebol uplne dobry napad :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.