IOS Skratky

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #534449
    Yaro72
    Účastník (Participant)

    Zdarec,

    Vie mi niekto poradiť alebo vytvoriť skratku pre ios ? Našiel som už kopec zaujímavých skratiek a celkom sa mi darí ich používať ale jedna mi moc chýba.
    Jedná sa o problém medzi prepínaním siete s 3G do LTE (4G). Môj operátor 4-ka si extra účtuje 3G a free dáta sú len cez LTE. Vie niekto vytvoriť takú skratku aby sa sieť radšej odpojila ako by sa mala prepnúť do 3G ?
    Za každý dobrý nápad dopredu ďakujem.

    #534455
    abs78
    Účastník (Participant)

    Teoreticky by ti mohlo stacit vypnut datovy roaming v nastaveniach siete. Ajked davnejsie bol znamy bug v 4ke ze na iOS toto nastavenie neucinkuje pre narodny roaming… ale tak snad to uz odvtedy poriesili

    #534621
    Yaro72
    Účastník (Participant)

    neporiešili,
    Ahoj, vypnutie dátového roamingu nepomáha a problém s národným roamingom zrejme nebude tak jednuduchy

    #534801
    applefruit
    Účastník (Participant)

    ahoj, ja som o tom písal kedysi sem discussions.apple.com/thread/7617596?answerId=30448577022

    po slovensky tu https://www.4ka.sk/najcastejsie-otazky/sms-prikazy

    potrebujes vypnut data v narodnom roamingu, spravis to tak, ze na cislo 900 posles SMS s textom DATA NR STOP, stav overis DATA NR STAV, potom Ti uz net v 3G nepojde a pojde len vo 4ke a teda nebude Ti nic nauctovane.

    Tiez si takto vies vypnut aj data v medzinarodnom roamingu, aj hlasku o volani na prenesene cislo, aj ine veci nastavit.

    Snad Ti to pomohlo, v pripade otazok sa pytaj.

    #534842
    Yaro72
    Účastník (Participant)

    Dakujem, hned to vyskusam a dam vediet. Inak som uz na 90% rozhodnuty zmenit operatora. Asi prejdem od 4-ky k ruzovym.
    Kazdopadne moc dakujem applefruit ????????

    #534843
    applefruit
    Účastník (Participant)

    a so 4kou máš aké problémy? možno Ti budem vedieť pomôcť :-) mám tiež 4ku a v 3g ponúkajú bežne 1gb dát, záleží, čo máš aktivované

    #534930
    Yaro72
    Účastník (Participant)

    Ďakujem,
    áno využíval som aj tú možnosť že som používal 1Gb v národnom roamingu a to dokonca s automatickou obnovou. Bohužiaľ sa mi stávalo že aj na miestach kde bol LTE signál ma pripájalo na 3G, čo sa spoplatňovalo a celkovo užívanie dát predražovalo. Takže som hľadal riešenie. Myslím že zákaz 3G to vyriešil. Inak podpora od 4ky je hrozná.
    Ešte raz ďakkujem za pomoc.

    #534931
    applefruit
    Účastník (Participant)

    chapem,.. co sa tyka podpory 4ky, tak lepsie je im pisat a ziadat si odpoved mailom.. mne sa to tak viac osvecilo.. drzim palce, nech Ti to nastavenie pomoze.. este je potom moznost nastavenia roamingu priamo v SIM aplikaciach, ale to uz je hardcore zasah.. siet mas automaticky, ci manualne vybranu 4ku? skoda, ze pre iphony nepodporuju VoLTE, vela by to vyriesilo tiez

    PS. este som si vsimol, ze je rozdiel aj kedy bola vydana SIMka.. na SIMke z roku 2016 sa mi inak chova 4ka ako na SIMke z roku 2018, najma, co sa tyka tohto narodneho roamingu a kvality hovoru..

    na SIMkach bezi JavaCard a oni tam maju svoj program nahraty aj s nejakymi parametrami, mozno na novsich SIMkach je to inak nastavene, ale zas utekat vymenit si SIMku urcite netreba, zalezi mozno aj od iOSu aky mas

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.