iOS 6 alebo iOS 5.1.1

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iOS 6 alebo iOS 5.1.1

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Martin Knezović
    Účastník

Viem že je tu toho veľa o tejto téme ale môj problém je trochu špecifický. Každý hovorí o skveých vymoženostiach iOS 6. Tak som si ho nainštaloval. Ale moc prekvapený som nebol. Okrem zrýchlenia a zmenšenia ubúdania batérie sú mi ako používateľa iPhone 4 novinky najnovšieho iOS nanič. Pretože všetky skvelé iOS Features nemôžem využívať. Preto rozmýšľam o návrate ku iOS 5.1.1 Ktorý bol vlastne aj pre iPhone 4 a 4S stavaný a na ktorom iPhone fičal….Stále rozmýšľam o návrate ku iOS 5.1.1 kde mi bolo všetko dovolené a moje možnosti boli väčšie ako pri novšom iOS alebo ostanem pri 6 a zmierim sa s tým že tam z tých noviniek nič nie je…..Čo by ste spravili vy? Aký je váš názor?

odklizec
    Účastník

V cem, krome map, byly tvoje moznosti na 5.1.1 vetsi? Podle mne, uz jen kvuli shared photostream se vyplati prejit na 6ku. Pokud teda mas s kym sdilet fotky ;) Do mailu se ted daji vkladat fotky primo, bez nutnosti prepinat se mezi mailem a fotkama a plno dalsich drobnosti. 6kove mapy jsou sice naprd, ale beznemu clovekovi je to i tak fuk. Takze kdyz uz mas 6ku, proc se vracet?

Martin Knezović
    Účastník

No vieš keď som mal iOS 5.1.1 tak tam bolo všetko proste som mal všetky výhody 5.Nebolo tam nič čo by som nemohol mať. Kdežto iOS 6 má výhody ktoré ja používať nemôžem keďže nemám iPhone 4S/5. Tie veci ktoré ti hovoríš sú super ale týmto štýlom iPhone moc nepoužívam. iOS 6 má sice viac ako 200 noviniek ale nač sú mi keď ich nemôžem využívať? ale keď mám iOS 5 (ktorý je vlastne aj pre 4 designovaný) a mám k dispozícii všetky jeho možnosti kdežto pri 6 keď mám iP 4 tak som obmedzený iba tým čo tam ide.

eraserv6
    Účastník

Tak ked si presvedceny ze 5.1.1 je pre teba lepsie riesenie, nepotrebujes nase rady.
    Ja som tiez ostal na 5.1.1 hlavne koli tym mizernym mapam, „krasnej“ bielej klavesnici a o ostatnych featurach radsej pomlcim.
    Vela trpezlivosti pri downgrade prajem :-)

Martin Knezović
    Účastník

Ako aj iOS 5 ma svoje výhody tak aj 6 má svoje výhody. Keď som sa pýtal ostatných uživateľov bolo to z dôvodu názor že či im bolo lepšie pri 5 alebo si obľúbili 6 a zapáčili sa im alebo či po odskúšaní 6 sa rozhodli opäť pre 5. Takže tak. Preto chcem vedieť aký je názor iných, aké postrehy alebo skúsenosti majú. A čo by mi odporučili.

odklizec
    Účastník

Nevim, asi jsem retardovany, ale nechapu? Z tech 200 novinek nemas dostupnych tak 5 veci? Siri (nemel jsi ani predtim), Turn-by-turn navigaci & flyover (bez offline map celkem naprd), panorama mod u fotaku (hracka), facetime pres 3g (haha nevedel jsem, ze tu mame neomezene datove pausaly za babku), hearing aid support (mas problem se sluchem a kopatibilni naslouchatko?). A to je tak asi vse, co na 4ke z iOS6 nemas. Takze opravdu nechapu, proc se vracet na 5.1.1. Kdybys mel nejake problemy se stabilitou, tak chapu, ale jinak nechapu.

Martin Knezović
    Účastník

Tých vecí je viac, aj nejaké čo sa mi nepáčia v 5 nie sú. Ale na druhej strane ostávam pri 6 kvôli batérií a rýchlosti jej operácie. A aj nejaké problémy so stabilitou tam sú. Nebudem ich rozpisovať, ale zopár ich je preto rozmýšľam že sa vrátim ku 5ke.

eraserv6
    Účastník

Ach jaj.
    Pises ze mas skusenosti o obidvomi iOS. Ty musis vediet ktory ti vyhovuje viac.
    Nebudes sa predsa pytat suseda ake auto by ti odporucil ked mu povies ze si jazdil mesiac v oktavii a mesiac v audi. Ty vies co je pre teba lepsie, ostatni ti aj tak napisu co vyhovuje im.

Martin Knezović
    Účastník

@eraserv6 ja sa praveze pytam co je lepsie vacsia vydrz baterie a rychlejsie operacie alebo plná funkcnost a neobmedzenost iOS 5.1.1 na iPhone 4

basman
    Účastník

aj moj kamarat presiel na ios6,cakal velke BUM a dostal akurat tak maly prd.Pre ip4 a ip4s treba zostat na 5.1.1 uz len koli JB.Rozmyslat treba az po druhej alebo tretej aktualizacii-moj nazor

Martin Knezović
    Účastník

@basman no konecne nazor ktory som potreboval….ok prechadzam na iOS 5.1.1 dik ti moc :)))

eraserv6
    Účastník

odklizec : Nepisal si nahodou ty v inom vlakne ze iOS 6 je nejmene povedeny iOS? :-))

basman
    Účastník

ios 5.1.1 je super optimalizovany na ip4 a ip4s-uz dva roky mam iphon 4 a ani jeden ios nefungoval tak dobre ako 5.1.1(baterka,rychlost,pad app atd…) proste super.Moj nazor neaktualizovat

odklizec
    Účastník

eraserv6: jo, ale to slo o chyby, ktere mi osobne prekazeji v beznem pouzivani. Jemu jde o nejaka omezeni ve funkcnosti, jehoz logiku tak nejak nechapu, protoze uplne stejny problem mel s prichodem iOS 5ky, ktera byla na 4ke oproti 4s omezena. Napriklad nedostal Siri, nahravani videa nedostalo sw stabilizaci atd atd.

JFK.
    Účastník

Toto čítanie mi prišlo ako dosť psycho… :D :D
    Ak chceš vedieť môj názor, ostaň na 6.0 — ale zrejme máš „svoje dôvody“ či čo

basman
    Účastník

@JFK vysvetli man prosim ta podrobnejsie co si myslel pod pojmom …dost psych toto citanie..dik

JFK.
    Účastník

neviem, také zvláštne sa mi zdajú argumenty a tak, proste ak nejsú výrazné problémy, zdá sa mi absurdné vraciať sa na 5.1.1 …
    keep in pace, update & upgrade, improve & go ahead, live long & prosper

raul
    Moderátor

basman: TOTO ZNAMENA PSYCHO:

– mam ostat?
    – preco?
    – neviem.. tak mam ostat?
    – kvoli tomuto … ?
    – neviem.. tak mam ostat?
    – co ti vadi?
    – neviem… tak mam ostat?
    – nie.
    – Super, toto som potreboval, dik.

To sa vola psycho :)
    Ja nevidim dovod ostavat na 5, ked 6 je funkcna a efektivna.
    V niecom je lepsia ako 5. (baterka, features – fotostream, sms answering, „nerusit“… )
    V nicom nie je horsia ako 5. (to ze chyba ikonka google mapy naozaj nie je dovod.)
    V niecom je lepsia ako 5, ale len na iphone 4S. Nie na 4. Holt, no a co. Tak je minimalne taka ista ako 5.

Kua :)

basman
    Účastník

-aby som vymenil super JB 5.1.1 za app …nerusit…to by som bol blbec
    -aby som vymenil super googlemap za totalne nefunkcnu applemap….to by som bol tiez blbec (nie ikonka by mi chybala ,ale funkcnost samotnej aplikacie)
    -ciernu klavesnicu za bielu…atd,atd,to je len moj nazor rozhodnut sa musi kazdy sam.

raul
    Moderátor

riesime tu relane problemy, nie nejake hluposti.

1, Ak ma niekto JB, alebo chce mat, jasne – netreba aktualizovat. Ale to netreba riesit. To kazdy, kto ma JB vie. Nikdy nebolo treba aktualizovat, ked chcel niekto JB na novy iOS – az ked vyjde JB. Ak chces JB, naco sa bavime o tom, ci aktualizovat, alebo nie? JASNE, ZE NIE – zatial.

2, hej, je nefunkcna, no a? Pouzi maps.google.com cez safari. Not big deal. Do pol roka budu apple mapy minimalne take iste ako mapy od googlu, to sa neboj. A keby aj nie, who cares? maps.google.com (a ked si to pridas na plochu, budes mat aj ikonku)

3, ciernu klavesnicu za bielu.. tak to uz hej, fakt netreba updateovat :) Premna za mna, nech je aj cervena, to vazne toto ma cloveka odradit od update? Tisic vyhod a ja nebude updateovat kvoli farbe dial numbers. Prakticky, clovek to pouzije v zivote tak trikrat.
    Co je to dalsie atd, atd, ved presne to atd ma zaujima, aby som pochopil problem :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.