Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Inštalovanie Wondows 8 problem
- Toto téma obsahuje 32 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 9 months od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
12. októbra 2013 o 16:52 #366845
evulikbu
Účastník (Participant)Ďakujem, ale to sa ako robí? to bootable ISO? Apropo, teraz by som ho musela odinštalovať a bojím sa , že bude zase problem, ved sa s tým trápim tretí deň, som rada, že tam je nainštalovaný, len ako ho dať do poriadku….?
12. októbra 2013 o 16:59 #366846Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)Na tom DVD s Win8 máš súbor ISO alebo hromadu priečinokv a súborov? Ak to druhé, tak neviem.
Ja som robil bootable ISO z Liona a bez pomoci som to tiež nezvládol :-(
12. októbra 2013 o 17:03 #366847evulikbu
Účastník (Participant)Počkaj trochu skúšam teraz to prvé, len teraz stiahlo ten softvér….
12. októbra 2013 o 17:16 #366851Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)Ja len toľko, že by možno šlo inštalovať z USB kľúča, nakoľko máš DVD mechaniku cez USB, čiže USB port máš (uáno, viem, že USB majú aj staré šroty :-) ), DVD s Win8 tiež, tak ma napadlo obsah DVD hodiť na USB kĺúč a ísť priamo bez nutnosti externej DVD mechaniky
12. októbra 2013 o 18:44 #366856evulikbu
Účastník (Participant)No chlapci ďakujem za rady, funguje to!!!!! Tak som nakoniec znova stiahla softver na podporu windows na exter. disk, ktorý sa mi vo windows nezobrazoval, tak som ho vysunula a znova pripojila , spustila setup a šlo to nainštalovali sa asi tie ovladače a pod. Akurát mi nefunguje myš optická čo bola pri macu, ale ide čo mám inú na usb, a klavesnica funguje , len ja mám aj s numerickou a tá nejde, čiže čísla idú- shift+horný rad. Už ide aj internet aj ostatné, aj program, kvoli ktorému som to potrebovala k práci, lebo podporuje len windows. Super.
A ešte otázočka ked presuniem všetko čo potrebujem z notebooku do tohto windovs čo som nainštalovala pojde to?
Ešte raz dík a ste super rýchlo reagovali díky…..12. októbra 2013 o 18:48 #366857Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)Myslíš nakopírovanie z Mac partície na partíciu s Windows (v rámci jedného harddisku)?
12. októbra 2013 o 20:23 #366858evulikbu
Účastník (Participant)Ja som cez BOOT CAMP inštalovala windows a asi na prvý krát nestiahlo softver na podporu windows, tak som potom dala len ten stiahnuť na exter. disk , a tak spustila tie ovladače pre windows, ono ten boot camp všetko sam potom spraví. Robila som podla tohto postupu http://www.macjemac.cz/2013/03/01-windows-na-macu-boot-camp.html akurát som mala problem s tým že po reštarte mi neinštalovalo windows, ale bola čierna obrazovka, ale to mi pomohol vyriešiť kolega, ktorý mi radil vyššie v tejto diskusii.
12. októbra 2013 o 23:21 #366864evulikbu
Účastník (Participant)Lukáš sme sa nepochopili asi. Ja mám notebook asus s wind8, a počitač iMac, do toho som inštalovala windows, a teraz potrebujem zo starého notebooku asus premiestniť nejaké veci. Asi cez exter. disk to budem robiť, len či pojdu….to som sa pýtala
12. októbra 2013 o 23:35 #366866Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)len zvol správny súborový systém no a externý HDD je naj volba
13. októbra 2013 o 12:52 #366903iTuxx
ModerátorVed si tie veci skus presunut, za skusku nic nedas, z notebooku to vymazavat nemusis :-)
Na prenos suborov je najidealnejsi asi disk naformatovany na exFAT lebo ten podporuje aj Win8 aj OSX takze sa netreba bat ze niektory zo systemov disk neuvidi.13. októbra 2013 o 16:02 #366912evulikbu
Účastník (Participant)Díky, a ešte otázočka….Budem používať OS X a tam niečo vytvorím, napr.niečo vo WORDe, PDF a budem to chcieť presunúť do windows ako? Nejde mi to, asi preto, že ten disk s windows je vo formáte NTFS…?Čiže len pracne cez usb klúč?
13. októbra 2013 o 17:23 #366914Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)OSX vie na NTFS čítať, ale nie zapisovať
13. októbra 2013 o 19:59 #366923iTuxx
ModerátorStaci si nainstalovat Paragon NTFS pre OSX a bude to fungovat presne tak ako cakas.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.