Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Inštalovanie Wondows 8 problem
- Toto téma obsahuje 32 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 rokmi, 3 mesiacmi od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
12. októbra 2013 o 16:52 #366845
evulikbuÚčastníkĎakujem, ale to sa ako robí? to bootable ISO? Apropo, teraz by som ho musela odinštalovať a bojím sa , že bude zase problem, ved sa s tým trápim tretí deň, som rada, že tam je nainštalovaný, len ako ho dať do poriadku….?
12. októbra 2013 o 16:59 #366846Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkNa tom DVD s Win8 máš súbor ISO alebo hromadu priečinokv a súborov? Ak to druhé, tak neviem.
Ja som robil bootable ISO z Liona a bez pomoci som to tiež nezvládol :-(
12. októbra 2013 o 17:03 #366847
evulikbuÚčastníkPočkaj trochu skúšam teraz to prvé, len teraz stiahlo ten softvér….
12. októbra 2013 o 17:16 #366851Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkJa len toľko, že by možno šlo inštalovať z USB kľúča, nakoľko máš DVD mechaniku cez USB, čiže USB port máš (uáno, viem, že USB majú aj staré šroty :-) ), DVD s Win8 tiež, tak ma napadlo obsah DVD hodiť na USB kĺúč a ísť priamo bez nutnosti externej DVD mechaniky
12. októbra 2013 o 18:44 #366856
evulikbuÚčastníkNo chlapci ďakujem za rady, funguje to!!!!! Tak som nakoniec znova stiahla softver na podporu windows na exter. disk, ktorý sa mi vo windows nezobrazoval, tak som ho vysunula a znova pripojila , spustila setup a šlo to nainštalovali sa asi tie ovladače a pod. Akurát mi nefunguje myš optická čo bola pri macu, ale ide čo mám inú na usb, a klavesnica funguje , len ja mám aj s numerickou a tá nejde, čiže čísla idú- shift+horný rad. Už ide aj internet aj ostatné, aj program, kvoli ktorému som to potrebovala k práci, lebo podporuje len windows. Super.
A ešte otázočka ked presuniem všetko čo potrebujem z notebooku do tohto windovs čo som nainštalovala pojde to?
Ešte raz dík a ste super rýchlo reagovali díky…..12. októbra 2013 o 18:48 #366857Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkMyslíš nakopírovanie z Mac partície na partíciu s Windows (v rámci jedného harddisku)?
12. októbra 2013 o 20:23 #366858
evulikbuÚčastníkJa som cez BOOT CAMP inštalovala windows a asi na prvý krát nestiahlo softver na podporu windows, tak som potom dala len ten stiahnuť na exter. disk , a tak spustila tie ovladače pre windows, ono ten boot camp všetko sam potom spraví. Robila som podla tohto postupu http://www.macjemac.cz/2013/03/01-windows-na-macu-boot-camp.html akurát som mala problem s tým že po reštarte mi neinštalovalo windows, ale bola čierna obrazovka, ale to mi pomohol vyriešiť kolega, ktorý mi radil vyššie v tejto diskusii.
12. októbra 2013 o 23:21 #366864
evulikbuÚčastníkLukáš sme sa nepochopili asi. Ja mám notebook asus s wind8, a počitač iMac, do toho som inštalovala windows, a teraz potrebujem zo starého notebooku asus premiestniť nejaké veci. Asi cez exter. disk to budem robiť, len či pojdu….to som sa pýtala
12. októbra 2013 o 23:35 #366866Lukáš Raynor Majer
Účastníklen zvol správny súborový systém no a externý HDD je naj volba
13. októbra 2013 o 12:52 #366903iTuxx
ModerátorVed si tie veci skus presunut, za skusku nic nedas, z notebooku to vymazavat nemusis :-)
Na prenos suborov je najidealnejsi asi disk naformatovany na exFAT lebo ten podporuje aj Win8 aj OSX takze sa netreba bat ze niektory zo systemov disk neuvidi.13. októbra 2013 o 16:02 #366912
evulikbuÚčastníkDíky, a ešte otázočka….Budem používať OS X a tam niečo vytvorím, napr.niečo vo WORDe, PDF a budem to chcieť presunúť do windows ako? Nejde mi to, asi preto, že ten disk s windows je vo formáte NTFS…?Čiže len pracne cez usb klúč?
13. októbra 2013 o 17:23 #366914Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkOSX vie na NTFS čítať, ale nie zapisovať
13. októbra 2013 o 19:59 #366923iTuxx
ModerátorStaci si nainstalovat Paragon NTFS pre OSX a bude to fungovat presne tak ako cakas.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.