Inštalovanie Wondows 8 problem

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Inštalovanie Wondows 8 problem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    lubomir121
    Účastník

Zdravim,

Mam problem s instalaciou Windows 8 cez externu DVD mechaniku. Na DVD cku mam nabootovany Windows 8 no MAC mi nechce spustit instalaciou z disku. V Macbooku mechaniku nemam pretoze bola nahradena SSD diskom. Cez boootcamp som si vytvoril particiu pre Windows. Vsetko prebehlo v poriadku az po restarte mi nechce nic robit. Obrazovku mam ciernu a v lavom rohu hore mi blika kurzor. Viete mi poradit ako na to ?

Vopred Dakujem za skore odpovede, rady

lubomir121
    Účastník

mam Macbook White Unibody Late 2009

lubomir121
    Účastník

ked si to porovnam s touto strankou : http://support.microsoft.com/kb/2647609/sk
    Tak po 5. bod mam to rovnake. No taku tabulku ako je v 6. kroku nemam. Neviem si vybrat, ze kde chcem Windows nainstalovat… na stranke microsoftu je spominane, ze treba vybrat z particii. No ja taku moznost nemam

Drevoplech
    Účastník

Tabulka je az v kroku 7, cize by si to mal mat rovnake minimalne az po krok 6. V kroku 6 kliknes na Start Installation a vtedy by sa to malo restartovat.

Ak sa nevies dostat na bod 7, tak moze byt problem v installacnom disku (zle napalene DVD, alebo je proste necitatelne, alebo zle vytvoreny image instalacky). Ak mas Original DVD, tak by to malo fungovat.

evulikbu
    Účastník

Dobrý den, mám podobný problem ako lubomir121, robí mi to iste čierna obrazovka a kurzor v ľavo hore bliká a nič …Mám originál DVD windows 8 , poradte prosím…..

iTuxx
    Moderátor

aky mas mac? Iba tieto podporuju Win8:

MacBook Air (Mid 2011 or newer)
    MacBook Pro (15-inch and 17-inch, Mid 2010 or newer)
    MacBook Pro (Early 2011 or newer)
    Mac Pro (Early 2009 or newer)
    Mac Mini (Mid 2011 or newer)
    iMac (27-inch, Mid 2010 or newer)
    iMac (21.5-inch, Mid 2011 or newer)

evulikbu
    Účastník

Zdravím, mám i Mac 21,5

iTuxx
    Moderátor

a je to model Mid 2011 alebo novsi?

evulikbu
    Účastník

Neviem , ako to zistím? nemám k tomu papiere….

evulikbu
    Účastník

už som našla, je napísané late 2012, soft OS X 10.8.5(12F45)

iTuxx
    Moderátor

skus poodpajat vsetky USB zariadenia okrem klavesnice pripadne mysi, nechaj DVD v mechanike, podrz vypinac a vypni iMac. Zas ho zapni a hned stlac a podrz alt klavesu (vedla cmd). Pocitac ti da na vyber medium z ktoreho bude bootovat. Vyber tam DVD s Windowsom a skus instalaciu znova.

evulikbu
    Účastník

No skúsim , ale mám externú mechaniku na USB, nakolko tentoo mac ju nemá, takže ako to spraviť, ked to bude odpojené?

iTuxx
    Moderátor

tak tu samozrejme nechaj zapojenu :-)
    ak by ani to neslo, bude treba bud skusit inu mechaniku alebo vyrobit si z toho DVD obraz ISO a z toho potom spravit bootovatelny image na flash disk. Ale najprv skus to co som pisal vyssie.

evulikbu
    Účastník

asi to pojde, práve mi to inštaluje, bol problem s klúčom(kodom), zobralo ho na neviem kolký krát…..
    ináč aj pred tým som to tak robila(to, že som pri zapínaní držala ALT a vybrala inštalaciu dvd, ale bola tiež len čierna obrazovka a ešte čosi písalo, že tam chýba), len neboli odpojené exter. disk z usb….zaujímavé ….počkám čo dalej dám vedieť , dúfam , že už nebude problém…..

iTuxx
    Moderátor

nezabudni ze ked sa to nainstaluje, tak ti bude nabiehat stale Win8, takze ak budes chciet pouzivat OSX, musis si prioritu systemov nastavit v Boot Camp utilite vo Win8. K obrazovke vyberu systemu sa po spusteni dostanes tiez tym drzanim klavesy alt.

evulikbu
    Účastník

no ono mi to nainštalovalo windows, ale nič mi tam nejde, nenačitalo ani exter. disk kde mám vlastne tie ovladače pre windows stiahnuté cez boot camp……čo teraZ?

iTuxx
    Moderátor

co znamena ze nic tam nejde? Je ten windows normalne nainstalovany?

evulikbu
    Účastník

je nainštalovaný, ale sa nedá pripojiť wifi, nieto ovladač a ako stiahnuť potom ostatné, chrome, skype……či to nepojde? a neukazuje ext. disk, len disk C a dvd wind.

evulikbu
    Účastník

skúšam v macu cez boot camp znova stiahnuť softvér na podporu windows a potom prepnúť na widows a tak to tam nainštalovať, ak načíta exter. disk…

Skús dať obsah DVD na USB kľúč ako bootable ISO a skús nainštalovať Win8 z USB kľúča :-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.