Inštalácia HSDPA USB modemu Huawei E220 v 10.5.x – Orange

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Inštalácia HSDPA USB modemu Huawei E220 v 10.5.x – Orange

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Anonymný
    Neaktívny

Zdravim!
    Mohli by ste mi prosim pomoct s jednym problemom?
    chcem si zakupit u Orange nmobilny internet cez modem Huawei USB..Lenze som sa pytal ci mi to pojde aj na moj IBOOK no nevedeli mi odpovedat,slecna mi odporucila zapozicat si modem na 3 dni domov a skusit ci pojde.Mam nainstalovaneho Leoparda,no neviem ako internet rozchodit,neviem ake drivre nato potrebujem lebo mi to v orange naozaj nic neporadili…:-{{{
    Mohli by ste mi prosim step-by-step niekto napisat,ako tento net rozbehat aj pod OSX 10.5.1???Bol by som za to velice moooooc vdacny!!!Modem musim vratit uz za 2 dni…

Ostavam s pozdravom!

durotrulo
    Účastník (Participant)

ja mam ten isty modem od yesss.at v rakusku a zatial som ho nerozbehal (snazil som ale iba raz :))
    Asi by som si mal k tomu sadnut, lebo zajtra idem s laptopom mimo mesta a net by sa zisiel na cestach :))
    Pod tigrom mi to ficalo super, dam vediet zajtra alebo este dnes v noci ak sa k tomu dostanem.

Keshakilla
    Účastník (Participant)

ak si z ba chod do orange ktori je vedla mekaca kusok od snp resp ked ides od teska tam je jediny tipek ktoremu sa to podarilo treba mat atualne ovladace tie ti daju kdekolvek orange aj s priuckou na instalaciu potom sa musis dstat do system preferencies/netvork/z bi si mal ma v moznostiach na lavo Huawei alebo iny azov ktori si zvolis, dopolicok cnonfiguration napis Huawei,telephone number je *99# account name je ssss a tvoje heslo.

ked kliknes na advancet tak dial mode daj ignore modem vyber 3G
    ked ti to ani potom nepojde tak sa zastav v servise mac nech ti to spravia oni pytali za to 800 kaciek ked som sa na to pytal

Anonymný
    Neaktívny

To Keshakilla:

ktore ovladace myslis?Tie ktore su spolu s Huawei alebo extra ktore si musim ist vypytat do Orangeu??Ja som z Nitry,pytal som sa ich na net a Macy no nic mi nevedeli povedat,boli jak telce a pytal som sa ich ci to vedia ich kolegovia z Blavy no odpoved bola negativna…zevraj nevedia..Problem je vtom ze do Blavy idem az v piatok a v stredu musim vratit Huawei spat..A to iste nestihnem odskusat ci to ide alebo nie..Cize ktokolvek mi moze napomoct,prosim velmi!

To durotrulo:
    Ak by si bol taky dobry,prosim skus..Ktore drivre mas nato??Odkail si ich stahoval??

DIKY ALL!

Anonymný
    Neaktívny

POTVRDENE!!!

Podarilo sa mi rozchodit Huawei USB modem pre mobilny internet od Orangeu.hral som sa stym asi tak 2 hodinky no ide to aj pod Leopardom!

Keshakilla:
    Tych 800 kacek si myslel vazne??To si teda pekne pytaju za par klikov myskov..

Pren tych co stale nevedia ako net rozbehat,napisem neskor lebo nesom teraz pri iBOOKU..

duro2
    Účastník (Participant)

Nám sa podarilo Huawei s internetom od Orange rozbehať asi za 15 minút. Najprv sme driver stiahli z Orange-ovskej stránky, ale s ním to vôbec nešlo, potom sme volali na ich technickú podporu, chlapík odtiaľ nám poslal do mailu dobrý driver a s ním sa to všetko rozbehlo na prvýkrát.

EmElEn
    Účastník (Participant)

duro2: Mohol by si ho, prosím Ťa, dať na internet? Rád by som si ho stiahol pre prípad budúceho prechodu na Leopard. Ďakujem

duro2
    Účastník (Participant)

Mám to doma v MB, ale zajtra nie problém … ale neviem zaručiť či je to funkčné aj s Leopardom, nám to ide s Tigrom.

EmElEn
    Účastník (Participant)

Aha. Tak nič. Myslel som si, že ide o Leopard, keďže celá táto téma je o inštalácii pod Leopardom. Je na to potrebný modem script.

Anonymný
    Neaktívny

MLN:
    Zajtra ti poslem step-by-step navod ako nato pod Leom,teraz som v robote..Netreba nic len stiahnurt 3 subory…tak zajtra!

scenic
    Účastník (Participant)

IBOOK, MLN: Staci zbehnut na http://www.orange.sk a stiahnut si odtial ovladac a aplikaciu. Tento modem pouzivam uz asi 2 mesiace a s pripojenim ziadne problemy. Ak by ste tie ovladace nenasli mozem vam ich niekam nahodit, je to tam dost zasite.

Vojtin
    Účastník (Participant)

:)

Anonymný
    Neaktívny

STEP-BY-STEP NÁVOD AKO ZAPOJIŤMOBILNÝ INTERNET OD ORANGEU POMOCOU USB MODEMU HUAWEI E220:

1.) Najskôr si stiahni 2 zozipované súbory HuaweiDataCardDriver-2.6.gz a HuaweiDataCardApp.zip. Keďchceš môžeš stiahnuťaj manuál,no pre prípad inštalácie v OSX Leopard to nie je potrebné,nakoľo je to návod pre OSX Tiger a je mierne odlišný.potrebné ovládač si stiahnite tu: http://www.orange.sk/images/static/edge/softver_a_ovladace.html

2.) Po rozbalení súboru HuaweiDataCardDriver-2.6.gz sa objaví priečnok s názvom HuaweiDataCardDriver-2.6,v ktorom sú vlastne ovládač pre Mac tieto 2 ovládač sú: HuaweiDataCardDriver(2.6)-intel.pkg a HuaweiDataCardDriver(2.6)-power.pkg Každý si vyberie ovládačpodľ toho č má Intel alebo powerPC Macaintosh.

3.) Po úspešnom nainštalovaní ovládač USB modemu musíte nainštalovaťaplikáciu,pomocou ktorej sa môžete pripojiťk internetu.Aplikácia je skomprimovaná v súbore HuaweiDataCardApp.zip. Rozbaľe tento súbor a uložte si rozbalený súbor na váš disk. Tento súbor slúži na nastavenie,resp. prepísanie APN.

4.) Pripojte USB modem Huawei E220 k Macu.V modeme musí byťvložená SIM karta, na ktorej je vypnuté overovanie pomocou PIN kódu.Overovanie PIN kódom vypnite v mobilnom telefóne,je to vlastne to aby sa vás karta nepýtala na PIN.

5.)Treba nastaviťAPN. Spustite aplikáciu HuaweiDataCardApp. Zadajte(napíšte) hodnotu do text. políča.Ja som mal len skúšobnú verziu modemu a musel som napísaťAPN modemedge.No pre normálny platený internet od Orangeu je APN ,,internet“ ak vám nepovie niekto od orangeu na akú APN máte prepísaťnapíšte len internet. Zadané APN potvrďe tlačdlom Configure.Ešte raz-ak sa zobrazí okno s chybou,musíte vypaťoverovanie Pin kódom. Ak je všetko OK,vypíše sa APN is configured succesfully.

6.) Ďlší krok je konfigurácia dial-up spojenia. Pripojte modem k Macu. Otvorte System Preferences a v ňm vyberte Network. Otvorí sa okno network. Naľvo v stĺci sú zariadenia,tu vyberte položku HUAWEI Mobile. Tu nastavte nasledovné hodnoty:
    Configuration: Tu musíte zvoliť,,Add Configuration“ a do okna napíšte Huawei
    Telephone Number: Tu napíšete *99#
    Account name: Tu napíšete ssss
    Password: Tu si zvolíte heslo aké chcete

Potom musíte voľy aktivovaťa to tak že stlačte ,,Apply“
    Teraz stlače ,,Advanced…“
    Musíte sa nachádzaťv okne Modem.
    V okienku Vendor: vyberete zo zoznamu zariadení Other.
    V okienku Model: tu koneče vyberiete náš hľdaný modem a to HUAWEI Mobile Connect – 3G Modem
    Musí byťzaškrtnuté pole Enable error correction and compression in modem
    Do políča dial Mode: zvolte Ignore dial tone when dialing.
    V položke dialing: tu zvoľe Tone
    V položke Sound: tu zvolte Off

Koneče klikneme na tlačdlo OK a po vrátení sa do hlavného Network okna potvrdíme všetko ikonou Apply.

7.) Nakoniec sa môžme koneče pripojiťna internet-stlačme Connect.

VEĽA ŠŤSTIA!

EmElEn
    Účastník (Participant)

Počuj, veď to je vlastne to isté, ako v Tigeri. Okrem toho – toto je niekoľkonásobne komplikovanejší spôsob. Tú Huawei app tam ani netreba. Nemám to overené, no keďže používa rovnaký modem script, ako Tiger, bude to na 90% tak, ako hovorím.

Anonymný
    Neaktívny

MLN:
    Ano,scasti mas pravdu,je to vlastne to iste ako v Tigrovi,ale uz hned v uvode navodu som napisal ze to je mierne odlisne,ono podstata je ta ista len system sa odlisuje trosku inym oknom a kolonkami,inak je to skoro to iste..
    Pytam sa ,nie je lepsie napisat jeden takyto dlhsi navod krok za krokom,ktory pochopy kazdy intel. clovek namiesto vysvetlovania dvadsiatich kratsich postupov..Ono ten navod som pysal viacmenej pre ludi,ktory su cerstvo switchnuty a maju mac kratko,presne tak ako ja..Napr toto s tym orange internetom bolo moje prve zapojenie netu doba a hned rovno na mac.
    Ahoj!

EmElEn
    Účastník (Participant)

Si si istý? Pretože podľa mňa je úplná hlúposť pchať si tam huawei app, napísanú na kolene. Okrem toho, account name a password netreba na milón percent.

Jediné, čo je potrebné, je hodiť modem script medzi ostaté, nakonfigurovať to na telefónne číslo *99# a modem script, ktorý si stiahol. To je všetko. Z tých 7 krokov sa dá 5 vypustiť.

Nie je to nevďačnosť – sú to holé fakty.

Anonymný
    Neaktívny

EmElEn
    Účastník (Participant)

Teba nikto nepresvedčí… Ako myslíš.

Lenka
    Účastník (Participant)

inak v apple obchode vam to urobia zadarmo ne jak v orangi :D ja len tak k teme aby ste mali jasno :p

EmElEn
    Účastník (Participant)

Heh, ale pokiaľ viem, nie sú z toho dvakrát nadšení. :D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.