iMovie-pomoc

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iMovie-pomoc

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    krondo
    Účastník (Participant)

zdravim
    dnes som sa ponukol rodicom ze im zostriham video z dovolenky kedze som chory a dost sa nudim.robim s tymto softom prvy krat a potreboval by som poradit.v akej kvalite by som mal importovat video na disk?iMovie mi dalo na vyber len dve moznosti:fullHD/1920:1080 ak sa nemylim/ a 900nieco na 700nieco.pri importe vo fullHD mi 2hodiny videa zabrali cely volny space na disku!!ako je mozne ze 2hodiny videa zaberu 90GB?viem ze fullHD je trosku prehnane ale to druhe rozlisenie sa mi zda prilis male
    dakujem za rady

LackoB
    Účastník (Participant)

Čau robíš to prvý krát, tak sa nečuduj!
    Ten full HD sa robí, keď máš veľké externé disky, napr. 1TB a tam to naleješ, spracuješ.
    Tebe netreba full HD, stačí ti tá druhá možnosť. Priprav sa ale aj tak, že ti to zaberie kopec miesta, ale samozrejme nie 90 GB. Potom keď to máš sa rozhodneš, že čo s tým ďalej…
    Keď to chceš napáliť na DVD tak potom otvor iDVD a natiahni tam svoj iMovie projekt, iDVD by ti malo ponúknuť túto možnosť. Alebo to môžeš prekonvertovať na nejaký iný formát a potom s tým robiť čo chceš.

Inak lynda.com má skvelé náukové videá na (o.i.) iMovie a iDVD, ktoré robil Garrick Chow. Skús si tam pozrieť prvých pár kapitôl, tie by mali byť zadara. Ak chceš celú vec a platiť 25$ mesačne ti je veľa, pohľadaj na torrentoch a stiahni. Ja som sa tam veľmi veľa naučil.
    Sevas a veľa šťastia
    LackoB

krondo
    Účastník (Participant)

okej, diki.mam 500GB ext. HDD ale som to chcel robit na internom aby to slo rychlejsie.

krondo
    Účastník (Participant)

takze mam spraveny “project“.aka je najkratsia cesta ako to dostat na dvd?staci v iMovie Share->Export movie a ptm ten subor napalit na dvd?bude to citatelne beznym dvd-ckom?na tom linku sice su videa ale su platene a tie co su zadara mi nepomohli.

iDominica
    Účastník (Participant)

mozes dat nejak export to iDVD a tam mas aj pekne menu mozes si dat do menu aj hudbu a tak a vysledok pekny naozaj pekny,a bude to citatelne na dvd playeri

krondo
    Účastník (Participant)

noo…ale mna praveze zaujima ci sa to da napalit len ako ciste video-teda bez menu co najjednoduchsie?

lukiano
    Účastník (Participant)
    krondo
    Účastník (Participant)

uz vyzeralo vsetko fajn az kym som neklikol na Burn DVD a vyhodilo mi toto http://b1.s3.p.quickshareit.com/files/picture412184.png .jediny video subor ktory chcem napalit je ten ktory je v tom stlpci napravo kde je napisane ze ma 2.3Gb, plus tri fotky ale ukazuje to 4.6Gb dokopy…vie niekto cim to moze byt?

lukiano
    Účastník (Participant)

chod do – Project – Project info – a tam odklikni – Video Mode: Pal
    a zvol si jeden z troch Encoding – cim das vyssiu kvalitu,
    tym viac miesta to zaberie, takze sleduj Capacity,
    aby si nepresiahol 4,2 GB
    a este nezabudni, ak napalujes sleduj aj DVD type – jednovrstvove DVD ma mensiu kapacitu a dvojvrstvove neprehra kazdy prehravac

raul
    Moderátor

popripade z hocijakeho (aj mov formatu) ti Toast spravi dvd aj bez menu… skus toast titanium

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.