iMessage a OS X

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iMessage a OS X

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98246
    majdy
    Účastník (Participant)

    Mám pocit, že mi iMessages na OS X Mavericks nefunguje celkom optimálne. Samo o sebe funguje perfektne, to znamená, správy chodia, odosielajú sa, synchronizácia s iOS funguje, všetko ako má, avšak som perfekcionista a doslova ma trápia už hodnú chvíľu 2. hlúpe detaily.

    1. Ak mi príde správa, notifikácia ma upozorní, avšak s ikonkou iMessages a nie fotkou odosielateľa. Ako je to u Vás? Priateľka, keď dostane správu odomňa, vidí v notifikácii moju fotku.

    2. Vždy, keď vypnem Messages.app úplne (Quit/cmd+q) a následne spustím, moja fotka z konverzácií zmizne.
    Tento problém sa vyskytuje u mnoho ľudí aj na oficiálnom Apple support fóre, avšak zaujíma ma ako je to u Vás, respektíve, či niekto nemá nejaký tip. Jediné čo tento problém vyrieši, je zapnúť Bonjour. Avšak to neberiem ako riešenie. Môže to byť tým, že používam synchronizáciu kontaktov s Facebookom, kde nejakú dobu nemám profilovú fotku?

    Vopred ďakujem za vaše postrehy.

    #375205
    minarikd5
    Účastník (Participant)

    ten druhý problém sa u mňa nevyskytuje, zapol som imessage, potom cmd+q, zase som zapol no fotku som tam stále mal.

    #375207
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za postreh, rovnako je to u priateľky. No neviem čo môžem robiť, skúšal som, reset PRAM, prehnať systém OnyXom, nič nepomohlo. Snáď nejaký update pomôže, ktovie…

    #375208
    minarikd5
    Účastník (Participant)

    a ani problem č.1 nemám, fotky ukazuje bez problémov, teraz som odskúšal :-)

    #375210
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ďakujem pekne. Môžeš mi prosímťa napísať aký máš model Macu a OS? :)

    Ešte ma napadá, nemôže to byť tým, že mám retinu? Zrejme blbosť, ale fakt som už skúšal všetko možné aj nemožné, hľadal na nete, na fórach a tak ma možno napádajú už blbosti, fakt neviem čím to je…

    #375215
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    No v mojom pripade je iMessage na 10.9 TOTALNE nepouzitelny. Jednak, spravy sa ukazu v notifikaciach, ale uz nie v iMessage. Neexistuje, aby som mohol mat otvorene okno s ludmi, s ktorymi som komunikoval, jednoducho nikdy ziadne spravy neuvidim a nezobrazia sa. NIKDY. Nemam ziadnu moznost zobrazit komunikaciu s kontaktmi, ziadnu moznost zobrazit spravy dorucene od kontaktu atd.

    Tudiz, pre mna su iMessage na OS X mrtva zalezitost. Jedine, kde to funguje je iOS. Ziadny reinstal nepomohol, ani vymazanie nastaveni, ani total odlogovanie na kazdom zariadeni z iCloudu, ani zmena udajov. NIC.

    Smutny fakt – Apple sa za 20 rokov nenaucil robit sluzby. iTools? Pruser. .Mac? Nepouzitelny pruser. iCloud? Tazky pruser. Maps? To radsej ani nejdem spominat.

    Zelezo vedia, SW vedia, ale ohladom internetovych sluzieb mam pocit, ze Apple nezbadal, ze internet vobec existuje.

    #375233
    minarikd5
    Účastník (Participant)

    majdy: mbp retina 13′ a os mavericks.

    #375241
    majdy
    Účastník (Participant)

    minarikd5: ďakujem.

    Jozef: tak tvoja situácia je oveľa vážnejšia ako moja. Nezávidím a som vôbec rád, že mne fungujú.

    Vyskytla sa ďalšia vec, dnes som si našiel čas skúsiť reinstall cez cmd+r pri štarte systému, vyhľadávalo systém, predtým som zadal heslo od WiFi a čo mi nechcelo inštalovať? OS X Mountain Lion. Nechápem. Po výbere Recovery partície mi cvíľu na to vyhodilo tabuľku, ktorú som si nestihol ani prečítať, pretože doslova preblikla a mac sa vypol…

    Nechápem čo s tým Mavericksom je…

    #375244
    majdy
    Účastník (Participant)

    Takže nakoniec som stiahol Mavericks z App Store. Nainštaloval bez vymazania disku a čuduj sa svete reinstall pomohol. Problém 1 aj 2 vyriešené, dúfam, že navždy a nie len dočasne…

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.