iMAC vs PC ???

Domov Diskusné Fóra MacBlog iMAC vs PC ???

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #530535
    grafiksc
    Účastník (Participant)

    Zdravim mám možnosť kúpiť tento iMAC za 3100 novy:

    All In One PC – 5120×2880 LED IPS, Intel Quad Core i7 4.2GHz Kaby Lake, RAM 32GB DDR4, AMD Radeon Pro 580 8GB, 3TB Fusion Drive, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, webkamera, 4× USB 3.0, 2× USB-C 3.1 Gen2 Thunderbolt 3, SDXC slot, Magic Keyboard with numeric, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2, MacOS High Sierra

    Budem pracovať hlavne v ADOBE grafických programoch a keď tak spracovanie videa alebo 3D Sketchup

    Je tu ale aj možnosť kúpiť pc zostavu za 2000 novu:

    Herný PC – herný, Intel Core i7-8700K Coffee Lake 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 2666MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, NVMe M.2 SSD 500GB + HDD 3TB WD Red, Windows 10 64-bit

    Prosim o radu čo by bolo lepšie aj z hľadiska budúcnosti…

    Ďakujem pracoval som doteraz so starším MacbookPro

     

    #530536
    dfx
    Účastník (Participant)

    Kup pc. Adobe neoptimalizuje pre macOS svoje programy.

    Ten iMac je uz slaby a zastaraly.

    #530537
    grafiksc
    Účastník (Participant)

    zastaraly :D :D dufam ze srandujes ??? vsak to je najnovsi model pri 64gb RAM najvykonnejsi iMAC na trhu a na objednavku

    #530538
    dfx
    Účastník (Participant)

    No v prvom rade Adobe programy nie su optimalizovane pre macOS, tak dalsia diskusia je zbytocna.

    Co sa tyka parametrov, tak iMac ma maximalne 4-jadrove procesory. Ten pc ma 6-jadrovy a Intel uz predava 8-jadrove. Takze Apple zaspal. 8-jadrovy procesor ma dvojnasobny vykon ako ten iMac. Alebo aj AMD ma uz 8-jadrove ryzeny.

    Radeon 580 je na hry v 1080p rozliseni ( alebo 1440p pri strednych detailoch ). 1080Ti je na hry v 4K.

    3TB fusion ma iba 128GB ssd disk. Zvysok je otackovy disk. Ten pc mas s 512GB nvme diskom.

    Ten pc mozes porovnavat s iMacom pro za 5500 eur. Alebo si nakonfiguruj mac mini a k nemu externy disk a externu grafiku.

    Ale este raz. Na Adobe programy si ziaden mac nekupuj.

    #530540
    joer
    Účastník (Participant)

    To dfx: Bože čo tu trepeš za žvásty, že Adobe produkty nie sú optimalizované pre OSX systém. Vieš čo vlastne trepeš? Robím na MAc produktoch od roku 1994 a s 95 percent hlavne na grafických aplikáciách od Adobe, predtým FreeHand. Každý grafik, ktorý má možnosť odskúšať si Adobe balík na Macu a na klasickom Pc ti potvrdí že na Macu je to také svižnejšie, príjemnejšie. Mac a tým aj Adobe produkty nie sú zasierané Win balastom, Antivírusmi atd.Do pol roka bude na tej tvojej PC mašine behať Adobe balík o polovicu pomalšie ako na Macu. Neustále preinštalácie, malware, spyware atd. Nie kto chce skutočne pracovať v graf. programoch volí Mac. Kto chce riešiť dennodenné problémy nech si kúpi PC. Tá tvoja papierovo silná mašina pojde do hája do roka. A porovnávať herné PC s prac. stanicou je klasicky Windovsácke.
    To grafiksc: Chod do toho iMacu- pohodlie práce v OSX ti nič nenahradí- prídeš do roboty, zapneš a robíš. Na Win mašine budeš riešiť ešte 2 hodiny prečo nejde tamto-hento. Apple a Adobe boli vždy spojené spolu, pokial viem tak Adobe s Apple vytvorilo systém graf. štúdií-desktop, keď PC s Mrkvochvostom ťahalo ešte dreveného káčera po námestí. Viem o čom hovorím.

    #530541
    dfx
    Účastník (Participant)

    Tu si pozri jedno pekne video

    PC s 8-jadrovym ryzenom a nVidia grafikou proti macbooku pro so 4-jadrovym Intel procesorom a AMD grafikou. Na mbp to trvalo 3-krat dlhsie. Premiere vyuziva vsetky jadra procesora a s Cuda pracuje rychlejsie ako s OpenCl. Mimochodom, OpenCl uz opusta aj Apple. Je to len otazka casu, kedy Apple uplne vyhodi OpenCl z macOS. Do dvoch rokov to tam nebude. Ostane iba Metal.

    #530542
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    “Tá tvoja papierovo silná mašina pojde do hája do roka.” – to je možno pravda, lenže ten iMac bude zastaralý už hneď po vybalení z krabice. A v tom je ten problém.

    #530561
    dfx
    Účastník (Participant)

    Tu je dalsie video, kde porovnavaju dva mbp a jeden dell xps

    Vsetky maju 4-jadrove procesory, Dell ma nVidia kartu a macbooky maju radeony.

    Ako pise Adomm1234. Ten iMac je uz teraz zastaraly. Intel uz vydal dalsie dve generacie procesorov a pocet jadier stupol zo 4 cez 6 na 8.

    Ale mne je jedno, co si kupis.

    #530570
    grafiksc
    Účastník (Participant)

    V pohodicke chlapci objednal som si toto:

     Intel Core i7-9700K Coffee Lake 4.9GHz, Intel Z390, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce RTX2080 8GB, SSD Samsung 970 EVO 500GB + HDD 3TB WD Red, Windows 10 64-bit

    A k tomu zakrivený 32’Dell monitor 144h

    vsak a doma mám ešte aj MacBook Pro

    #530571
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Tak to je riadny overkill, oproti tomu je ten iMac ako hračka pre deti.

    #530572
    grafiksc
    Účastník (Participant)

    Tak to je riadny overkill, oproti tomu je ten iMac ako hračka pre deti.

    Adomm1234

    To je a ešte je lacnejší aj s tým monitorom o 400eur ???? jak ten iMac

    #530573
    dfx
    Účastník (Participant)

    Tak to je na urovni iMacu Pro ????????????????????????????????????

    #530716
    grafiksc
    Účastník (Participant)

    Nakoniec som kupil este lepsie :)

    Intel Core i7-9700K Coffee Lake 4.9GHz, Intel Z390, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce RTX2080 8GB, SSD Samsung 970 EVO 500GB + HDD 3TB WD Red, Windows 10 64-bit

     

    #530746
    suley
    Účastník (Participant)
    #530752
    kristian9
    Účastník (Participant)

    Ahojte, aj sa nenahnevate prispejem aj ja do diskusie.

    Ked som bol mensi, vzdy som bol zastanca skladaneho pc, poskladal som si takto pre seba 2 pocitace a poradil som aj kamaratom. Jeden pocitac, ktory som takto skladal ma CPU i72600K/250GB SSD/16GB RAM/Geforce GTX 560 Ti. Ten pocitac moze mat cca. 7 rokov? Naozaj vykonnostne je to podla mna stale delo, ide sa na tom aj slusne zahrat (hram prilezitostne nejake nie az tak narocne klasiky).

    Specializovane graficke programy ma vsak dokopali kupit Maca. Kupil som prvu Touchbarovu 15ku. Vykonnostne je ten NTB asi dobry, ale zas nemozem povedat, ze Mac by bol sviznejsi ako to PCcko. Napr. ak zapinam PCcka po uplnom vypnuti, tak mam pocit, ze PC je aj rychlejsie nabehnute.

    Ked sa na to pozeram z hladiska vykkonosti v graf. programoch (Photoshop, Illustrator, Indesign) tak tam je to podla mna podobne. Jasne, da sa hovorit o tom, ze to je PC a to je NTB. Avsak je tam aj vyrazny vekovy rozdiel. Napr. nemam pocit nejakej extremnej rychlosti toho SSD v Macu oproti PC, aspon to neviem vyuzit. Dolezite povedat, ze programy ficia na oboch PC rychlo (ziadna vycitka voci voci ktoremukolvek nie je na mieste).

    Operacny system Mac aj kvoli jadru, bezpecnosti, terminalu u mna vyhrava nad Winom. Kopa veci (developerskych) ide jednoduchsie rozbehat na Macu.

    Ja mam taku dilemu, ze ako riesit v buducnosti hw/sw. Na jednej strane som s Macom spokojny. S Windowsom ako tiez. Na Macu je kopec programov grafickych a animacnych softov, ktore nie su na Windowsoch. Postupne sa vsak situacia mierne zlepsuje. Samozrejme, su tu dve otazky. Potrebujem taky “nekonecny” super vykon na graficku/animacnu pracu na Macu? Uprimne nie, ako mam rad silny hw, ale neviem ci vobec 6 alebo 8 jadro ma (subjektivne pre mna) zmysel.

    Posledny aspekt je cena. Ten hra v prospech Windowsoveho PC. Len je tam aj to “ale” a to v podobe, ze kupim si NTB. Je nejaky Win NTB s naozaj kvalitnym displejom porovnatelni s retinou? (Dell XPS nemal zle displeje, ale co som pozeral aj najnovsie TT Retina displeje, je to stale dalej). Celkovo to spracovanie ntb je pri Macoch na vyssej urovni. Wifi tiez vacsinou fici lepsie.

    Mozno sa naozaj neda povedat, ze Mac alebo Windows. Pokial je clovek trochu “IT geek” tak mozno naozaj potrebuje dobre z oboch platform. Povedzme mat nejaky MBP na robotu a k tomu PC povedzme na hry, win aplikacie, pripadne strih videa a renderovanie (ak nechcem spravit z MBP instantny radiator :-D). Takze mozno toto moze byt riesenie pre niektorych ludi. Obe “mince” maju dve strany a mozno toto je ten “idealny stav” na ktory clovek stale caka.

     

    #530753
    dfx
    Účastník (Participant)

    kristian9: Ja to tak mam. Na hry mam PC a na ostatne 15″ macbook pro s touchbarom.

    Ten procesor i7 2600K je legenda aj v sucasnosti. Da sa skvelo pretaktovat, lebo nema pastu sedivku ale poctivu pajku. A je 4-jadrovy, co bolo maximum od Intelu v desktope az do jesene minuleho roku, ked ryzeny prinutili Intel dat 6-jadro do desktopu a tento rok dali 8-jadro.

    Ja nebudem nikoho presviedcat, aby si kupil iMac alebo macbook, ak je mi jasne, ze je pre jeho pracu lepsi pc. Faktom je, ze na Adobe programy je lepsi pc odkedy Apple presiel na Intel procesory z PowerPC procesorov. Buduci rok sa to moze zmenit, ked bude Photoshop pre iPady. Mozno ho zoptimalizuju aj pre macOS. Mimochodom, tu je dalsie porovnanie, kde znova vychadza pc lepsie. Tentoraz v porovnani s iMacom pro:

    suley: Ano, na niektorych pc update windowsu zmazal uzivatelske data. Pouzivatel ma zalohovat. Mimochodom, mne na novom mbp odisiel ssd disk a museli menit celu dosku. Nemal som ho ani dva mesiace. Oprava trvala 26 dni v zaruke. A samozrejme prisiel som o vsetky data. Komu update zmazal data a mal ich zalohovane, tak stacilo prekopirovat a mohol dalej pracovat.

    #534824
    applefruit
    Účastník (Participant)

    ..za mňa môžem poveďat, že mám iMac od r.2011 a odvtedy som PC moc nepotreboval, skôr je mi na obtiaž ak mám nejaké služobné s Win napr. iMac som používal aj na prácu, vzdialená administrácia, terminál, aj na grafiku, C1 PRO, Affinity Designer, Lightroom, PSko a pod., ale po prechode na C1 PRO a Affinity produkty, už Adobe nepotrebujem ja osobne. Dokonca sa aj na iMacu občas zahrám a ak by som mal v práci na výber, volil by som MACa namiesto PC/NTB. Je to však subjektívne, každému vyhovuje niečo iné a pred tým som bol používateľ PC s Win a Linuxom, ale už dlhé roky mi práve vyhovuje toto a som aj produktívnejší.

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.