iMac late 2009 a SSD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac late 2009 a SSD

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    peto23
    Účastník (Participant)

Ahojte,

mam iMac late 2009 (ten prvy sirokouhly 21,5″). Chcel by som si ho trocha obcerstvit, kedze je uz starucky a na novy model 1500Eur nechcem minat. Rozmyslal som nad roznymi moznostami, chcel by som od vas nejake rady.
    Ako by ma zhruba vysla vymena opt.mechaniky za SSD 256gb a tym vytvorit fusion drive s aktualnym 5400rpm 500gb HDD a ci by mi to vedel niekto v okoli BA vymenit?
    Da sa do tohto modelu nahodit 8gb RAM?
    Napadla ma aj moznost dokupit aj externe SSD na USB, myslite si, ze by to bolo riesenie a pomohlo by to v rychlosti, sviznosti? Kedze prenos by zrejme siel iba cez USB2

Velmi sa v tom neorientujem, tak budem rad, ak mi poradite, co by ste urobili vy na mojom mieste s obmedzenym rozpoctom.
    dakujem

Peppo
    Účastník (Participant)

cau. mam mac mini – tiez late 2009 – oficialne podporuje iba 4gb ram – mam tam 8GB, investicia cca 80€ kedze potrebujes specificky typ ram DDR3 1066mhz a tie su dost drahe.

takisto mi odisiel povodny disk 160gb klasicky – jednoznacne som volil investiciu do SSD – mne stacil iba 128GB SSD crucial, nakolko mam posledny mca mini s mechanikov a davnejsie som mechaniku vymenil na 500gb disk – na ebay som kupil taku prestavbovu sadu – disk vlozis do ramika a ten ramik namiesto mechaniky-
    SSDcko pouzivam na system a aplikacie a klasicky disk na data

cize momentalna zostava je mac mini late 2009 intel duo core 2,26ghz, 8gb ram a 128ssd crucial a slape to velmi obstojne…

disk + ramky investicia cca 150€

ak nahodou budes rozmyslat nad tym diskom, budes potrebovat origo instalacne cdcka ku kompu… po vymene disku Yosemite z USBcka nesiel nainstalovat… musel som nainstalovat povodny snow leopard… na ten cez app store stiahnut upgrade… a potom az yosemite z USBcka…

peto23
    Účastník (Participant)

dik za info, no v iMac sa trochu inak vymiena HDD ako v mini :)
    najlepsie by bolo, keby mi to vedel niekto vymenit a poradit, samozrejme nie zadarmo

max7323
    Účastník (Participant)
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.