iDVD – Continued playback

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iDVD – Continued playback

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #62371
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Vedel by mi prosim niekto poradit ako vytvorim DVD-cko na ktorom je 5-9 videoklipov ktore sa daju prahrat aj naraz za sebou? V iDVD som tuto moznost nikde nenasiel. Ide o to ze ak stiahnem z videkamery (DV) zaznam z pasky mam napr. 5 videoklipov ktore ak hodim na DVD tvaria sa ako samostatne filmy a chcel by som mat v menu tlacitko prehrat vsetko. A nechcem ich spajat do jedneho klipu.
    Taktiez mi nejde do hlavy preco ma niektora kazeta vide na jedno DVD a niektora nie.. Ako napriklad teraz DIGITAL 8, 60 SP, – 13,13 GB na disku a TOAST mi pise 5,24 GB ??

    Dakujem vopred za rady.

    #157751
    iDominica
    Účastník (Participant)

    Aj ja som mala tento probem ze sa mi to stale davalo naspat do menu po skonceni klipu…spravit sa to neda tak som musela dat setko do toastu.v iDVD je to dost velka chyba.

    #157753
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Tak to je teda dost velky nedostatok ! Existuje aj nejaka ina moznost ? Toast mi to vseto zbali do jedneho klipu ale to prave nechcem. Co tak DVD Studio Pro ? Da sa to aj samostatne pouzit ? Je to totiz sucast balika Final Cut. Alebo Final Cut Expres ? Fakt neviem.. Mam asi tridsat kaziet ktore idem prerobit na DVD-cka ale 1300 dolarov na Final Cut nemam =(

    #157759
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Zistil som ze neexistuje nic free co by vedelo vyrobit taketo DVD-cko. Skoda.
    Len pre info..

    #157785
    iDominica
    Účastník (Participant)

    jakto ze ti to da toast do jedneho?ako ono to spoji?ja som si robila dvd do auta a dala som tam asi 15 klipov 3-minutove anic sa nespoji len ich prehrava kontinualne

    #157799
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Ked dam “Import+Record” tak mi z kamery stiahne komplet obsah kazety, ktory potom ulozi do priblizne 13 gigoveho suboru z koncovkou *dv. Vypali to ako DVD-cko z jednym filmom. Mne islo skor o to, aby jednotlive nahravky boli kazda zvlast a dalo sa s nimi pracovat pred vypalenim ako v iDvd.

    #157801
    iDominica
    Účastník (Participant)

    aha tak to potom neviem jedine ze by si najprv importol cez iDVD alebo iMovie potom konvertol napr.do avia potom vypalil v toaste

    #157803
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    to Egreees

    takze, kameru prepojis cez DV konektor = FireWire konektor ale na to si uz isto prisiel

    k inportu uzijes iMovie, ktore je na import videa skvela vec = domace video (mozes si to zostrihat ako potrebujes), samozrejme, budes inportovat DV format (Digitalne video = surovy format z kamery)

    v iMovie to mozes krasne postrihat podla potreby a kazdy usek mozes nazvat svojvolne (kedze iMovie dokaze automaticky rozpoznavat kazde zacate nahravanie “nastrihy”), tieto importovane a nastrihane videa si mozes exportovat do formatu *.mpg = v podstate DVD format (*.mpg a *.mpg2 su normalne prehratelne v kazdom DVD prehravaci a *.mpg2 = DVD format), tieto *.mpg proste nahadzes do toastu, kde zvolis DVD Video (v tomto pripade to funguje presne ako v AUDIO svete, proste casova stopa rozhoduje, ci sa ti to vmesti na DVD = 120 min. = 2 x MiniDV pas, z ktorych ma kazdy 60 min. +-/ kedze to ma este nejaku rezervu = cca 13 GB suroveho materialu na jeden pas), takze takto to nejak vychadza uplne krasne, v toaste ti odporucam odkliknut aj vytvorenie menu, aby si si mohol medzi tymi videami vyberat, traktiez nechas aj kontinualne prehravanie pre pripad, ze by si to len tak pustil a nechcel si vyberat pomedzi jednotlivymi videami…

    potom das uz len palit a toast sa o vsetko postara

    meee

    #157808
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Dalsiu kazetu tak vyskusam. Zatial som to robil v toaste kde som po importe nasekal zalozky a v menu sa tak objavili nahlady.
    To co si mi poradil ma o jeden casovo narocny proces viac ale uvidim kolko bude ten export do mpg-u trvat. Tych kaziet je dost, preto mi ide trosicka aj o cas =) Kazdopadne dik moc!

    #157811
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    takze, import kazety neobides, ten trva realny cas play kazety

    nastrihanie a importovanie s premenovanim trva v podstate cas ako pri obycajnom ukladani projektu (strih je zavisly od toho, aky zasah do videa robis, takze tam je cas variabilny)

    import do toastu, komprimovanie a samotne palenie na DVD trva akurat ten cas, ktory DVD napalovacka napaluje

    mne to na mojom PowerPC G4 robilo cele do 2 hodin, ale tam som este dost veci zostrihal a realne som zapracoval aj cas importovanie MiniDV pasu do pocitaca a samotne napalovanie DVD, kedze nemam nejaku zrovna najrychlejsiu napalovacku…

    takze ten cas je viac ako priaznivy a samotna cesta je najjednoduchsia k vysledku, ktory pozadujes…

    meee

    #157850
    raul
    Moderátor

    Nema tuto funkciu ani iDVD z iLife 09? Dik

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.