iCloud – Využitie Na 100%

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iCloud – Využitie Na 100%

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98153
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Zdravím. Chcem sa Vás opýtať či nepoznáte nejakú stránku kde sa Apple Cloudom zaoberajú viac ako len slovami (Čo je nové a čo mi môže ponúknuť). Myslím tím niečo kde napíšu úplne všetko čo dokážem s iCloudom spraviť vymoženosti, výhody, tipy, triky atď…

    Napríklad v nastaveniach som dal pri iCloud účte zdieľanie Safari (Záložky atď).. Ale keď sa napr. na svoj iCloud účet prihlásim z obyčajného PC alebo normálne cez prehliadač tak v iCloude nieje žiadna možnosť ako by som si mohol pozrieť tie záložky alebo stránky…

    Preto ma aj napadlo či som vôbec ten iCloud pochopil správne a či to aj pozerám tam kde mám všetky tieto zdieľania…

    Vďaka.

    #374873
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    iCloud je SYNCHRONIZACNA sluzba, tzn. prenasa len data medzi kompatibilnymi aplikaciami a zariadeniami. Nie je mozne teda prenasat trebars fotky z Picassa na PC a vidiet ich v iCloude.

    Dalej, na iCloud.com mas vybrane aplikacie od Apple, ktorych obsah mozes spravovat. Zalozky tam nie su. Tudiz, dostanes sa k nim len z pocitaca, kde uz tie zalozky su synchronizovane do prehliadaca.

    Nejake tipy triky ani nehladaj, logika fungovania iCloud pre uzivatela je tak jednoducha, ze je to zbytocne. Bud aplikacia podporuje iCloud a synchronizuje data medzi zariadeniami skrze tuto sluzbu (napr. z iPadu do iPhone) alebo nie. Na iCloud.com sa NIKDY nezjavi ZIADNA 3rd party aplikacia, ktora podporuje iCloud, trebars ja neviem nejaka hra, ktora uklada hru na iCloud a syncuje medzi zariadeniami.

    To v principe NIE JE mozne. Kedze iCloud.com bezi v prehliadaci, dane „aplikacie“, ktore tam vidis su webove aplikacie – napisane v HTML (resp. jazyku, ktory generuje vysledny HTML), Javascripte a CSS. Take nieco by tam musel doprogramovat Apple pre kazdu aplikaciu zvlast, co je pri castych updatoch a stovkach tisic aplikacii nemyslitelne.

    #374897
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Vďaka Jozef.

    – K tým záložkám! – Načo je teda v iCloude možnosť synchronizovať záložky zo Safari? Keď ich vlastne nikde inde keď sa prihlásim do iCloudu nevidím. Vidím to len v mojom Macu v Safari. Inde napr. v iPhone nie.. Nemôžem ich ani nikde v iCloude spravovať len v Safari na Macu. Príde mi to ako nelogické.
    To ako keby som si kontakty dal do Macu synchronizovnie s iCloudom povolil ale pritom v iCloude by nič nebolo. A nič by som tam nevidel.
    Chápeš čo tým myslím.

    #374898
    raul
    Moderátor

    V iphone su (ak sa bavime o tomistom) napr otvorene taby mas na iphone: otvor safar, daj pluskoakokeby si chcel otvorit novy tab a len scrolluj dole – pod velkymi zalozkami sa ti zobrazia v riadkoch vypisane taby.

    #374909
    Lixx
    Účastník (Participant)

    Keby si velmi chcel tak sa da k iCloud datam pristupovat cez explorer. Napriklad v paralels si mozem vo windowse prehliadat v exploreri moj iCloud priecinok, pridavat a mazat data ako keby to bol dropbox. Cize urcite existuje aplikacia na manazovanie iCloudu. Ale zmysel v tom nevidim.

    #374928
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    TomasPB: aj synchronizovanie zaloziek ma zmysel. Ked si doma nieco dam do zaloziek na iMacu a potom sa prihlasim v praci na MacBooku, mam to aj tam.

    #374933
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Tie záložky teda napr idú prezrieť len v Apple výrobkoch hej? Už to asi chápem..

    #374934
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    presne a funguje tak aj reading list kam si mozes odlozit stranku a dopozerat si ju naprikald po ceste na iphone atd…

    #374945
    majdy
    Účastník (Participant)

    Tie záložky ti nesynchronizujú “Top Sites” ak si si to myslel a nezobrazia ti na iPhone alebo iPade rovnaké “Top Sites”.

    Volá sa to iCloud Tabs a funguje to tak (za predpokladu, že si na všetkých zariadeniach prihlásený pod svojim Apple ID), že stránky, ktoré máš otvorené v akomkoľvek zariadení (povedzme zariadení A) budeš môcť prezerať na svojích ďalších zariadeniach (povedzme na zariadení B).

    V praxi to využívam podobne ako jigga, to znamená, že niečo mám rozčítané na macu a cestou niekam si to dočítam v iPhone bez toho aby som sa tam dostal manuálne, len kliknem na otvorený tab z macu, ktorý sa mi zobrazí v iPhone (postup k nemu napísal raul) a takisto to používam aj presne naopak, niečo rozčítam na iPhone a doma dočítam, poprípade ak je tam video, nechám si to otvorené a doma si to už krásne pozriem na veľkom displeji vďaka iCloud Tabs :)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.