iBook sa občas neprebudí zo spánku (10.5.2)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iBook sa občas neprebudí zo spánku (10.5.2)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Aleks
    Moderátor

iBook (G4 12″ 800MHz) sa od nejakého času niekedy (povedzme v 50% prípadoch) nechce prebudiť zo spánku, presnejšie – disk sa rozbehne a počítač ako keby pracoval (aj dióda spánku zhasne) ale obrazovka sa nezapne. Nebude to však iba problém obrazovky, lebo nejde ani nič robiť (stlačenie vypínacieho tlačítka a následne enter nevypne počítač). Musím ho vypnúť 5 sekundovým podržaním zapínacieho/vypínacieho buttonu.
    Občas sa to stane aj pri zapnutí, že sa zapne, zaznie chime, ale obrazovka nesvieti a treba znovu vypnúť.
    Mal niekto podobný problém? Ako ste ho riešili?

dex
    Účastník (Participant)

Aj mne sa to niekedy stane (MBP predošlej revízie, 10.5.2). Obávam sa, že za to môže Leopardík.

Tommy_Verceti
    Moderátor

nemáš externý monitor zapojený?

Aleks
    Moderátor

Nie, externý monitor nemám zapojený, hovorím o internom,
    tiež to vidím na ten Leopard, no na MacBooku mám tiež Leopard 10.5.2 a bežal 20 dní vkuse s tým, že 3x za deň som ho zobudil a uspal a nestalo sa mi to jediný krát…

MartinM
    Účastník (Participant)

Všetkým s podobným problémom:

Pravdepodobne ide chybu System Management Controllera. Odporúčam preto vypnúť počítač, vytiahnuť zo zástrčky a vybrať baterku. Potom odpojiť všetky periférie (tlačiareň, skener…) a nechať ho stáť asi na dve minúty. Ak sa po zapojení do elektriky problém vyrieši, môžete zapojiť periférie a užívať si.

Ak to nepomohlo, opäť ho odpojte a vytiahnite baterku. Teraz reštartujte System Management Controller, ktorý môže byť poškodený a nerozozná stav baterky a podobne. Na MacBookoch (i Pro) podržte tlačidlo zapínania aspoň 5 sekúnd, potom zapojte napájanie. Iné Macy = iné postupy. Napr MB Air sa resetuje Shift+Control+Option na ľavej strane klávesnice a k tomu sa podrží tlačidlo na zapnutie. Pre ostatné Macky vygúglite SMC+model, aby ste zistili, ako na to.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.