Hibernácia v osx?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Hibernácia v osx?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #74373
    Leachim
    Účastník (Participant)

    Zdravím všetkých, v poslednej dobe sa pomerne často potrebujem prepínať medzi OSX a Win7 v bootcampe kvôli aplikáciam vo Win, ktoré v Parallels skrátka nebežia tak plynule, ako by mali, predsalen, je to emulácia. Potreboval by som niečo ako má Windows, teda možnosť hibernácie. Viete niekto o niečom, čo by toto umožňovalo? Mám na mysli, že vľavo hore kliknem na jablko, dám hibernate, systém sa uloží so všetkými spustenými programami a otvorenými oknami a notebook sa vypne. Po zapnutí pomocou držania altu sa hodím do Win7 v bootcampe, kde porobím čo potrebujem, dám reštart a OSX mi nabehne do pôvodného stavu v akom som ho zanechal pred prechodom do Win7. Nepoznáte teda niečo, čo by toto umožňovalo? Ďakujem.

    P.S.: Našiel som tento program, nemáte s ním niekto skúsenosti? Podľa popisu by mal poskytovať to, čo požadujem -> http://www.jinx.de/SmartSleep.html

    edit: teraz som si všimol, že už tu také témy sú, pri prvom vyhľadávaní som spravil typo chybu, tak mi to nič nenašlo, my mistake….

    edit2: tak SmartSleep nie je to, čo potrebujem, pred prebudením z hybernácie mi nedáva možnosť zvoliť nabootovanie do Win7

    #243833
    howoarang
    Účastník (Participant)

    Ano je aj pod windowsom hibernácia, treba ju vsak zapnut, ak to nie je defaultne zapnute a myslim, ak mas SK jazyk, tak sa to tam vola “Dlhodoby spanok”

    #243868
    raul
    Moderátor

    smart sleep je super, ale uplne na nieco ine ako chces ty. Hibernacia je aj sucastou win.

    #243912
    Leachim
    Účastník (Participant)

    howoarang: prosímťa prečítaj si príspevok predtým, ako na neho zareaguješ, ďakujem.

    Ja o tom samozrejme viem, že hibernácia je súčasťou winu, ale o to sa tu vôbec nejedná. Potrebujem niečo ako fastwitch medzi OSX a win. Hibernáciu potrebujem iba pre OSX, na windowse nie je podstatná.

    #243926
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Hybernacia je priamo aj v OS X; lenze sa neda vynutit cez ziadne klikatko. Da sa ale pohrat s terminalom aby pri kliknuti na sleep pocitac hned hybernoval.
    1) otvor terminal
    2) zadaj: sudo pmset -a hibernatemode 1
    (ak mas zapnutu funkciu ‘secure virtual memory’ tak namiesto 1 treba dat myslim 5)

    kazdpadne ti to aj tak asi nevyriesi tvoj problem lebo sa mi zda ze po hybernacii sa jednoducho neda vybrat ktory system ma nabootovat. Zavadzac ma zrejme nejaky priznak podla ktoreho vie ze system “A” bol hybernovany a automaticky ho hned nastartuje.

    Ono je to aj ciastocne logicky krok pretoze ten druhy OS (system “B”) by mohol napr. pomenit data na disku s ktorym pracoval system “A” v case hybernacie; no a po opatovnom nabootovani systemu “A” by to mohol byt problem…

    #243950
    raul
    Moderátor

    leachim: ospravedlnujem sa, tiez som to neprecital poriadne…

    Tento clanok ti objasni, o com vravi sleepwalk3r – https://www.macblog.sk/tipy-a-triky/popis-nastavenie-a-zmena-rezimu-spanku-vasho-macu-quick-safe-a-deep-sleep-1151.html

    Ale podla mna ti nevyriesi problem. Neviem o takom rieseni zatial, skus googlit, nepredpokladam, ze nieco take ale bude…

    #244087
    Leachim
    Účastník (Participant)

    Rozumiem, že hibernácia môže byť pri tomto náchylná, čo sa týka použitia disku iným systémom, avšak tu niečo také nehrozí, keďže vo Win7 OSX disk nevidím.

    Chcelo by to iný zavádzač, ako je originálny od apple, ktorý by toto umožňoval. Na win mašinách to bolo jednoduché, tam som si dal zavádzač aký som chcel, ale na mbp to pravdepodobne také jednoduché nebude.

    Googliť som skúšal, avšak vždy som našiel iba ako prepnúť sleep na hybernáciu, nie možnosť, ako by som predtým mohol vybrať iný OS. Hybernáciu ako takú v iných prípadoch nepotrebujem, iba pri prepnúti do Win7 a po chvíli prepnutí späť do OSX.

    raul: to nebolo smerované tebe, ale predovšetkým howoarang-ovi, ty si len “podčiarkol” to, čo som napísal, howoarang odpísal úplne od veci, ako keby si ten príspevok ani neprečítal.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.