Hand off vás asi sklame, vyžaduje BT 4.LE

Domov Diskusné Fóra Ostatné Hand off vás asi sklame, vyžaduje BT 4.LE

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    bawy
    Moderátor

Geniální funkci Handoff si užijete pouze, pokud máte počítač s Bluetooth 4 LE!

Počítače, na kterých můžete používat Handoff

MacBook Air (Mid 2011 novější model)
    MacBook Pro (Mid 2012 novější model)
    Retina MacBook Pro (všechny modely)
    iMac (Late 2012 novější model)
    Mac Mini (Mid 2011 nebo novější model)
    Mac Pro (Late 2013 nebo novější model)

weritass
    Účastník

A co ste cakali :D… kremese? nemoze byt vsetko nove pre uplne vsetkych… ovsem teraz nastava otazka, ci sa tomu, komu mac nepdporuje handoff oplati vobec upgradovat na 10.10 :D… lebo nic ine prevratne co by stalo za upgrade v tom os x nieje :P

murriik
    Účastník

Ja dúfam, že sa mi to nejako podarí rozchodiť vďaka Bluetooth 4.0 adaptéru aj na MacBooku Pro 2011 :-)

Darth
    Účastník

len doplnim ze ako Handoff Apple neoznacuje volanie a sms cez Mac.. Handoff je funkcia ked nieco zacnem robit napr. na iPade a dokoncim tam kde som som skoncil na Macu.. Pre telefonovanie a sms som nikde zatial minimalne specifikacie nevidel a ked na keynote hovorili ze pre telefonovanie moze byt iphone aj v dalsej izbe na nabijačke takze bluetooth by to nemuselo vyuzivat ale local wifi…

bawy
    Moderátor

Darth: dobrý postreh, upravené, tak teda dúfam, že volania pôjdu .. mám MBP 2011 i7 to by som považoval za podvod ak by to nešlo :D o tejto funkcii snívam od r.2007 čo som mal prvý iphone.

madaraszko
    Účastník

Ahojte viete mi niekto vysvetlit vo je to macbook pro Mid 2012 novejsi model? Boli nejake dve verzie?

Jozef Remen
    Účastník

mna by zaujimalo, odkial je tato informacia zobrana. Apfel.de nepovazujem za relevantny zdroj.

Ze bude vyzadovany BT 4 vieme, ale tyka sa to iOS zariadeni. O Macoch nepadla ani zmienka, tam sa o energeticke naroky nejedna. Na Developer webe Apple tiez nic nie je, ani nikde inde.

Tak ODKIAL je tato info? Chcem priamo citat zo stranok Apple, kde je to vyslovene napisane.

Inak LetemSvetem povazovat za zdroj, ehm ehm.

Darth
    Účastník

Presne ako Jozko hovori, pri Macu moze byt jedno, ci BT 2.1 alebo 4.0, spotrebu to vyrazne neovplivni… a tiez letemsvetem povazujem za neco ako novy cas.. sem tam som tam pozrel ale ked v poslednej dobe tam boli 10x denne clanky o novych a novych renderoch iphonu, leaknute iphone 6, a podobne chujiny dookola sa opakujuce tak to mi stacia menej bulvane macrumors.com :)

bawy
    Moderátor

budem rád ak je táto informácia z LSA fake :)

Darth
    Účastník

sak to aj ja.. mam tiez MBP late 2011, a tam i7 v spojeni s SSD mi rychlostou bude postacovat este dobrych par rokov. Phone + SMS cez Mac je takisto pre mna TOP nova funkia ktorej sa neviem dockat :)

joer
    Účastník

Hm a co takto si to vyskusat a nepolemizovat? Mam ipad2, yosemite na macmini a je zaujimave ze sa zariadenia pokusali spojit cez bloototh aj ked to po case spadlo a nieco zahlasilo. Takze si myslim ze ked bude pobliz nieco s BT 4 tak sa to spoji bez ohladu na to ze v macmini je BT 2, tak ako vravi Jozef.

murriik
    Účastník
    Ronald
    Účastník

Chlapci , jedna (nevedomá) otázka. Znamená to , že by som mohol prijímať / posielať / menežovať SMS správy z Iphone-u na displayi Mac-u ?

Ďakujem

weritass
    Účastník

@roland ano, vsak presne o to ide… a nielen o smsky ale aj telefone hovory :)

Mario196
    Účastník

Mam MacBook Late 2009 s Bluetooth 2.1 a dnes už 3x sa my zobrazilo upozornenie že zariadenia sú nájdené a dostupné pre Handoff/Continuity ale iba vtedy keď som mal zapnutý Bluetooth na oboch. OS X Yosemite DP 2 iP5S iOS 8 beta 2… https://www.dropbox.com/s/us9g5r07njgyzuj/osx.png?m=

Jozef Remen
    Účastník

Mario, takze v konecnom dosledku to snad aj bude fungovat.

Rozhodne by som sa neobaval, ze bude treba novy Mac, lebo nema Bluetooth 4 LT. Ak to Apple na tychto masinach vypne, tak to urcite pojde aktivovat jednoduchym defaults write prikazom, to som si viac ako isty. Mozno prinajhorsom drobny zasah do nejakeho frameworku ci CoreServices

babo
    Účastník

ked uz BT 4.0 tak skor to budu vyzadovat na iOS. cize treba iphone 4s and later a pripadne iPad 3g a vyssie (to je ten s retina ale este bez lightning)

Jozef Remen
    Účastník

Babo, to je samozrejme, vsak to vyssie aj pisem. U iOS devicov to z hladiska spotreby je nevyhnutne, na Macu rozhodne nie.

majdy
    Účastník

Jozef: z logického pohľadu áno. Avšak aby to nedopadlo ako pred rokom Airdrop u IOS7, v ktorý verili aj na starších zariadeniách a hlavne na prenos medzi OS X a iOS, keďže Apple na WWDC nič viac k tomu nepovedal a zdalo sa nám to byť logické. A tak napriek horlivým diskusiám podobnej tejto sa nakoniec ukázalo, že to funguje len tak ako funguje (respektíve fungovalo do predstavenia iOS8).

Osobne ma to tak netrápi, môj „primárny“ Mac aj iPhone Continuity podporujú tak či tak.

Jozef Remen
    Účastník

Uvidime, ak to nepojde default, urcite to pojde rozchodit inak.

Kazdopadne horsie nez nemat Continuity je mat mocovu inkontinenciu :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.