gif

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    movie64
    Účastník (Participant)

chcel by som sa spytat aky mate oblubeny gif creator, nemam s tvorbou gifu skusenosti, vraj je tych softov viac tak by potesil nejaky osvedceny tip, merci

marek
    Účastník (Participant)

to najlepsie co mozes mat je photoshop a nemusi byt v urcitych pripadoch uplne nepristupny (studentska verzia)

Topanky
    Účastník (Participant)

tiez sa priklanam k PS

movie64
    Účastník (Participant)

PS je v pohode, hladam soft kde sa da pracovat s foto vystupom s vyssim rozlisenim ako 256, resp. kde sa da pridat aj hudba, ale to mi uz asi ostava final cut…

marek
    Účastník (Participant)

gif a final cut to mi nejako nesedi

movie64
    Účastník (Participant)

myslel som to tak ze vystup by bol avi… mam nejake fotky ktore chcem zanimovat, doteraz som len strihal klipy takze sa len ucim ktory soft je naco dobry.

raul
    Moderátor

gif creator a vystup avi? Asi by si nam mohol napisat, co presne chces spravit, nech ti vieme poradit :D

Gif a final cut mi teda tiez dokopy nejde :D

danocoys
    Účastník (Participant)

ale ved na to je uplne postacujuci novy Photoshop CS4 alebo CS3, v oboch sa daju pohodlne vytvorit gif animacie a kvalitu si nastavis aku chces. Ale ako tam dodat zvuk je vec druha a osobne si neviem predstavit ako by som si ozvucil takuto animaciu.. to by muselo byt mrte vela snimkov aby sa oplatilo tam davat nejakz zvuk… ale ako pisal raul, napis presne ako to planujes a snad sa dopatras riesenia

renad
    Účastník (Participant)

Napriek tomu, že mám Adobe CS3 – gify vyrábam stále v Adobe Image Ready (CS)
    Ale určite existujú aj free softíky:
    napr:
    http://www.macupdate.com/info.php/id/235

inak web je zavalený free gifmi od výmyslu sveta … :)

movie64
    Účastník (Participant)

da sa povedat ze experimentujem:) fotky su z interieru vlaku, aj na vysku aj sirku, toto musim tiez nejako poriesit este ak to mam spravit ako jeden vystup… jedna seria foto je napr. pohlad cez okno, ten isty len s mierne rozdielnymi uhlami, tak konktretne ku tomu sa mi ziada nejake tac tac…, ostatne zabery su napr. na panacikov (bezpecnostne vystrahy) ktorych by som chcel zanimovat, jednoducho, rozlozit na vrstvy a pohrat sa… zeby flash?
    potom su tam nejake fotky, identicke, len sa meni hlbka ostrosti, tak to ma vytvorit taky pulzujici efekt, to som spravil v PS a ked som to cez SAVE AS ulozil ako compuserve GIF tak kvalita je slaba a cez quick look vo finder mi to ukaze iba ako 1 frame a nie animaciu, ako to?
    skusal som to teraz aj cez SAVE for WEB and DEVICES, tam je tiez max. volba 256 farieb (po guglovani to vyzera tak ze je to aj maximum pre gif vseobecne), vysledny subor mal mat okolo 40MB no PS mi hlasi: … There was not enouh memory available. tak neviem cim to bude, mam 4gb ram na mbp.
    takze preto som myslel ze sa vratim ku final cut, no dufal som ze existuje nejaky soft aj cisto na foto animacie, co mi poradite? snad som napisal k tomu dost ak nie tak budem online v noci:) zatim diky pekne

baltazar
    Účastník (Participant)

na pixel grafiku Fireworks

a to co chces zrejme robit, teda pridavat k sekvencii bitmap (v tvojom pripade gifov) sound, dokazes aj v QT Pro

raul
    Moderátor

Ja tomu stale nerozumiem :D

Ved pouzi iMovie, daj si tam aj hudbu, ak chces (lebo pokial viem, do gif sa neda dat hudba) a vyexportuj si to akoavi alebo flv… A mas :D

Alebo ak sa s tym chces velmi hrat, tak cez Keynote – z toho si tiez vies urobit video… A ziadne gif softy nepotrebujes.. Vlastne ani neviem na co by si potreboval.. Ak nieco nechapem, tak sorry .D

movie64
    Účastník (Participant)

tak na gif som uz aj zabudol, 256 farieb nestaci…
    v CS3 sa robia animacie fakt jednoducho, nieco take som hladal a mal som to pod nosom, no paradal, ma to dokonca vystup ako AVI, tu mam vsak problem, neviem nastavit vystup tak aby bola kvalita ok, skusal som rozne kompresie, aj bez, PAL atd… ale stale su farby otrasne v porovnani s fotkami.
    mate s tym niekto skusenosti?
    teraz neviem ci som nieco prehliadol alebo sa to neda v PS zanimovat a exportovat uplne napr. do PALu, hudbu by som uz doplnil v inom softe, to je detial, rad by som ale exportoval animaciu priamo z PS, zda sa mi to jednoduchsie ako to skladat dodatocne v imovie, proste praca s vrstvami je v PS komfortna.

keynote som este neskusal, da sa tam pracovat s vrstvami, menit canvas size a pod ako v PS?

inak raul, ja tomu tiez velmi nerozumiem, len sa to snazim pochopit:) tych softov je milion, s animaciami len zacinam a teda objavujem co a ako, tak som vam vdacny za kazde rady ktore mi pomozu spravit prehlad co je naco vhodne, peace.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.