front row, cerna obrazovka pri prehravani filmu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software front row, cerna obrazovka pri prehravani filmu

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58279
    lisum
    Účastník (Participant)

    Zdravim,
    mam QT 7.5 s Perianem 1.1, Mac OS X 10.5.4 a prehravani ve frontrow u filmu zpusobuje cernou obrazovku, zvuk ale funguje.

    Ma nekdo zprovozneny frontrow a jeste se mu zobrazuji titulky?

    Diky

    #128614
    raul
    Moderátor

    Mne sa to parkrat stalo po tom, ako som film pretacal. Neviem v com je problem, skus vsak film posunut tam a naspat.

    Frontrow mi titulky nezobrazuje a pokial viem, ani sa to zatial neda spravit. Spravne? :)

    #128615
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    titulky v způsobují ten černej “obraz”

    #128617
    iwans
    Účastník (Participant)

    Toto je znamy, nevyrieseny problem, ktory sposobuju titulky. Film s titulkami bezi v poriadku do momentu zobrazenia prvych titulkov, potom obraz zcernie a ide len zvuk. Neskusal som to, ale vraj to riesi softver VideoDrive (shareware, 15 EUR), ktory dokaze pridat (bez konverzie!) do iTunes a nasledne v iTunes aj FrontRow prehravat rozne videoformaty. Po takomto pridani videa vraj fuguje prehravanie vo FrontRow aj s titulkami (od verzie VideoDrive 1.6). Vyskusajte a dajte vediet, ja na Mac pro s 10.4.11 nemam ako :-)

    #128660
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Mě titule v iTunes nejdou ani s tim VideoDrive

    #128661
    lisum
    Účastník (Participant)

    V iTunes titulky pak s VideoDrive jdou, ale i kdyz jsem vypnul v Perianu load external sub tak se cerna obrazovka stale objevuje, mozna to chce restart nebo uplny odstraneni Perianu a pak by VideoDrive ve Front Row mozna fungoval, zkusim

    #128723
    rainer
    Účastník (Participant)

    treba pouzivat vlc a je po probleme

    #128726
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    vole, vlc neřeší titulky ve frontrow. Mě štve, že iTunes neumí titule a pokusy s filmama se mi dělat nechce, videodrive mi nefunguje, některej film ani neumí dát do itunes a titule prostě nespustí. Zatim používám Movist, vlc je divnej linuxářskej bastl.

    #128734
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Vojtin – vsimol si napis na ikone Movistu ? :-) Ale inak som prekvapeny aky sikovny prehravac. Rychly, titulky ma pekne poriesene pod filmom kde patria a hlavne viac Mac style :-). Skoda len ze nevie prehravat DVD (myslim, tak narychlo ako som skusal som nezistil ako), tych pomalych a divnych transition effectov pri prechode na full screen (este ze tam je aj volba none) a blikania OSD vo full screene ked pouziva ffmpeg. Ale to su drobnosti ktore snad budu casom poriesene a VLC je veru asi viac zabugovane (to caste padanie pri prechode na fullscreen ma uz stve) ale v niektorych pripadoch nenahraditelne :-)

    #128749
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Všiml, ale názor neměnim, vlc má milion nastavení, který jsou k prdu.

    #128812
    raul
    Moderátor

    Vojtin: VideoDrive 1.6.2 podporuje uz aj titulky vo frontrow aj itunes. Som to odskusal, fakt sa mi to dost paci.
    Treba sa s tym len pohrat: najprv musis cez VD importovat video do iTunes a potom opat cez VD kliknes na toogle subtitles. Ak zaskrtnes polozku frontrow, film sa bude dat prehrat s titulkami vo FrontRow, ak odskrtnes, bude sa dat prehrat s titulkami v iTunes.
    Vysledok je teda taky, ze si musis vybrat, v com budes chciet video pozerat. Ale ak by si aj rozhodnutie zmenil, da sa to prepnut a na “prerobenie” budes cakat asi 3s…

    Urcite by bolo najlepsie, keby konecne uz Apple vydalo update na FrontRow a zobrazovanie titulkov. Takto je to na p. ale VD aj tak z vacsej casti problem riesi..

    Redakcii MacBlog: o tom by sa mozno zisiel napisat aj clanok. Ak uz taky je, nezaregistroval som ho, pardon :-)

    #128853
    lisum
    Účastník (Participant)

    Jsem zastancem totalne nejjednodusiho pristupu k souborum, vetsinou nechci spoustet dalsi aplikace abych videl obsah souboru,

    Idealni by bylo pouziti quick look, jenze me fascinuje jak mac os featury nejsou nekdy dotazeny,
    pomoci perianu v quicklooku funguji max tak srt titulky, movilist vypada solidne, titulky zobrazuje v perfektni kvalite na dobrym miste, je slusna podpora Remote a funguje svizne (Mplayer stabilni moc neni, VLC nekdy taky ne – nektery wmv video ho dokazou shodit), takze z tech zasadnejsich veci mi na movielistu chybi podpora sub titulku.

    Pokud prehravam video treba v double size a mam jich nekolik v playlistu, chtel bych aby velikost toho videa zustala tak jak ho nastavim u toho prvniho (aby dalsi video v poradi se nezmensilo na normal size) a treba i pri pristim spusteni aby si pamatoval tu velikost okna pro video jakou si nastavim, to me prudi snad u vsech prehravacu na mac os co jsem vyzkousel.

    #128854
    lisum
    Účastník (Participant)

    pane boze, samozrejme Movist, jsem uz z tech nazvu mimo, zkousel jsem v posledni dobe hodne prehravacu a zatim idelani neni zadny, vzdy nekteremu neco chybi…
    mam apple tyden, takze zkousim co se da

    #128863
    iwans
    Účastník (Participant)

    Este som si spomenul na jeden soft, ktory podla mna stoji za vyskusanie – Plex (predtym OSXBMC) Mam pocit, ze to viac-menej kopiruje menu XBoxu a je to funkcne aj s titulkami. A je to free.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.