Folder obrazky

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Folder obrazky

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55819
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Neviem preco, ale nezobrazuje mi obrazok zlozky. Klasickym postupom ju priradom Get Info>prenesiem na ikonku obrazok. Avsak stale mi ho nezobrazuje, len klasicku ikonu obrazku .jpeg. Skusal som viacere obrazky, nic.

    #113710
    Aleks
    Moderátor

    Musíš vo View -> Show View Options (cmd+J) odškrtnúť možnosť “Show icon preview”. Pretože keď je to zaškrtnuté zobrazuje to miesto ikoniek obrázkov (a v Leopardovi nielen obrázkov ale aj mnohých dokumentov) ich náhľad…

    #113715
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Presne to som tiez kontroloval. Mam to odskrtnute. Len tie subory, ku ktorym chcem manualne pridelit obrazok tie, sa zobrazuju, ako keby “Show icon preview” nebol odskrtnuty. :( Musi byt na to nejaka specificka velkost, typ obrazka?

    #113716
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ak ju prenášaš nad ikonu zložky v časti Preview, hádžeš ju do zložky. Skús otvoriť info zložky, vedľa info obrázku -> klikni na ikonu obrázku hneď vedľa názvu -> CMD+C –> klikni na ikonu zložky v info zložky vedľa názvu -> CMD+V. Malo by to ísť.

    #113717
    Aleks
    Moderátor

    Sorry, zle som pochopil čo chceš urobiť :( Prvý post si nevšímaj :)

    No ide o to, že ikonka obrázku je aj keď máš zapnuté show icon preview stále tá defaultná (papier kde je napísané jpeg s pokrčeným rohom) nezmení sa. Lenže keď sa pozeráš na ten súbor vo findery miesto toho aby sa ti zobrazila jeho ikonka, zobrazí sa ti jej preview (kedže máš zapnuté “show icon preview”) jeho ikonka sa nezmení, tá je nezávislá na nastaveniach. Preto ani keď kopíruješ kopíruje sa ti tá stará. Toľko teória.
    Teraz ako na to. Stiahni si program Pic2icon (maličký freeware) zmeň ním obrázok na ikonu a tú skopíruj… Tak sa dajú vytvárať aj pekné neštvorcové ikony (keď máš priesvitný PNG obrázok)…

    A dúfam, že som to vysvetlil zrozumiteľne…

    #113733
    Anathos
    Účastník (Participant)

    to Milan: to uz davno viem, ved tak to aj robim… a ide to aj bez cmd+c a cmd+v, staci ked zoberies obrazok a hodis ho na tu malu ikonu v rohu. A aj viem, ze ked ju prenesiem na tu vacsiu dole, tak to hodim do zlozky… Len mi to stale zobrazuje zakladnu ikonu .jpeg, i ked klasicka ikona zlozky sa zmeni…

    to Aleks: ked budem doma, jednoznacne vyskusam, diky moc

    #113734
    jurosik
    Účastník (Participant)

    a to co tam vkladas je formatu .icns?

    #113738
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Mna sa pytas? Nie, vkladam tam .jpeg obrazok

    #113794
    jurosik
    Účastník (Participant)

    ano teba som sa pytal. aby ti zobrazovalo ikonu suboru (nebavime sa o nahlade obrazku), tak potrebujes vlozit subor vo formate icns, ten si lahko vytvoris z png pomocou programu Pic2icon:
    http://mac.softpedia.com/get/Graphics/PicIcon.shtml

    #113816
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Zvlastne, ze vyberiem subor pomocou pic2icons, ale priponu, nic s tym obrazkom neurobi, nadalej zostane .jpg alebo .gif atd…

    Ale po tom, ako to urobim, tak zrazu zmena obrazka folderu je mozna a pritom subor zostal v takom istom formate, ako mi vysvetlite toto?

    #113820
    jurosik
    Účastník (Participant)

    no on ho urcite zmeni, aj ked nepremenuje priponu…

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.