Firefox si berie veľa ram

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Firefox si berie veľa ram

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #82850
    kukaj
    Účastník (Participant)

    ..ospravedlňujem sa ak je tu už takáto téma ale mám hlavu v smútku! Firefox si začal z neznámych príčin v poslednej dobe brať vyše 800MB RAM (pri 64bit) pričom niekedy takto funguje v pohode a niekedy sa mi z ničoho nič spustí na plné ventilátory, CPU vyskočí na 90% (obe jadrá), a s macbookom sa nedá pracovať (spomalený) a to je pustený iba iTunes a Firefox (5 kariet s bežným obsahom a 2 karty youtube s videom) – rozhodol som sa pre-inštalovať macOSX a teraz mi berie 600-700 MB (pri 64bit) ale problém stále pretrváva..
    ..priznám sa neviem koľko mi bral Firefox RAM v minulosti ale nikdy mi takto nespomaľovalo macbook, Firefox používam už pár rokov a viem, že na ,,win” mi kedysi bral 200mb max..

    Diky moc za rady!

    #295327
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Kasli na Firefox, je to nenazraty pomaly moloch. Navyse nijak nezapadne do Mac OS X, kedze nepouziva jeho nativne funkcie. Skus Safari 5 alebo Chrome. WebKitove prehliadace su rychlejsie, rychlejsie implementuju standardy a nie su nenazrane.

    Drvivu vacsinu rozsireni z Firefoxu najdes aj pre Safari a Chrome.

    #295328
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    Suhlasim s kolegom vyssie, presne to iste som zazival aj ja, zralo to pamate jak nejaka naslapana gamesa ;) Zrus firefox, a pouzi safari & chrome ;)

    #295342
    odklizec
    Účastník (Participant)

    No tak to ja se teda FF zase zastanu. Ono je to totiz uplne jedno, ktery browser pouzijes. Respektive, FF bere v prubehu casu dokonce mene RAM, nez napriklad chrome, ale i safari! Dlouho jsem zkousel a patral po browseru s nejmensi spotrebou RAM a vzdy jsem se vratil k FF. U chrome je ta spotreba docela brutalni, coz je dan za to, ze kazdy tab bezi ve vlastnim procesu.

    Co se tyka CPU na 100% procent, to dela s nejvetsi pravdepodobnosti flash. Doporucuju naistalovat flash block a bude klid. Flash je zkratka prasacka technologie a plno flash stranek a elementu je navic prasacky napsanych. Taktez doporucuju nahodit adblock plus, ktery zarazi tipec nejruznejsim reklamnim banerum a framum, cimz se opet usetri slusny kus RAM a stranky se budou i rychleji nacitat. Pruser ovsem je, ze si pak clovek tak zvykne na stranku bez reklamy, ze kdyz pak ma neco najit na pocitaci s neoptimalizovanym browserem, nestaci se divit ;)

    #295353
    raul
    Moderátor

    odklizec: to si porovnaval, ktory prehliadac, kolko ram zerie? To je uplna windowsacka hlupost :) Moze safari papkat viac ram, ale pokojne moze bezat sviznejsie… Kolko ram zabera, nie je spravne kriterium imho…

    #295360
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Raul, kdyby nebylo dulezite, kolik ktery program zere ram, nebyla by dulezita velikost ram ve stroji, nemyslis? Test je pomerne jednoduchy. Staci otevrit sadu tabu se stejnym obsahem a udelat sadu stejnych kroku. Je to pravda primitivni a neprilis prukazny test. Ale mam to odzkousene i dlouhodobym pouzivanim. FF proste v konecnem dusledku spotrebovava min ram, nez zminene safari a chrome.

    #295361
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Suhlasim s odklizecom. Realne Safari papa viac RAM ako Firefox. Problem u teba moze byt asi te ze mas spusteny flash co je fakt totalny zrut.
    Pozri sa do Activity Monitor co ti tu ramku naozaj najviac vyziera, u mna je to jednoznacne flash koli ktoremu musim upgradovat pamate bo macbook sa v poslednom case uz neda normalne pouzivat.

    #295385
    raul
    Moderátor

    Program, ktory spotrebovava viac ram, moze bezat sviznejsie + os x moze popri nom bezat sviznejsie, ako pri program, ktory jej spotrebovava menej. Ram je urcite dolezita, nepovedal som, ze nie. Ale myslim si, ze je hlupost vybrat si prehliadac podla toho, ci spotrebuje 100mb ram, alebo 300mb ram. Ide o mnoho dalsich faktorov, z ktorych velkost ram je len jedno kriterium na porovnavanie – a mozno nie az tak dolezite.

    Preto neriesim, co zerie viac ram (eraserv), ale co sa da lepsie pouzivat. Flash nainstalovany nemam, dal som ho prec. To bola katastrofa. Na co mi je…

    #295388
    Lukkas
    Účastník (Participant)

    A ako si “preinportovat” zalozky hesla atd z FF do Safari pripadne ineho prehliadaca?

    A este mam taky problem ze ked nechtiac kliknem na CMD + Q tak mi vypne bez vyzvania cely prehliadac … a to ma vzdy vie tak nasrdit :)

    Diky za help

    #295415
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ako pise Raul, nevidim problem v tom, ked nieco pouziva vela RAM. Ak ju ma k dispozicii, nech ju pouziva – reakcie su potom sviznejsie. Dolezite je, aby sa tej pamate vedel program zbavit, ak ju potrebuje iny program. RAM ale nie je na pozeranie. Kazdy moderny OS dnes funguje tak, ze sa snazi vyuzit RAM najviac. Vytesovat sa z toho, kolko jej mam volnej nedava ziadnu logiku.

    Horsie je, ked program RAM zerie a jeho reakcie su otrasne, alebo ju zozerie a blokuje k nej pristup inym programom – to nie je dobre urobena aplikacia. A je to typicky priklad Firefoxu. Nie nadarmo je jeho portovanie na mobilne systemy stale v plienkach a nestoji to za vela. Nehovoriac o jeho neuveritelne pomalom spustani a otrasnom GUI.

    Je ale pravda, ze najvacsim pozieracom vykonu, zdrojom nestability je Flash. ZMAZAT! /Library/Internet Plugins. V Safari nahradit doplnkom YouTube5, aby sli videa. V pripade nutnosti pouzivat Flash spustit Chrome, ktory ho ma vstavany.
    ——

    IMPORT DAT
    Zalozky – staci exportovat cez menu Bookmarks/Zalozky vo Firefoxe a pouzit File > Import Bookmarks v Safari. V Chrome kliknut na ikonu instalaterskeho kluca vpravo hore > Bookmarks > Import Bookmarks and Settings.

    Import hesiel:
    Safari pouziva systemovy Keychain. Firefox svoju internu databazu. Doplnok pre Firefox „Keychain services integration“ umozni Firefoxu ukladat hesla do Keychainu, takze ich Safari moze automaticky vyuzivat.
    K stiahnutiu tu:
    http://code.google.com/p/mozilla-keychain/

    Po nainstalovani restart Firefoxu a nasledne Firefox po spusteni hesla ulozi do Keychainu.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.