Finder neodpovedá

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Finder neodpovedá

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #1122213
    IAemotion
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    po usilovnom Googlení som nič nenašiel a teda skúsim tu. Od včera mi absolútne nereaguje Finder (Big Sur 11.2.3) (nedostanem sa do žiadnej zložky, na ploche žiadne ikony…) pričom všetko ostatné funguje normálne. Nefunguje ani v núdzovom režime. Skúšal som reštart, reset NVRAM no nič nepomohlo. Zaujimavé je, že v hosťovskom účte, Finder normálne funguje tam sa však k mojim súborom nedostanem. Jedinú čudnú vec, čo som si všimol, je že v Monitor aktivity pri zapnutom Finderi vyskakujú distnoted procesy po cca 480kb.

    Inak som nič nové neinštalovaj. Problém asi bude súvisieť s tým, že som musel na tvrdo zastaviť nejaké procesy v Safari po zamrznutí/spomalení systému… či to však malo na to 100% dopad neviem posúdiť.

    Keď vynútim ukončenie aplikáciie, Finder sa tvári, že je spustený. Je však červený a (neodpovedá). Ak ho vynútene ukončím, nespustí sa sám. Musím ho zapnúť a situácia sa opakuje.

    Pre test som skúsil otvoriť Photoshop. Tam mi išlo súbor z histórie úprav normálne otvoriť. Keď som ho však chcel uložiť, aplikácia prestane pracovať. To isté sa stalo napr. aj pri textovom súbore.

    Pri pokusoch mi 2x nabehli na ploche ikony. Keš som chcel niečo otvoriť alebo presunúť loader sa roztočil a nič viac sa robiť nedalo.

    Napadá niekoho, ako by sa dal môj problém vyriešiť bez preinštalovania systému?

    Ďakujem

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.