externy HDD

Domov Diskusné Fóra Nezaradené externy HDD

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Tomisss
    Účastník (Participant)

Ahojte som čerstvý majiteľ macbooku pro. Dnes som k nemu pripojil externý HDD a problém je v tom, že ked kopírujem z hdd do macu tak to ide v pohode no keď chcem opak tak to nefunguje. Niečo som o tom čítal, ale nevyznám sa do toho, že su nejaké fomáty FAT32 a NTFS, ale absolutne sa do toho nevyznám. Najlepšie by bolo keby bol niekto ochotný vysvetliť, že napr. je potreba stiahnút taký a taký program nejako to zmenit a môže sa kopírovať, či sa tým zmenením formátu vymažu data a pod. Prosím nepište mi sem, že je tu milion tém o tom ja len chcem presnú radu a neviem ani čo mam napisať do hĺadania problemu.

????
    Účastník (Participant)

najrychlejsie riesenie:

– odzalohuj data z USB disku
    – spusti Disk utility, nalavo vyber USB disk, daj Erase a vyber format ExFAT

to je vsetko. OSX nema nativne podporu pre zapis na NTFS, da sa to vyriesit instalaciou Paragon NTFS, ale osobne nevidim ziadnu vyhodu NTFS particie na prenosnom mediu (okrem sifrovania)

JFK.
    Účastník (Participant)

Nasrať Paragon a tieto dristy, nechápem ako to tam niektorí môžete pchať…
    A nasrať aj cely NTFS.

Hoď si tam exFAT.

(Čisto technicky by bolo lepšie ak by si si to naformátoval na windowse, lebo moze sa stať a uz sa mi to aj stalo, že exFAT naformatovaný na Macu nejakým záhadným spôsobom ten debilný Windows nerozpozná!)
    Inými slovami,
    Mac nemá problem s exFAT či už formátovaný na Windowse alebo na Macu.
    Windows má problem, resp. môže mať problem s exFAT formátovaným na Macu.

Každopádne, Welcome to our world.

bawy
    Moderátor

Tomisss: Jednoznačne formatuj na exFAT, časy kedy s ním mali nejaké OS problém sú dávno preč.

iTuxx
    Moderátor

aby sme tu mac len nechvalili. Vcera ma nasral pretoze nevidel navigaciu, ktora mala FAT. V disk utility bola, ale nenamountovalo ju, takze som na nu nevedel kopirovat. Nastastie som mal pri sebe aj Windows, kde to fungovalo bez problemov. Doteraz nechapem ako tento system nemohol namountovat FAT. Stary 100 rocny file system a OSX to nedokazal. Tfuj!

nickey
    Účastník (Participant)

@JFK, co sa tyka paragonu a „dristov“, tak pracujem v spolocnosti kolegov a kolegin kde mame macbook len dvaja a kde kolovanie diskov je bezna vec, stalo sa mi x krat, ze disky od kolegov mi nevidelo a riesit s vacsinou temu preformatovania na exfat je v nasom pripade bezpredmetne

mne to pomohlo

farbakp
    Účastník (Participant)

Ahojte, naformatoval som externy HDD na exFAT na Macu a ked ho pripojim na Windows, tak mi ho PC nevidi.. ako sa to da vyriesit..? dakujem..

Stormtrage
    Účastník (Participant)

farbakp : Naformatuj ten externy HDD na exFAT vo Windowse a potom pojde aj na Windowse a aj na Macu.

farbakp
    Účastník (Participant)

No to som skusal, ale windows mi ten externy HDD vobec nevidi.. a to som skusal vsetky USB porty..

JFK.
    Účastník (Participant)

tak ho v macu preformatuj na nejaky FAT32 alebo hocičo a potom to hoď do windows a tam to preformátuj znovu.. na exFAT…

iTuxx
    Moderátor

Toto je presne pripad, kedy sa musi prisposobit OSX vacsine a nie hrat sa na nieco, co nie je. Pekne si nainstaluj ten Paragon a nemusis nic formatovat. Toto proste OSX nevychytal.

Stormtrage
    Účastník (Participant)

Nainstaluj si Tuxeru Ntfs a nemas problem s nicim a nemusis sa bat ze ti Hdd nejaky stroj nezoberie.

????
    Účastník (Participant)

farbakp: otvor si spravi diskov vo windows, zmaz z ext.disku existujucu particiu, vytvor novu, naformatuj a mas. Ziaden ntfs driver ti k v tomto nepomoze

Stormtrage
    Účastník (Participant)

Pomylil som sa stym komentarom čo som napisal, ako povedal s3030250 otvor si HDD v spravci diskov, zmaž particiu a znova ju naformatuj.

hrobo
    Účastník (Participant)

@farbakp, aky mas win? starsie systemy exfat nepoznaju.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.