elektricke „kopnutie“ macbook air 11

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware elektricke „kopnutie“ macbook air 11

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Jan90
    Účastník (Participant)

Priateľka si minulý týždeň zadovážila Air-a 11, a ma nasledovny problem, ak je pripojený k el. sieti a ona sa od neho vzdiali a potom zas pride a prebudi ho, air ju „kopne“, je to pravdepodobne jasna vec na reklamačku, len sa chcem spýtať či má niekto podobne skusenosti ? a ako pri to postupoval

minob1
    Účastník (Participant)

Mna kope macbook pro, ale je to tym ze som nabity statickou elektrikou ;-) aspon u mna

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

nie je to vec na reklamacku, hlinik je proste vodivy a prebija. Vyriesis to tym, ze uplne jednoducho a proste zapojis do adaptera kabel s uzemnenim (klasicky faza, nulak + zem – znamy „kolik“ v zasuvke).

Jak proste, doktore Watsone ;)

cengi
    Účastník (Participant)

mna tiež kope, ale po čase si človek zvykne :D

Jan90
    Účastník (Participant)

Hmm, len mi to nejako nejde do hlavy dokonca boli naraz vybrane 2 macbooky, a jeden frči uplne bezproblemovo a jeden „kope“… zapojené na tu istú sieť , tiež sme si zpočiatku mysleli ze to je len staticka energia (nejake zle oblečenie) ale to sa po tyzdni vyvratilo

bawy
    Moderátor

jan90: do zastrčky ti ide kábel s uzemnením? ta dierka v strede..

mmacoo
    Účastník (Participant)

zástrčka je na kábli :)

mja
    Účastník (Participant)

@Jan90 Tak skuste bez oblecenia :D

mna tiez Pro sem tam kopne, nic vazne, a to ho mam v zasuvke s filtraciou a prepatovou ochranou.. ale nechyta sa to na cinsky androidovy tablet za $45, ta nabijacka ma uz par krat tak kopla ze som videl hviezdy pred ocami :)

iTuxx
    Moderátor

mja: keby si ju dal do miestneho futbaloveho klubu, mozno by vyhrali aj ligu majstrov :-)
    ja mam tiez taky tablet, ale moja nabka tak dobre nekope :-)

palo s.
    Účastník (Participant)

v krabici mas aj uzemneny kabel (trojkolik, taky dlhsi hrubsi). Ten by kopat nemal. Ak aj ten kope, tak potom je to na reklamaciu. tato staticka elektrina je na hlinikovych macbookoch uplne bezna vec, ked pouzivas dvojkolik. Zial.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

to nie je „zial“, to je fyzika vazeni :)

culi7
    Účastník (Participant)

Mna kope ked ho mam na nabijacke. Ked ide na baterku nic. Viem to nejak vyrisiet aby ma to furt nekopalo?

????
    Účastník (Participant)

ide zima, suchy vzduch, vsetko pripojene do elektriny zacina kopat, celkom normalne. najlepsie su papuce s flysovou podrazkou v kombinacii s laminatovou plavajucou podlahou, lietaju iskry :-D

kto to chce vyriesit bez kopania, sadnut k notebooku, vybit sa o radiator a notebook uz nekopne. alebo pouzivat zvlhcovac vzduchu, vtedy je to trochu miernejsie

inak nevie niekto, ci Magsafe adapter ma uzemnenie ? je to ten siroky kovovy kolik ?

maiob
    Účastník (Participant)

Aj ked ten trojkolik ma sice zemniaci kolik v zasuvke do adaptera ide len dvojkolik myslim ze tam nie je ziadny zvlast zemniaci kontakt cize je to jedno ci je 2 ci 3 N a PE vodice su aj tak niekde v rozvadzaci spojene …ako je vyssie napisane ide zima ludia si oblekaju rozne materialy ktore ich v lete nenapadnu kope vsetko od nakupnych kosikov, dveri na aute az po macbook :)

????
    Účastník (Participant)

macbook kopne hned po dotyku, lebo je cely kovovy a s tymto vyrobca urcite pocital, neublizi mu to, ale je to trochu neprijemne.
    ale o dost neprijemnejsi je kopanec od plastoveho notebooku, ktory kopne spod klavesnice, touchpadu, alebo displeja. kopanec je menej ocakavany a navyse to podla mna moze ublizit samotnemu notebooku.

maiob: je dost mozne, ze ten kovovy kolik je ochranny vodic. ked das dole elektricku zasuvku, je tam kontakt pre ten siroky kolik na adapteri: http://i50.tinypic.com/91cpa9.jpg

????
    Účastník (Participant)

takze pozeral som a prepipol som to, Magsafe adapter naozaj ma separatny zemniaci a ochranny vodic. PE vodic je presne na tom kovovom placatom koliku.

nic to vsak nemeni na tom, ze to kope s ochrannym vodicom, aj bez neho :)

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Ako sa prejavuje také kopnutie?

Len sa pýtam, mne sa to ešte nestalo :-)

????
    Účastník (Participant)

ked si s niekym podas ruku, alebo ked sa v zime dotknes nejakeho kovoveho predmetu, pripadne prudu vody, ozve sa prasknutie a pocitis na dotknutom mieste pichnutie, v tme vidno aj modru iskru. uvidis sam, ked sa to stane :)

eraserv6
    Účastník (Participant)

Vola sa to staticka elektrina ked sa nou clovek nabije hlavne od svetrov z umelej cinskej vlny ktora avivaz nevidela od svojho vzniku :-).
    Neuzemneny hlinikovy book sa skor prejavuje brnenim v prstoch ked nimi clovek prejde po jeho povrchu, preskocenie statickeho vyboja musite riesit napriklad tou avivazou :-)

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Ďakujem za vysvetlenie :-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.