DVD Software

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software DVD Software

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56548
    Suno
    Účastník (Participant)

    No, tak zase zakladam temu, v poslednom case uz tretiu.. :(

    Mam jeden dotaz, resp. problem, a sice, mam v pocitaci kompletne Season roznych serialov (napriklad Kosti, Step by Step) a ide o to, ze na 1 DVD-čko sa sice zmesti cela 1 season, ale vyzera to dost chabo.. Chcem si urobit take “kolekcie” tychto serialov, aj s DVD menu, ale ked napr. cez iDVD chcem nieco take urobit, zmesti sa mi tam samozrejme len 150 minut.. Neda sa tam urobit nejaka kompresia? nechcem davat 4 DVD-čka na 1 season, ved by som to ani nemal kde davat a kupovat tolko DVD-čiek.. No, nic moc. Dalsie riesenie by bolo kupit externy HDD, s pripojenim na telku, ale chcem najprv vediet ci sa to neda vyriesit takto..

    Dik za info!

    #118637
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Danne DVD prehratelne v DVD prehravaci sa da nahrat v roznych formatoch a datovych tokoch .. rozlozene na drobne, nastavis si kvalitu a podla toho sa ti zmesi na DVD od 45 min do 3 hodin videa. Toto je klasicky DVD format. Usudzujuc podla toho, ze tam supnes celu season, davas to tam v divixe alebo nejakom podobnom komprimovanom formate (usudzujem aj podla toho ze season TV series sa tu oznacuje v zasade na serveroch, o ktorych mi Milan nedovoli pisat :)). Preto ked si tento komprimovany format supol do iDVD, chcelo z toho urobit nekomprimovany… a preto sa to tam nevoslo. V kazdom pripade, ak to chces nechat v divixe, tak tam to menu nepojde dat…

    Rady :

    …preformatuj filmy do nizsej bitrate / rozlisenia, ak je to divx. Na to su tony programov na nete pre mac, len si vyber, ktory ti vyhovuje, a hlavne aby ti zvoleny program podporoval codec v DVD prehravaci.
    … Alebo to vypal na dual layer DVD, dvojnasobna kapacita.

    #118638
    happy.hack3r
    Účastník (Participant)

    predchadzajuca rada asi je trochu mimo, co sa tyka povodnej otazky…
    …ako repdpokladam mas z netu stiahnute cele serie a v DivX formate…tie su zvycajne kodovane tak, ze 12 casti ti vyjde na jedno dvd…ty by si ale chcel urobit k tomu menu, co je mozne iba ked “prehravas” dvd nahrate v dvd formate a nie “prezeras” obsah dvd, kde mas ulozene DivX subory. Aby si mohol pridat menu potreboval by si to prekonvertovat do dvd formatu a pri zachovani kvality ake maju tie videa v divx formate by si to vyzadovalo ovela viac miesta na dvd cize v konecnom dosledku ovela viac dvd medii by si potreboval ;)
    doporucujem ti pridat nejaky obrazok/foto s temou serialu na dvd a ked to vhodne pomenujes tak sa ti zobrazi na prvom mieste v zozname suborov, co by malo zabezpecit, ze ti dvd prehravac automaticky zobrazi ten obrazok/fotku…ja to tak mam na svojom philips divx prehravaci…ale ked si to mozes dovolit, daj si mac mini do obyvacky a mas to vyriesene ;)

    #118652
    Suno
    Účastník (Participant)

    Dik za rady !

    Rozmyslam nad Apple TV, ale ma malu kapacitu.. Zrejme kupim niaky externy HDD, je s tymi DVDckami prilis vela roboty.. Ale laka ma to mat to na DVDckach, vies mas z toho lepsi pocit ked to aj vidis. :)

    Hacker, chces tym povedat, ze ked si pridam na DVD-čko serialovu fotku s nazvom napr. “step by step season 1 episode 1” a taky isty nazov bude mat aj samotny klip, ukaze mi to v DVD playeri v zozname epizod (tj, aby som videl co idem spustit) ?

    Mimochodom, je to v .avi formate.. Ja sa prilis v komprimovani a celkovo vo videach nevyznam, urobil som uz par dvdciek v iDVD, ale ved to by zvladlo aj decko :)

    #118720
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    A co tak kupit DVD prehravac s podporou DivX?? 12 epizod na DVD a vystarano. Okolo 2500Sk najlacnejsie a je to bez prekodovania, len to staci napalit.

    Inak HDD s TVout tiez nie je zly napad a ak sa da este napojit do domacej siete, mas to uplne skvele riesenie. Ceny si presne nepamatam ale je to okolo 2500-3500Sk + HDD. Je to zo vsetkeho najdrahsie riesenie ale zato pohodlne.

    Pohodlnejsia je snad len AppleTV, s ktorou sa ale ale daju robit uzastne hacky.

    #118729
    Suno
    Účastník (Participant)

    ivan.m, nejde mi o najlacnejsie riesenie, ja si radsej priplatim za pohodlie, a okrem toho, s podporou DivX playera mam, ide o to ze by sa tam zmestilo len 12 epizod, zatial co oficialne serie (v anglictine) napr na amazon.com maju celu season na jednom DVDcku, jednostranovom. Ale dik za radu :)

    Nie, myslim ze cena HDD s TV vstupom je drahsie.. Tusim okolo 20000.. Mozes mi to potvrdit alebo vyvratit? Nejde mi o to, ale keby bolo lacnejsie neodmietnem :)

    Ja by som si zarucene kupil Apple TV, ale 160 GB mi je proste malo, a nech mi nehovori taka sofistikovana firma ako je Apple ze nevie napchat viac spaceu do takej velkej škatule..

    Dik za odpovede

    #118730
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Inak chceckni si na nete divx ultra, to je prave to menu co potrebujes, a ak ti to podporuje ten tvoj Divx DVD player tak mas vyhrane.

    #118777
    Suno
    Účastník (Participant)

    Kompi, diki moc.

    EDIT.: Kompi, hodis mi prosim ta link na ten program? Skusal som hladat, ale nezdarilo sa.. Ak by si mohol, aj pre Vistu, aj pre Mac (mam bootcamp). Dik moc.

    #118781
    Kompi
    Účastník (Participant)
    #118808
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Suno, nasiel som to:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47981

    RJ-45, USB2
    MPEG 1/2/4 (AVI, MPG, DAT, VOB, Divx a Xvid), MP3 a JPG.
    Dialkove ovladanie..

    2200Kc

    Chcelo by to to nieco s HDMI ale to sme zase pri tej Apple TV ;)

    #118884
    Suno
    Účastník (Participant)

    Mas pravdu :) Ale Apple TV nechcem, ma nizku kapacitu HDD a je nepomerne draha (iTunes na SK neni, nepotrebujem iTunes store :) )

    kompi, dik aj tebe, zistil som ze nemam taky prehravac.. No nevadi.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.