Da sa pomocou iTunes Match zvysit kvalita skladieb v hudobnej kniznici?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Da sa pomocou iTunes Match zvysit kvalita skladieb v hudobnej kniznici?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98121
    iTuxx
    Moderátor

    Pekny den prajem priatelia, mam otazocku, ktora je spomenuta v nadpise.
    Mam v kniznici vela skladieb v mizernej kvalite mp3 128kbps. Doteraz mi to az tak nevadilo na obycajnych sluchadlach (KPP). Uz vyse roka si do kniznice pridavam len skladby s 320kbps alebo kupujem zo Storu v aac. Lenze nedavno som si starostlivo postavil vlastne repro bedne a mizernu kvalitu je na nich velmi dobre pocut. Preto sa pytam, ci si viem nejako hromadne zvysit kvalitu skladieb pomocou iTunes Match?
    Viem ze mi asi ostane v pocitaci hudba v 128kbps, ale keby som ju vymazal a stiahol z cloudu, bola by vo vyssej kvalite? Alebo ako to funguje? Ostanu mi tie lepsie skladby aj ked si uz dalej sluzbu nepredplatim?

    Dakovala.

    #374723
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Funguje to tak ze ak sa skladba uspesne sparuje s jej verziou v iTunes Store tak sa dostanes k 256kbps formatu AAC co by mal byt ekvivalent 320kbps vo formate MP3. Teda ak sa nesparuje (co sa mi obcas stane ze z albumu 10 skladieb sa obcas ako na potvoru 1 skladba neporiesi) tak ostane v povodnej kvalite.
    Ja som to robil tak ze som najskor prekonvertoval skladby na 256 kbps AAC a potom ked sa nieco nezhodovalo tak to malo rovnaku kvalitu. Problem bol ked sa nezhodli prave tebou spominane nekvalitne MP3. Vtedy som si pomohol netom a stiahol som si konkretnu skladbu alebo cely album a skusil to znova.

    #374727
    iTuxx
    Moderátor

    Dik za odpoved Hurfo.
    Podla coho sa to paruje? ID3?
    Tie kvalitne z cloudu mi nahradia nekvalitne v miestnej kniznici?

    #374732
    driver123
    Účastník (Participant)

    Tiez som sa pokusal prist na to, podla coho sa to paruje, ale nepodarilo sa mi…cital som rozne fora, rozoberali tam dlzku skladby, ale ja si tiez myslim ze to bude podla ID3 tagov. Kazdopadne, tymto sposobom sa mi podarilo tiez si spravit celu kniznicu vo vyssej kvalite…samozrejme okrem niektorých menej komerčných skladieb, ktoré nie sú v iTunes Library a niektorých ďalších. Drvivú väčšinu ale rozpozná a potom stačí naozaj zmazať lokálnu verziu súboru a stiahnuť z cloudu nový. Ten už ostane v počítači aj pri nepredĺžení iTunes Match, keďže fyzicky stiahne súbor a ten si je možné kamkoľvek odzálohovať.

    #374764
    iTuxx
    Moderátor

    Presne takto som myslel ze to bude fungovat. Dikes za potvrdenie :-)

    #374788
    P4r4doX
    Účastník (Participant)

    Paruje to podla akustickeho odtlacku (nieco ako hash z audia). Na podobnom principe funguje napriklad SoundHound.

    #375531
    elvis1979
    Účastník (Participant)

    Skladba ktora uz bola skonvertovana napr. z audioCD na 128kbps je tak stlacena a orezana, ze spat dostat z toho vsetky potrebne ferkvencie, ktore akoze robia piesen kvalitnou je nemozne.
    Trocha treba vediet, co sa deje pri konverzii audiosignálu a o co prichadzame, kedze chceme napchat co najviac skladieb do nasich zariadeni. :(
    Teda ak chces mat kvalitu tak potrebujes konvertovat z este kvalitnejsieho zdroja (napr. wav subor). treba vediet nieco o vzorkovani a o bitovej hlbke. Taktiez je dolezite vediet nastavit spravne parametre konverzie a pod.
    Teda v nasej beznej praxi, v itunes nastavit import z CD na 320kbps, vzork. frekvencia 44100, alebo 48000Hz, constantBR, nedavat jointstereo ale normalne. Tieto vsetky parametre sa menia v zavislosti od toho ako menime datovy tok, teda aj kompresiu.
    Ku konkretnemu pripadu. Ak skonvertujes skladbu ktora ma 128kbps na 320kbps, bude vacsi subor, teda opticky sa mi zda, ze je “kvalitnejsia”, ale nic smenedosiahli, pretoze tie data , ktore tam maju byt uz tam davno niesu (napr vysoke frekvencie, rozne harmonicke a pod.), ktore sa uz pri tej konverzii na 128kbps stratili.

    #375560
    iTuxx
    Moderátor

    dakujem za informacie. Viem ako kompresia audio suborov funguje aj ako ripovat z kvalitnejsieho zdroja. Ja som sa pytal na trochu inu vec a to, ci je mozne zvysit kvalitu tym, ze pomocou sluzby iTunes Match nahradim moje povodne skladby v nizsej kvalite za skladby v iTunes Store ktore su standardne v 256 kbps bitrate a formate AAC. Nechce sa mi ich po jednej hladat na internete vo vyssich bitratoch a vymienat v mojej hudobnej kniznici. Niektore skladby sa uz najst kvalitnejsie mozno ani nedaju. Preto som chcel pouzit tu fintu.
    Odpoved som sa dozvedel: predplatit si Match, sparovat kniznicu so skladbami v obchode, vymazat lokalnu kniznicu a vsetko z cloudu stiahnut. Potom budem mat nahravky hromadne stiahnute vo vyssej kvalite.

    #375688
    Benne
    Účastník (Participant)

    iTuxx a vies nejaky sposob ako vymazat vsetko co mas na disku? Primitivne vymazat music folder? :D

    #375692
    iTuxx
    Moderátor

    ine ma nenapada :-)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.