BootCamp problem

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software BootCamp problem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 46 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54358
    zemiak
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    mam zalusk na BootCamp, kedze Parallels zatial nepodporuju akceleraciu grafiky. Lenze mi nejde instalovat. Najprv sa mu nepacil stav mojho disku, po nabutovani z instalaciek som ho opravil, ale teraz hadze chybu (neviem to doslova): Cannot move some files, please reinstall.

    To sa mi ale vonkoncom nechce :-( Neviete niekto lepsie riesenie?

    Dakujem!

    #106678
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    aky mas Mac? Aku mas verziu Mac OS X? Mas stiahnute vsetky aktualizacie? Mas aj najnovsiu verziu Bootcampu? Pred instalaciou by si mohol v Disk Utility kliknut na “opravit permissions/prava”. Nepouzivas FileVault?

    A aku velku particiu si prideloval Windows? Skus medzi 7 a 15GB. Su tam iste obmedzenia, kedze je Bootcamp zatial betaverzia.

    Problem moze byt ze mas aj malo miesta na disku. Z konca disku musia byt presunute vsetky data na zaciatok a do stredu, aby sa na konci mohla vytvorit particia pre Windows. Ak mas nejake velke subory, imagy diskov, alebo Parallels image, skus to niekde zazalohovat, zmazat alebo presunut. Pri najhorsom programom iDefrag defragementovat disk.

    #106691
    zemiak
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    najnovsie verzie vsetkeho, disk opraveny. Velkost particie bola 10G. Miesta na disku bolo 15G. Mozem skusit zmazat Parallels images.
    Co je iDefrag a preco spada do kategorie prinajhorsom?

    Dakujem!

    #106698
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    No, 15GB miesta je malo pre 10GB particiu, jednoducho sa subory nemaju kam presunut a tym padom sa na konci neda vytvorit dost priestoru pre Windows particiu… Skus este uvolnit nejake miesto.

    iDefrag defragmentuje disk a usporiada vsetky data “za sebou”, aby neboli porozhadzovane volne po disku (disk kvoli rychlosti zapisuje data nahodne sem a tam). Tym by sa mozno mohol vytvorit cisty priestor na konci disku pre Bootcamp.

    #107052
    danocoys
    Účastník (Participant)

    Mal som podobny problem a vyriesil som ho tak ze som spravil kopiu systemu cez Carbon copy cloner nakolko Disk Utillity to vobec nedokazalo a sformatoval som disk v MacBooku a zas som ho cez CCC nahodil naspet, potom BootCamp spravil vsetko na 1 krat..

    #108556
    ubo
    Účastník (Participant)

    danocoys – prosim nemohol by si tento postup (cez Carbon copy cloner ) popisat detalnejsie – ako pre debilov ? pls

    mam taky isty problem…. volne miesto mam 29GB na windows som vyclenil 6 GB a aj tak mi to vyhadzuje hlasku – Your disk cannot be partitioned because some files cannot be moved….Back up the disk and use Disk utility to format the disk as a single Mac Os Extended (journaled)…..

    Ps: aktualizacia kompletna + disk utility – prava opravene….. idefrag som nepouzil lebo som sa akosi nevedel dostat k full version a kupovat som to nechcel ..

    Snazil som sa ale hold potrebujem Vasu pomic :-) Dakujem

    #108568
    TT
    Účastník (Participant)

    Mal som podobny problem este s mekbukom 80GB HDD, mal som presne 15GB volneho miesta a chcel som vytvorit 10GB particiu,neslo to… urobil som miesto na HDD(aspon dvojnasobok velkosti particie) a v pohode…

    #108577
    ubo
    Účastník (Participant)

    Zdravim…….

    naistaloval som idefrag a sputil ho – quick on line Algorithm , ( iny algoritmus sa nedal spustit) a potom som hned bezal na intalaciu Boot Camp ale aj tak muka kseft = ( Back up the disk and use Disk Utility to format it as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Restore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.)

    Poradi mi niekto ako pracovat s Idefrag , pretoze je asi najskor chyba vo mne …… Dakujem :-)

    #108636
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Mas najnovsi Boot Camp? Je to stale betaverzia, tychto problemov je dost… roznych.

    #129505
    willy
    Účastník (Participant)

    mam podobny problem, nechce mi vytvorit particiu, idefrag som uz pouzil viackrat(on line algorithm), vymazal som vsetky vacsie subory(konkretne iba jeden) a nepomohlo. mam volnych 55GB a chcem urobit 20GB particiu. Nevie niekto poradit?
    Inak, co by som musel spravit aby som mohol dat full defrag?da sa nejak nadstavit externy disk ako startup a spustit idefrag z neho? Ak sa niekto najde, vrela vdaka

    Edit: myslite, ze by pomohlo ak by som sformatoval disk a nasledne cez time machine dal restore?

    #129721
    willy
    Účastník (Participant)

    Tak konecne som to po troch dnoch vyriesil, najjednoduchsou moznostou bolo nakoniec vytvorit bootovacie cd s iDefrag a nasledne ho pouzit na defragmentaciu disku. Trvalo to cca hodinku, ale boot camp potom konecne nemal ziaden problem s vytvorenim particie:)

    #133055
    McP
    Účastník (Participant)

    willy – pls nemohol by si mi poslat image subor toho iDefrag bootovatelneho cd? Alebo niekto iny pls neviete poradit kde ho zozeniem? Mam rovnaky problem s bootcamp-om a particiami.

    #162853
    andreos
    Účastník (Participant)

    Pouzival som cca 1mesiac Windows cez Bootcamp na Macu. Kedze som ho uz vcera nepotreboval tak som ho zrusil cez bootcamp assistenta. Ostal len “maly problem a to ten ze MAC sa po restart stale snazi spustat uz neexistujuci Win na uz neexistujucej particii. OFC sa to da obist cez Alt pri starte ale toto ma celkom otravuje. Da sa to nejako nastavit tak aby sa snazil bootvat primarne Mac OS ?
    Dakujem

    #162855
    bawy
    Moderátor

    andreos: System preferences/Startup Disk/ Mac->restart

    #162856
    andreos
    Účastník (Participant)

    bawy: dakujem, clovek sa stale ma co naucit :)

    #168529
    Spongi
    Účastník (Participant)

    Ja mam taky problem ze neviem kde nastavit povolenie kopirovania z macu do windowsu kde sa to da nastavit ?

    #168533
    raul
    Moderátor

    windows pouziva suborovy system ntfs, teda ak nemas paragon ntfs, ntfs 3g, macfuse alebo snow leopard, nevies z macu na win particiu zapisovat, iba z nej citat.

    pre podporu ntfs pozri:

    alebo google paragon ntfs, ci vyhladavanie na fore, vela tu toho bolo….
    https://www.macblog.sk/software/macfuse-0-1-konecne-zapis-na-ntfs-v-mac-os-x-a-ako-na-to-471.html

    #224036
    dazdovka
    Účastník (Participant)

    Prosim neviete aky mam stiahnut bootcamp pre MacBook Mac OS X leopard
    Procesor Intel Core Duo
    dakujem :)

    #224037
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    boot camp mas priamo v macu

    #224039
    dazdovka
    Účastník (Participant)

    kde ho najdem?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 46 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.