Boot Camp v Leoparde

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Boot Camp v Leoparde

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55688
    Mac
    Účastník (Participant)

    Zdravím, som pomerne čerstvý switcher s Leopardom na MB a chystám sa inštalovať Windows cez Boot Camp. Rád by som sa spítal na prípadné prblémy ktoré môžu nastať, aby som sa im mohol vyvarovať. A mám aj otázku, teda tri.

    Ak budem mať cez Boot Camp Win už naištalovaný, ak dodatočne budem inštalovať Fusion alebo Parallels, budú vedieť spolupracovať s win na Boot Campe?

    Okrem iného Win mám síce napálený ale legálny vrámci MSDN AA licencie zo školy stiahnutý, ale akosy divne sa bootuje, môže byť s tým problém?

    Okrem iného v manuály k Boot Campu je písané že sa nebude dať z OS X zapisovať na Win partíciu ak bude ntfs, myslím že tu niekde na macblogu som čítal že OS X to už dokáže, tak ako to je?

    Ďakujem za vaše cenné skúsenosti.

    #113012
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    1) Teoreticky áno tým, že dokážu akoby prevziať partíciu – urobia si jej kópiu. Prakticky to však nejde a keď som to skúšal v Parallels 3 s Tiger-om, zamrzol mi.

    2) Popíš viac divné bootovanie. IMO ak to spustí Win PC, spustí to aj Mac cez BootCamp.

    3) Dokáže po určitej modifikácii. Samo od seba nie (aspoň teda u Tigeru).

    #113015
    scenic
    Účastník (Participant)

    Bootcam pod Leopardom slape nadherne. Som si nainstaloval win xp a cez paralells sa mozem kedykolvek prehodit. Boot win zistis pri instalacii. Si stiahni rovnaky win z netu co mas a pouzi svoje cislo. Ak by ti to nepomohlo vieme pomoct. Zapisovat z win na mac by malo ist (aspon ked je spusteny cez paralells tak mi to ide), opacne som prave skusal, nie.

    #113026
    Mac
    Účastník (Participant)

    Divné bootovanie znamená že síce CD nabootuje ale to čo nabootuje nieje inštalácia Win, ale niečo divné….

    Zapisovanie ma zaujíma z Win na Mac a aj z Mac na Win, akú modifikáciu treba?

    Scenic – najprv si si nainštaloval XP cez bootcamp a potom až Parakkeks a ide ti Win z bootcampu cez paralells? Chápem to tak správne? Albo si najprv mal Paralells? Nechcem si tam dávať to svinstvo zbytočne dva krát a ešte som si Paralells nestihol kúpiť. XP potrebujem iba kvôly IE, na kódovanie webov.

    #113027
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Tak potom nemáš inštaláciu Windows…

    #113028
    Mac
    Účastník (Participant)

    Je to normálna štandartná inštalačka Win čo som si stiahol zo školského servera a napálil ako bootovatelné, ale to neriešme, zoženiem si iné CD a použijem svoje číslo. Zaujíma ma hlaven Paralells a NTFS, resp. nejaé rady ako sa vyhnúť potencionálnym problémom.

    #113032
    scenic
    Účastník (Participant)

    Najprv som dal Win cez Bootcamp a potom Paralells a v nastaveniach pre HDD (v Paralells) som vybral bootcamp. No Skusal som kopirovat na “C:/” ked som bol nalogovany pod macom a neslo to. Malo by to ale ist cez paralells. Tam sa viem v XP-ckach dostat na hdd Macu a kopirovat hore dole. Ale kym nejde PD tak sa mi to nepodarilo. Mozno na to je nejaka finta ja som to vsak zatial neobjavil.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.