Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Boootcamp
- Toto téma obsahuje 16 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years od
mk01.
-
AutorPríspevky
-
2. novembra 2014 o 22:27 #102512
NoeelÚčastník (Participant)Ahojte, má tu niekto skúsenosti s Bootcamp?
Mal by som pár otázok, lebo na tutorial videách na youtube sa nevyznám.2. novembra 2014 o 23:37 #394890
AirKoÚčastník (Participant)Áno, mám s ním skúsenosti.
3. novembra 2014 o 19:51 #394963
jockerx2Účastník (Participant)Aj ja….:)
6. novembra 2014 o 14:50 #395172
GutyÚčastník (Participant)Ahojte, nechcem zakladať novú tému, keďže sa to týka priamo BootCampu, takže vás prosím o rady tu. Som úplný začiatočník, používam len Windows (v tom som celkom dobrý). Ale syn si kúpil iMac a keďže je málo doma, donútil ma skúšať aj na tomto zariadení. Nainštaloval som Windows 7 s pomocou Bootcampu, podarilo sa mi to na prvý krát a funguje dobre. Ešte pre tých, ktorí by mi hneď vytýkali inštaláciu Windows na iMACu…napríklad aj preto, lebo mám čítačku kariet (všetkých typov), ktorá s MACom nebola kompatibilná. iMac využíva syn hlavne na spracovanie videa a to video potrebuje do iMACu dostať cez čítačku a teda v systéme Windows 7. Ale video chce spracovať v systéme OS x a tu nastáva problém. Keď video stiahne na HDD v systéme Windows, nevidí ho v systéme OS x. Čítal som rôzne diskusie, ale práve o tomto som sa nedočítal nikde a keď aj, tak len staré spred 5 a viac rokov…dá sa toto nejako vyriešiť? Rozmýšľal som aj o kúpe externého HDD (bude aj to vôbec fungovať?), ale bola by to len slabá náplasť a investícia navyše…(iMAC je riadne delo, napr. Fusion Disk 1TB, 16MB RAM, 4GB Nvidia, 27´´display)…jednoducho by som potreboval, aby súbory boli viditeľné ako v jednom systéme tak aj v druhom…poradí niekto?
6. novembra 2014 o 15:04 #395175
RychlikÚčastník (Participant)ext. disk vyrieši problém ale musí byť naformátovaný na exFAT . Potom na neho bude možné ako čítať tak aj zapisovať v oboch platformách
6. novembra 2014 o 15:24 #395177
GutyÚčastník (Participant)Ďakujem za rýchlu odpoveď…tomuto som sa ale chcel vyhnúť…ani nie tak kvôli 60€ investícii, ako z princípu, že syn kupoval iMAC ako delo na spracovanie videa (viď parametre vyššie), čo s externým diskom už také delo nebude…
6. novembra 2014 o 15:36 #395179
Jozef RemenÚčastník (Participant)Neverim, ze ta citacka nie je kompatibilna s Macom. U takychto zariadeni NIE JE co riesit, hlasia sa ako USB Mass Storage, tudiz ta citacka MUSI fungovat. Len by som ju pripojil priamo do iMacu, nie do klavesnice (nemusi stacit stava).
Ak napriek tomu nepojde, staci kupit inu citacku a problem je vyrieseny. Citacka stoji smiesne peniaze.
6. novembra 2014 o 16:07 #395180
GutyÚčastník (Participant)Čítačka ani nezaregistruje (nezasvieti kontrolka), že ju niekde vopchali…zapájam ju priamo do iMacu…ledva som zohnal túto čítačku, kompatibilné s iMcom boli len jednoduché na najbežnejšie typy kariet…táto je na všetky, aj na CF/MD…
6. novembra 2014 o 17:02 #395188
baboÚčastník (Participant)Ak to naozaj nejde (co nechapem), a navyse WIN su tam len kvoli citacke, tak by som to aj tak skor riesil virtual windows. pokial viem, vmware fusion vie stale navyse loadnut aj BootCamp particiu a nastartovat ju ako virutal masinu. Vo VMWARE sa da nastavit automaticka synchronizcacia adresarov atd. atd. atd., clovek nemusi potom riesit v ktorom OS co zabudol…
Taktiez OS X vie citat NTFS, cize ak si niekto stiahne video vo windows (a myslim fyzicky v boocamp), v OS X to potom musi ist precitat (fungoval som tak ked som mal Bootcamp kedysi kvoli GTA IV, ja sa nehravam, ale GTA som vtedy hral :) ) . zapisat nie, na to je sice hack, ale nie je to supported
6. novembra 2014 o 17:06 #395189
HurfoÚčastník (Participant)Guty jedno z rieseni by bolo vytvorit dalsiu particiu ktoru naformatujes na exFAT spravis to cez „diskovu utilitu“
Mimochodom s akymi kartami potrebujes pracovat?6. novembra 2014 o 17:16 #395191
baboÚčastník (Participant)Hurfo 3 particie nie su supported pokial mas bootcamp… ono finta je, ze ked mas GPT (co mas), tak aby z toho vedel bootovat viac ako jeden system, to je dost hack… mal som to uz (linux partition, bootcamp windows a MAC), ale nebolo to lahke setupovat a upgrade OS to tusim neprezilo (mal som ale sparese image OS X tak som nemal problem to po re-partition disku restornut).
BTW to som nepisal, aj z WINDOWS sa da citat OS X particia. Takze nechapem v com je problem… vzajomne zapisovanie clovek ozelie.
6. novembra 2014 o 17:34 #395193
GutyÚčastník (Participant)To Babo…cez virtualbox čítačku tiež nenačítalo a v OS X som nenašiel vôbec disk iný ako MAC, iba v Diskovej utilite ho vidím ako BOOTCAMP disk…
To Hurfo…tá ďalšia partícia sa dá vytvoriť v Diskovej utilite? Keď som ju spustil, nenašiel som tú možnosť……ešte jedna otázka (nechcem otvárať novú tému), chcem vrátiť OS na Mavericks, lebo šikovný synáčik dal aktualizovať OS na Yosemite a blbne pripojenie na WiFi, keď som stiahol Mavericks, vyhodilo mi hlášku že systém je zastaralý a nedá sa spustiť v tomto systéme…a ešte k tomu ani neviem, kde to stiahlo (v stiahnutých to nie je)…ako vrátiť systém na Mavericks?
6. novembra 2014 o 17:42 #395194
baboÚčastník (Participant)a mas Guty ten USB port vo virtuale pripojeny do vboxu? neviem nezda sa mi to.
mavericks by sa ti map stiahnut do applications. Najdi sa na webe ako vytvorit USB install drive z toho co je sitahnute v Applications…
a to ze nenajdes pridanie dalsej particie ked uz mas BootCamp nahodeny suvisi s tym co som pisal… nie je to supported. da sa to spravit aj bez reinstalacie, ale neodporucam to vobec.
6. novembra 2014 o 18:07 #395198
GutyÚčastník (Participant)Keď nainštalujem Mavericks z kľúča, ostane mi tam BootCamp a Windows 7?
Teda dá sa vytvoriť nejako tá ďalšia partícia aj keď je tam už BootCamp?6. novembra 2014 o 19:26 #395212
dzankouÚčastník (Participant)Guty: pouzivam rozne pripojenia a jednou je z nich aj lacna citacka roznych medii (od CF kariet, … po SDXC) nie je ziadny problem
problem podla mna u teba bude v nasledovnom:
Ked mas aktivny „Finder“ z polozky Nastavenie (alebo CMD + „,“) vyber založku „Všeobecné“, kde treba zakliknut:
„Pevné disky“, „Externe disky“, „CD, DVD a iPody“ a „Pripojené servery“to by ti usetrilo par hodin casu instalaciou Windows 7
6. novembra 2014 o 21:14 #395235
GutyÚčastník (Participant)dzankou: dík, ale aj tak nefunguje…
14. novembra 2014 o 3:41 #395656
mk01Účastník (Participant)http://www.alza.sk/axago-brainy-d248760.htm, fungovala doteraz na kazdom macu kde som ju pouzil.
ak mac nezobrazuje novy disk s citackou v USB, nevie precitat samotne medium. nema tam windows svoje specialne dynamicke particie?
a co sa tyka samotneho BootCamp oddielu, rucne by mal ist namountovat tymito prikazmi.
sudo -s
mkdir /Volumes/BootCamp
mount_ntfs /dev/disk0s3 /Volumes/BootCamp(za predpokladu disk0s3 je bootcamp. tj diskutil vyzera takto – spusti:
diskutil list
/dev/disk0
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *500.1 GB disk0
1: EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS Mac 457.0 GB disk0s2
3: Microsoft Basic Data BOOTCAMP 42.8 GB disk0s3
) -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.